ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Στην ακτή           Printer Friendly Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα
Στην ακτή
Τιμή με ΦΠΑ.: €10,50
Η δική μας τιμή: €7,35
Κερδίζετε: €3,15 (31%)

Περιγραφή

Συγγραφέας : ΜακΓιούαν Ίαν
Μεταφραστής : Ηλιοπούλου Ελένη

Ιούλιος του 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλόρενς, δύο αθώοι νεαροί νιόπαντροι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντόρσετ. Καθώς δειπνούν στα δωμάτιά τους, παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται… Το Στην ακτή είναι ένα ακόμη αριστούργημα από τον Ίαν ΜακΓιούαν – μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μια χειρονομία που δεν έγινε ή μια λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ.«Μετά την Εξιλέωση και το Σάββατο, που θεωρήθηκαν τα "μεγάλα" σύγχρονα βρετανικά μυθιστορήματα (μαζί με τα πρώτα του Μάρτιν Έιμις και του Γκρέιαμ Σουίφτ), ο Ίαν ΜακΓιούαν υπογράφει ένα σύντομο, αλλά όχι λιγότερο "μεγάλο" αφήγημα, που θυμίζει τις καλύτερες σελίδες της Ήντιθ Γουόρτον».

Daily Telegraph

«Ένα μυθιστόρημα που δε διέψευσε τις προσδοκίες: ο ΜακΓιούαν γράφει πάντα με μια τόσο ήρεμη χάρη, που μοιάζει σχεδόν αβάσταχτη».

Metro

«O MακΓιούαν (μαζί με τον Τζιμ Κρέις, συγγραφέα του Καραντίνα) είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους στιλίστες: η πρόζα του κινείται αργά αλλά αριστοτεχνικά, με βάθος και ακρίβεια και ξαφνικά, απροειδοποίητα, γίνεται αιχμηρή και ανατρεπτική...»

London Review of Books

O Ίαν ΜακΓιούαν έχει γράψει δύο συλλογές διηγημάτων: First Love, Last Rites και In Between the Sheets και δέκα μυθιστορήματα: Ο τσιμεντόκηπος (Γράμματα), Ξένοι στην Βενετία (Σέλας, 1991), The Child in Time, The Innocent, Μαύρα σκυλιά (Σέλας, 1994), The Daydreamer, Έμμονη Αγάπη (Νεφέλη, 1999), Άμστερνταμ (Νεφέλη, 1999), Εξιλέωση (Νεφέλη, 2002) και Σάββατο (Νεφέλη, 2006). Κέρδισε το Βραβείο Μπούκερ το 1998 για το Άμστερνταμ. To On Chesil Beach (Στην ακτή) κυκλοφόρησε στα αγγλικά τον Απρίλιο του 2007 και είναι το πρώτο του βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Βάρος: 0,304 kgr

Χαρακτηριστικά
Γενικά
Σελίδες: 224
ISBN: 1008800
Ημερομηνίες Έκδοσης
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: Ιουν 25 2007 12:00AM
Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: Σεπ 28 2015 12:00AM