ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ:ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 2Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 23-26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009, HELEXPO, ΑΘΗΝΑ
| links
| Επικοινωνία
| downloads
| forum
 
Εταιρεία
Αποσπάσματα εκπαιδευτικών βιβλίων
Οδηγίες για νέους συγγραφείς
Κατάλογοι Εκδόσεων - Διαφημιστικά
Εκδηλώσεις - Σεμινάρια
Εκδηλώσεις μέχρι Σεπτέμβριος 2013
Σεμινάρια
Θέματα για παιδιά και νέους - Εκπαίδευση
Συμπληρώματα και παροράματα
Περιοδικά
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Θέματα του Βιβλίου
Να σώσουμε την Πάρνηθα & τα άλλα βουνά
Πληροφορίες από όλο τον κόσμο
Club - Διαγωνισμοί
Ώρα για παιχνίδι !
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Sitemap
 
Bookmark and Share


 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 2Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 23-26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009, HELEXPO, ΑΘΗΝΑ

Αγαπητοί φίλοι του βιβλίου,

Οι Εκδόσεις Πατάκη υποδέχονται τη 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και, με την ευκαιρία της συμμετοχής τους, σας καλούν παρέα με ένα καλό βιβλίο να ταξιδέψετε μέσα από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων.

Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, από 23 έως 26 Ιανουαρίου 2009, από τις 9.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία, να επισκεφθούν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες, να συναντήσουν συγγραφείς, να διαβάσουν βιβλία, καθώς επίσης και να απολαύσουν άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των Εκδόσεων Πατάκη στις παιδικές γωνιές της Έκθεσης.

Με χαρά σας περιμένουμε όλους εκεί.

Δικαίος Χατζηπλής


Πρόγραμμα εκδηλώσεων βασισμένων σε βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη
στη 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου


(Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace
Λεωφ. Κηφισίας 39, 151 23 - ΜΑΡΟΥΣΙ Αθήνα)


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

9:00-11:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά συναντάει μαθητές της Δ΄ Δημοτικού και τους δίνει μια πρωτότυπη και διαφορετική συνέντευξη. Οι μικροί βιβλιοφάγοι αντλούν τη θεματολογία μέσα από τα αγαπημένα τους βιβλία που η ίδια έχει γράψει για την ηλικία τους.


10:00-11:00, στέκι «Θείος Όνειρος»

Συνάντηση μαθητών με τη συγγραφέα Βούλα Μάστορη
για το βιβλίο της Το ποτάμι ζήλεψε (για παιδιά από 13 ετών).

Ένας εφιάλτης στοιχειώνει την έφηβη Χριστίνα που ζηλεύει το μεγάλο της αδερφό, και αργότερα το ίδιο —και πιο πολύ!— το μικρότερό της. Αλλά δε φταίει εκείνη. Μήπως φταίνε οι γονείς της; Μήπως οι ίδιοι οι αδερφοί της; Ή μήπως η μοίρα, που παίζει ένα άσχημο παιχνίδι στην οικογένειά της; Και τελικά, αυτός ο εφιάλτης θα βγει αληθινός;
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη


11:00-12:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Συμβόλαια φιλίας Φ-Γ-Π

Ελάτε με τους κολλητούς σας να υπογράψετε συμβόλαια φιλίας και η συγγραφέας Βούλα Μάστορη θα τα σφραγίσει με τη συλλεκτική σφραγίδα του βιβλίου της Φι-Γάμα-Πι.


18:00-19:00, Αμφιθέατρο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

«Visions of the Future»

Ο συγγραφέας Kevin Brooks συναντά τον ομότεχνό του Φίλιππο Μανδηλαρά, σε έναν ανοιχτό «ραδιοφωνικό» διάλογο με πολύ μουσική, για να ταξιδέψουν πέρα από τα όρια της εφηβικής λογοτεχνίας και να μοιραστούν την προοπτική ενός μέλλοντος σκοτεινού, μοναχικού, αλλά και πολύ ανθρώπινου (για παιδιά από 15).
Oργάνωση: British Council / Εκδόσεις Πατάκη


19:00-20:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων μοιράζεται με τους μικρούς βιβλιοφάγους μικρά μυστικά και όνειρα που τον οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων του.
Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009


11:00-12:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη μοιράζεται με τους μικρούς βιβλιοφάγους μικρά μυστικά και όνειρα που την οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων της.


12:00 – 13:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου μοιράζεται με τους μικρούς βιβλιοφάγους τα όνειρά της για έναν καλύτερο κόσμο, όπως η ίδια τον βλέπει μέσα από το νέο της βιβλίο13:00-14:00, Αμφιθέατρο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»


Όνειρα και εφιάλτες για το περιβάλλον:
Από τη σειρά ΟΙΚΟλογήματα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα


Μέσα από παιχνίδια ρόλων, ο συγγραφέας θα αφηγηθεί την ιστορία των βιβλίων και στη συνέχεια τα παιδιά, με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα, θα αναλάβουν να ευαισθητοποιήσουν τους μεγάλους στα θέματα της προστασίας των δασών και της θάλασσας. Στο τέλος θα τραγουδήσουν ανέκδοτα ΟΙΚΟ-τραγούδια σε στίχους του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και μουσική του Κώστα Θωμαΐδη.
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη


15:00-16:00, Αμφιθέατρο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»:

Η προτεινόμενη για το Βραβείο Άντερσεν 2010 συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου καλεί τους εφήβους σε μια ανοιχτή συζήτηση πάνω σε θέματα που η ίδια προσεγγίζει μέσα από τα βιβλία της.
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη


16:00-17:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Η προτεινόμενη για το Βραβείο Άντερσεν 2010 συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου μοιράζεται με τους μικρούς βιβλιοφάγους μικρά μυστικά και όνειρα που την οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων της.
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη


17:00-18:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Ο πειρατής Περπερούα και οι δεκαπέντε γόνδολες
Ο πειρατής Περπερούα και ο κρυμμένος θησαυρός, της Αλεξάνδρας Μπίζη

Ο πειρατής Περπερούα λατρεύει τις Απόκριες. Γι’ αυτό ντύνεται Αρλεκίνος και πηγαίνει στη Βενετία να διασκεδάσει... Εκεί συναντά ένα γονδολιέρη και οι δυο τους βάζουν ένα παράξενο στοίχημα. Τι θα συμβεί άραγε; Μα τι μπορεί να συμβεί όταν ένας ξακουστός πειρατής ντύνεται Αρλεκίνος; Ο πειρατής Περπερούα, μαζί με το λοστρόμο του τον Πυξίδα, τη μαϊμού του την Ευτυχία και τον παπαγάλο του τον Σαρδάμ, προσπαθούν να φτάσουν στο βράχο της Σφυρίχτρας. Εκεί είναι κρυμμένος ένας πολύτιμος θησαυρός. Θα τον βρουν άραγε; Και θα γίνουν πλούσιοι, όπως ονειρεύεται ο Πυξίδας;
Μια απολαυστική αφήγηση και πειρατικά παιχνίδια, παρέα με τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μπίζη και με τη βοήθεια εμψυχωτών.18:00-19:00, Αμφιθέατρο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Η κλέφτρα των ονείρων, της Μαρίας Παπαγιάννη

Μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά δέχεται να θυσιάσει τα όνειρά της για να αποκτήσει ένα παιδί. Έπειτα από χρόνια, ο γιος της θα ξεκινήσει ένα δύσκολο ταξίδι για να φέρει πίσω τα όνειρα της μάνας του. Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη, συντροφιά με το μουσικό Σόλη Μπαρκή και όργανα φερμένα από όλα τα μέρη του κόσμου θα μας πάρουν μαζί τους για να συναντήσουμε το γενναίο γιο και να δούμε αν τελικά θα κερδίσει τα όνειρα της μητέρας του.
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη


19:00-20:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Η συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη υπογράφει το βιβλίο της Η σπηλιά της γοργόνας, που τιμήθηκε φέτος με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου.
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

11:00-12:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Νεραϊδοσυνάντηση

Μπείτε και εσείς στον κόσμο των Νεράιδων μέσα από τα βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη με ηρωίδες τα γλυκά ιπτάμενα πλασματάκια. Μουσική, χορός, παιχνίδι και αφήγηση θα μας πετάξουν ψηλά. Φορέστε τα φτερά σας και ελάτε για μια συναρπαστική νεραϊδογιορτή.


12:00-13:00, Αμφιθέατρο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Celia Rees meets Βούλα Μάστορη

Η πανεπιστημιακή καθηγήτρια παιδικής λογοτεχνίας Μένη Κανατσούλη συντονίζει τη «συνάντηση» δύο συγγραφέων, μιας Βρετανής και μιας Ελληνίδας, που γράφουν μυθιστορήματα για τη νεαρή γυναίκα, ζώντας σε δυο διαφορετικές ευρωπαϊκές κουλτούρες. Οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις τους αποτελούν αφετηρία για διάλογο μεταξύ τους και με τους αναγνώστες τους (για όλο το κοινό).
Oργάνωση: British Council και Εκδόσεις Πατάκη


13:00-14:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου μοιράζεται με τους μικρούς βιβλιοφάγους μικρά μυστικά που την οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων της.


14:00-15:00, Αμφιθέατρο «Όνειρο στο κύμα»

Τα τρελομπαλάκια, του Φίλιππου Μανδηλαρά

Και ξαφνικά, στην πόλη όπου τα πάντα κυλούσαν αρμονικά και με αυστηρούς κανόνες, σε μια πόλη όπου τα παιδιά δε γνώριζαν το παιχνίδι, ένα τρελομπαλάκι κάνει την εμφάνισή του απ’ το πουθενά, και μετά κι άλλο, κι άλλο. Ελάτε να μάθουμε πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά και πώς οι μεγάλοι. Ελάτε να μπούμε και εμείς μαζί με το συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά σε μια ιστορική μάχη με... αληθινά Τρελομπαλάκια!
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη


15:30 – 16:30, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Εδώ Παύλος, του Παναγιώτη Τσιρίδη

Γιατί τα χαρτόκουτα της μετακόμισης δεν τα πουλάνε στα παιχνιδάδικα, αφού μπορείς να παίξεις τόσα παιχνίδια μαζί τους; Γιατί να μην μπορώ να μάθω κιθάρα χωρίς να πρέπει να αρχίσω άλλο ένα σχολείο; Γιατί κυνηγάμε τα κορίτσια στο διάλειμμα, αφού δε θέλουμε να παίζουμε μαζί τους;

Ο Παύλος είναι ένα αγόρι που μπορεί να επιθυμεί, να απορεί, να θυμώνει, να απαιτεί, αλλά πάνω απ’ όλα να στοχάζεται. Να στοχάζεται με εκείνη την καθαρότητα που διαθέτουν τα παιδιά, φέρνοντας συχνά τους μεγάλους σε αμηχανία.

Ο συγγραφέας-μουσικός Παναγιώτης Τσιρίδης ζωντανεύει την ιστορία του Παύλου μέσα από αφήγηση και αυτοσχεδιασμό και στη συνέχεια δημιουργεί με τα παιδιά μια πρωτότυπη ξεσηκωτική συναυλία με αυτοσχέδια μουσικά όργανα.


17:00-18:00, Αμφιθέατρο «Όνειρο στο κύμα»

Oι άνθρωποι που δεν έβλεπαν όνειρα - O μύθος της χαμένης Aτλαντίδας
Oι άνθρωποι που έκλεψαν τα γράμματα από τους θεούς,
της Μαρίας Αγγελίδου

Κλείστε τα μάτια και ελάτε να βουτήξουμε στις θάλασσες της χαμένης Ατλαντίδας, να συναντήσουμε ήρωες και θεούς από τον κόσμο των μύθων και να τους ακολουθήσουμε στις περιπέτειές τους μέχρι τα βάθη της Γης. Μια διαφορετική ματιά στη μυθολογία μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, που θα μας βοηθήσει να δούμε το τότε και το τώρα, συντροφιά με τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου και με τη βοήθεια εμψυχωτών.
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη


19:00-20:00, Αμφιθέατρο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Η Φεγγαρόσουπα

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Κοκου-μουκλό παρουσιάζει το παραμύθι της Βάσως Γιαρένη και του Φίλιππου Μανδηλαρά. Ο πονηρός μάγος ανακατεύει στο τσουκάλι του μια νόστιμη, θαυματουργή φεγγαρόσουπα. Μα τα ξόρκια του είναι μπαγιάτικα και τα μαγικά του χαλασμένα. Ο πιστός βοηθός του είναι πάντα δίπλα του, κάνει όμως ένα σωρό γκάφες. Ώσπου δύο μικρά παράξενα πλάσματα μπλέκονται στα πόδια του...
Οργάνωση: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)/Εκδόσεις Πατάκη
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

10:00-11:00, στέκι «Θείος Όνειρος»

Πέταγμα στην ελευθερία, της Λίτσας Ψαραύτη

Η συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη, που τιμήθηκε φέτος με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, συναντάει τους μαθητές σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Πέταγμα στην ελευθερία. Ο γερο-Χαρίρ και ο μικρός Σουφί πιάνονται από τα χέρια, σηκώνονται ψηλά, πετούν πάνω από χωράφια, λίμνες και χωριά και χάνονται στον ορίζοντα... Αλήθεια, μπορούν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που νιώθουν απελπισμένοι, μακριά από την πατρίδα τους, να πετάξουν στον ουρανό; Η ιστορία και οι περιπέτειες του σοφού Χαρίρ και του Σουφί είναι ένας ύμνος στην αγάπη, στην ελπίδα και στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος (για παιδιά 11-12 ετών).
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη


11:00-12:00, στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη, Νο 170

Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;, της Ελένης Δικαίου

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου συναντάει μαθητές της Β΄ Γυμνασίου για ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που αφορούν τους νέους και που η ίδια πραγματεύεται στο βραβευμένο της βιβλίο Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;
Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Κατεβάστε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων σε αρχείο pdf.
Κατεβάστε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων σε αρχείο word.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ EMAIL ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ EMAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Bookmark and Share
Απαιτήσεις: flash 8 , wmp9 , acrobat powered by eShopKey