| links
|
| downloads
| forum
 
    : ()

Bookmark and Share

!

Αγαπητο εκπαιδευτικο,

Ζομε λοι μας σε ναν κσμο που αλλζει διαρκς, γεμτο ανασφλειες μα και προκλσεις.

Η πρκληση για μας εναι να βρισκμαστε πντα δπλα στους μχιμους εκπαιδευτικος επιλγοντας και εκδδοντας τα καλτερα βιβλα απ κθε τομα, βιβλα που θα αποτελον πντα πολτιμα στηργματα για σας και τους μαθητς σας.

Με να καλ βιβλο μπορε ο καθνας να δσει τις δικς του απαντσεις σε δσκολα ερωτματα, να βρει τις δικς του ισορροπες, να δσει ξαν νημα σε αξες που με το πρασμα του χρνου και μσα σε συνθκες αντξοες φανονται κποτε να ξεθωριζουν και να ατονον.

Πολλς απ τις νες εκδσεις μας περιστρφονται γρω απ επκαιρα θματα, πως η ειρνη, ο ρατσισμς, η κοινωνικ προσφορ και η αλληλεγγη. λλες πλι χουν να κνουν με ζητματα που ταν και παραμνουν κρσιμα, τσο για την καθημεριν ζω των ενηλκων σο των παιδιν — πως εναι το θμα της συναισθηματικς νοημοσνης. Και, ββαια, τις εκδοτικς μας επιλογς κατευθνει πντα το ταξδι του ανθρπου προς την αυτογνωσα — που μνο ταν γνεται τχνη μοιρζεται.

Καλ σχολικ χρονι,
λενα Πατκη

Βιβλα και προτσεις εκδηλσεων για παιδι δημοτικο


Βιβλα για παιδι δημοτικο

Να λογοτεχνικ βιβλα με πολχρωμη εικονογρφηση

Ο Νικηφρος ανακαλπτει τα συναισθματα – Με οδηγ εκοσι οκτ ειδλια του Μουσεου Κυκλαδικς Τχνης, Ελνη Γερουλνου, εικ.: Φλιππος Φωτιδης. Το βιβλο βοηθει τα παιδι να μιλσουν για καταστσεις και πργματα που τα κνουν να εναι χαρομενα, λυπημνα, φοβισμνα, θυμωμνα, ευτυχισμνα.
Βραβεα «Αναγνστη», Εφημη μνεα


Το αυγ, Εα Βακιρτζ, εικ.: Νικλας Ανδρικπουλος. Στο Αυγ τον λγο χει να παιδ ιδιατερο, ξεχωριστ, που περιγρφει τη ζω του, τη δυσκολα του να ζσει με τους λλους. Με λγια απλ, απ καρδις, περιγρφει λα σα τον κνουν να «κλενεται» στον εαυτ του. Κυρως μως περιγρφει τη μεγλη επιθυμα ενς παιδιο με αυτισμ να συνυπρχει με τους λλους, να χει φλους, να τον αγαπον πως εναι.

 

 

 

Στλιος Κυριακδης – ο νθρωπος που τρεξε για ναν ολκληρο λα!, Μαρα Κοντο, Γιργος Σγουρς. Ο Στλιος Κυριακδης, εναι ο αθλητς που, χρη στη νκη του στον φημισμνο μαραθνιο της Βοστνης, κατφερε να συγκεντρσει σημαντικ ανθρωπιστικ και χρηματικ βοθεια για την Ελλδα των πρτων μεταπολεμικν χρνων, συνδοντας το νομ του με την αγπη για τον αθλητισμ και την αξα της προσφορς. να κεμενο, γραμμνο απ την εγγον του μεγλου μαραθωνοδρμου, που θα εμπνεσει λα τα παιδι.


Το γατανκι της Ζωρζ Σαρ με να εικονογρφηση απ την φη Λαδ. Το κλασικ βιβλο για την ειρνη, τον πλεμο, τον ρατσισμ και την ξενοφοβα, αλλ και για τη δναμη καθενς απ εμς να αλλξουμε τον κσμο.

 

 


Το βιβλο των μεγλων φιλοσοφικν αντιθσεων. Πολυβραβευμνο στο εξωτερικ, με εξαιρετικ εικονογρφηση, εναι να βιβλο που μας μαθανει να σκεφτμαστε (επανακυκλοφορε). Στην δια σειρ κυκλοφορον: Το βιβλο των μεγλων ψυχολογικν αντιθσεων, Το νημα της ζως και Η αγπη, ο ρωτας και η φιλα.


 

Ειρνη, Wendy Anderson Halperin. Τα παιδι θα βρουν καινοριους ορισμος της ειρνης μσα απ τις εικνες: ανακυκλνουμε, βοηθμε τους ηλικιωμνους, βοηθμε κποιον στα μαθματ του, καθαρζουμε, χτζουμε και φροντζουμε κπους. Τα παιδι ενθαρρνονται να γνουν μια φων για την ΕΙΡΗΝΗ.


Διαβζω γιατ διασκεδζω!

Κτω απ αυτ το σνθημα, που στην ουσα συνοψζει την αγπη για το βιβλο και την πραγματικ απλαυση της ανγνωσης, χουμε συγκεντρσει χιουμοριστικ βιβλα με σντομα, ξυπνα κεμενα και με αρκετ εικονογρφηση, στε να εναι ελκυστικ και σε παιδι που δυσκολεονται ταν διαβζουν λογοτεχνικ βιβλα.

Ο Μεγλος Νιτ φλιπρει! Ο πρωταγωνιστς των γκρφικ νβελ, o Νιτ, μας δνει το κτο του βιβλο και οι χιλιδες φαν του παραληρον! Γιατ ο Νιτ δεν εναι να τυπικ εκτκι. Εναι φτιαγμνος για ΜΕΓΑΛΑ πργματα... (γ-στ δημοτικο)


 

 


Ο Τμμυ Φισκο εναι να ευασθητο, μοναχικ παιδ. Μαζ με τον καλτερο (φανταστικ) του φλο-συνεργτη-πολικ αρκοδα, τον Σκτο, ιδρουν τη ΣΚΕΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΕΠΕ, να γραφεο ερευνν που μας αποδεικνει τι Τα λθη εναι ανθρπινα. λα πνε καλ ταν υπρχει μια ζεστ οικογνεια, νας εμπνευσμνος δσκαλος, μερικο καλο φλοι... Σντομα θα κυκλοφορσει και το δετερο βιβλο της σειρς. (γ-ε δημοτικο)

 

 


Χλη Χ*: Ζητονται γονες, Αλεξνδρα Κ*, εικ.: Ρνια Μεταλληνο. Γεια. Εμαι η Χλη Χ* και οι γονεςμου εναι κπως μικρο για την ηλικα μου. Εγ, πλι, εμαι κπως δραματικ για την ηλικα μου. σως και για λες τις ηλικες. (γ-ε δημοτικο)

 

 


 

 

Ο Λοης εναι ο πρωταγωνιστς της σειρς Ο Λοης και τα καρτον: Ψυχραιμα, παιδι! και τσι και γελσει κανες... Μια μεγλη αδελφ που μιλει συνχεια στο τηλφωνο, νας διαγωνισμς κμικς που σγουρα θα αναδεξει το ταλντο του, η κλοπ των σχεδων του, νας παρξενος κολλητς. Ο Λοης μς περιγρφει τη (σχεδν) φυσιολογικ ζω του με μια ντονη δση «κοφτερο» χιομορ και ξυπνων σκτσων. (γ-ε δημοτικο)

 


 

 

Σειρ Ρομπυ Ρντφορντ: Η Ρομπυ εναι 13 χρονν και το νειρ της εναι να γνει κατσκοπος. Μνο που πρπει να βλει τα μεγλα μσα: τη λογικ και το μυαλ της. Κυκλοφορον τα δο πρτα βιβλα της σειρς: Κοτα με στα μτια και Πρε την τελευταα σου ανσα. Σε κθε ιστορα η Ρομπυ αξιοποιε μα της ασθηση: στο πρτο την ραση, στο δετερο την σφρηση και μετ την αφ, τη γεση, την ακο, ακμα και την κτη ασθηση… (ε και στ δημοτικο)

 


Το βιβλο που θα σε κνει να αγαπσεις τα βιβλα (ακμα κι αν δε σου αρσει καθλου να διαβζεις)
Το βιβλο που σου εξηγε τα πντα για τους γονες (γιατ σε βζουν να τρως σπανακρυζο και λλα ττοια)
Δο βιβλα με μοναδικ χιομορ και αισθητικ, που μπορον να μιλσουν στα παιδι για σα οι μεγλοι δεν μπορον. (απ 8 ετν και για ενλικες)

 

 

Οι λογοτεχνικς σειρς των Εκδσεων Πατκη για παιδι: Τποτα δεν εναι πιο σημαντικ για να γνει να παιδ δι βου αναγνστης απ το να ξεκινσει σωστ. Να διαβζει τα κατλληλα βιβλα, δηλαδ τα βιβλα που δεν το δυσκολεουν και του αρσουν, στε να τα απολαμβνει. Η κταση του κειμνου, η εικονογρφηση, οι ρωες και η θεματολογα να εναι ανλογα με την ηλικα του παιδιο και το αναγνωστικ του εππεδο. Οι ιστορες να εναι καλογραμμνες και απολαυστικς και να του δνεται η δυναττητα να επιλξει το βιβλο που θα του αλλξει τη ζω. Οι λογοτεχνικς σειρς των Εκδσεων Πατκη κυκλοφορον εδ και 30 χρνια, απολαμβνουν την εμπιστοσνη σας και ανανενονται διαρκς. Σντομα θα βρετε και ελεθερο υλικ αξιοποησης της παιδικς λογοτεχνας στη Σχολικ Βιβλιοθκη – www.sxolikivivliothiki.gr.

Για τις πρτες τξεις του δημοτικο η σειρ Χωρς σωσβιο περιλαμβνει τα βιβλα που απευθνονται στην πιο καθοριστικ ηλικα για τη φιλαναγνωσα, την εποχ που τα παιδι ξεκινον να διαβζουν μνα τους (α και β δημοτικο). Περιλαμβνει 3 αναγνωστικ εππεδα: Καβουρκια (250 λξεις), Ψαρκια (400 λξεις) και Δελφινκια (800 λξεις). Η σειρ Στα βαθι απευθνεται σε παιδι που διαβζουν με ευχρεια, αλλ χρειζονται ακμα να ασφαλς αναγνωστικ περιβλλον (γ και δ δημοτικο). Αποτελεται απ δο εππεδα: 2.000 λεγες και 4.000 λεγες. Και οι δο σειρς εναι παιδαγωγικ σχεδιασμνες, με κατλληλη γραμματοσειρ, ιστορες, ρωες και θματα ανλογα με την ηλικα των παιδιν. Οι πιο σημαντικο λληνες συγγραφες, πλαισιωμνοι απ σπουδαους εικονογρφους, φιλοξενονται κτω απ τη στγη των σειρν πρτης ανγνωσης. Στο www.patakis.gr/protianagnosi θα βρετε λα τα βιβλα, τους θεματικος ξονες και τους δημιουργος.

Χωρς Σωσβιο και Στα βαθι
Οι γνωστς και αγαπημνες λογοτεχνικς σειρς που χρνια τρα επιλγουν παιδι, γονες και εκπαιδευτικο ξεκινον απ τα Σπουργιτκια (5+) και συνεχζουν με τα Χελιδνια (8+) και τα Περιστρια (9+). Τλος, οι Κκνοι (12+) απευθνονται σε παιδι των τελευταων τξεων του δημοτικο και του γυμνασου. Κεμενα-σταθμο της ελληνικς και ξνης λογοτεχνας περιλαμβνονται στις σειρς αυτς και περισστερα απ 120 βιβλα χουν τιμηθε με τα σημαντικτερα βραβεα στην Ελλδα και στο εξωτερικ. Στο www.patakis.gr/paidikoskatalogos θα βρετε λα τα βιβλα των λογοτεχνικν σειρν, για να διαλξετε και να προτενετε στους μαθητς σας τα πιο κατλληλα.

Σπουργιτκια, Χελιδνια, Περιστρια, Κκνοι


Οι περιπτειες της Ελεννας στη θλασσα του Φλιππου Φιλππου, εικ.: Μυρτ Δεληβορι. «[…] αφξεις σε λιμνια, αναχωρσεις, επισκψεις σε καλβες φιλξενων ιθαγενν, μια σμπνοια, μια φιλτητα, ζα και νθρωποι διαφορετικν πατρδων και φυλν μονοιασμνα, η χαρ, η καλ διθεση εν πλω σε αυτ το ωραο ταξδι που ετομασε για τα παιδι ο Φλιππος Φιλππου […]». (απσπασμα κριτικς της Ελνης Σαρανττη στο www.diastixo.gr) (Συλλογ Σπουργιτκια 6+)

 

 

 

Ο Ττος και η Τοτνα της Ζωρζ Σαρ, εικ.: Ζαχαρας Παπαδπουλος. Δο δδυμα σκανταλιρικα αδερφκια, ο Ττος και η Τοτνα, γνονται πρωταγωνιστς σε αστεες ιστορες, γιατ ακμα και μια συνηθισμνη μρα μπορε να μετατραπε σε ξεκαρδιστικ περιπτεια. (Συλλογ Σπουργιτκια 6+)

Στον σκιο του παραμυθδεντρου της Λτης Πτροβιτς-Aνδρουτσοπολου, εικ.: Νικλας Ανδρικπουλος. Δδεκα απ τα πιο αγαπημνα παραμθια που χει γρψει η συγγραφας συγκεντρθηκαν σε τοτο το βιβλο για να κρατσουν συντροφι σε μικρος και μεγλους (Οι ζαβολις του Ζαβολνου, Η φων των ζων, Το δκροκο αυγ, Το χελιδνι και η πεταλοδα, Παραμθια της αγπης, να κουκ και δυο ρεβθια). (Συλλογ Σπουργιτκια 6+)

νας αναπντεχος επισκπτης του Μπεν Γκλυν-Τζουνς, εικ.: Μαγκαλ Μποννιλ. Το δετερο βιβλο της σειρς Οι απθανες περιπτειες του αρκοδου Πουκ, με ρωα ναν αρκοδο που του αρσει η περιπτεια και ταξιδεει, γνωρζει νους φλους, αντιμετωπζει νες καταστσεις που του (μας) μαθανουν το ταξδι της ζως. (Συλλογ Σπουργιτκια 6+)

Κωδικς: Π.Α.Ρ.Ε.Α. - Το μυστριο της παρξενης βροχς των Φυτολας Βακαν, Ανθς Πειραα. Περιπτεια μυστηρου με ρωες μια παρα παιδιν που, σ’ να ταξδι τους σε μια ρημο, διαπιστνουν τι νας αρχικακς χει κλψει την εφερεση του εφευρτη της παρας, με σκοπ να βγλει πολλ λεφτ δημιουργντας μια αση μσα στην ρημο, που βρχει διαρκς κι τσι μπορε να πουλει ομπρλες… Το χιομορ και οι υπερβατικς καταστσεις που διατρχουν λο το βιβλο δεν αφνουν τους νεαρος αναγνστες να το αφσουν στιγμ απ τα χρια τους. Το πρτο βιβλο της σειρς βραβετηκε με το Κρατικ Βραβεο Νεανικς Λογοτεχνας Κπρου. (Συλλογ Χελιδνια 8+)


Η κυρ της Αιξωνς – η ιστορα ενς αρχαου δρμου της Αθηνς Μπνιου. Με αφορμ την ανακλυψη απ τους αρχαιολγους ενς τμματος του αρχαου δρμου του Δμου Αιξωνς (που περιλμβανε τη Γλυφδα, τη Βολα και τη Βουλιαγμνη), η συγγραφας μελετ αρχαιολογικ και λλα κεμενα περ την καθημεριν ζω στην αρχαα Ελλδα και αφηγεται τη ζω των ανθρπων στην περιοχ αυτ της Αττικς την εποχ του Πελοποννησιακο πολμου με οδηγ την κυρ της Αιξωνς (μια ιρεια – αφηγτρια παραμυθιν της εποχς) και μτο τις αφηγσεις της απ τη μυθολογα (πολ δυνατ σημεο του βιβλου). (Συλλογ Χελιδνια 8+)

Περιπτειες με μια Πριγκιπσα της Ελνης Δικαου. Τα φαντασματκια της γυλινης αυλς, οι ρωες της Ελνης Δικαου που τσο χουν αγαπηθε απ τα παιδι, μπλκουν σε μια να περιπτεια με σκοπ να βοηθσουν να μικρ κορτσι να συμφιλιωθε με τον πατρα της. Και λα αυτ γνονται πνω σε να ιστιοφρο με τους δο ρωες σε ρλους... φαντασμτων-λαθρεπιβατν. (Συλλογ Χελιδνια 8+)


 


Γυμνσιο – Χειρτερα δε γνεται,Γυμνσιο - Βγλτε με απ δω! και Γυμνσιο - Ο αδερφς μου εναι ο μεγαλτερος αρχιψεταρος του Τζιμς Πτερσον. Βιβλα που μιλνε στην καρδι κθε μαθητ που χει νισει, στω και για μια στιγμ, παρεσακτος κι χει ψξει να βρει ναν τρπο να επιβισει στον παρξενο κσμο του σχολεου (αλλ κι ξω απ’ αυτν). Μλις κυκλοφρησε το τρτο βιβλο της επιτυχημνης σειρς. (Συλλογ Περιστρια 9+)Το δκατο βδομο κιβτιο του Διονση Λεμον. Καλοστημνη περιπτεια που μια παρα παιδιν ψχνει να βρει το 17ο κιβτιο απ τον θησαυρ του λγιν στα Κθηρα. Μυθιστρημα με πολλ πολιτισμικ και αρχαιολογικ παρνθετα, ανλαφρο και ευχριστο. (Συλλογ Περιστρια 9+)
Λο Μσσι: Ζω σαν παραμθι του Μικλ Παρτ. Η ιστορα ενς παιδιο που πιστεει στον εαυτ του, να καλογραμμνο χρονικ του ταλντου, της πστης και της επιμονς που οδγησαν τον πιτσιρικ απ την Αργεντιν στην κορυφ. (Συλλογ Περιστρια 9+)
Θεατς... το επμενο θμα; του James Preller. Σπσε τη σιωπ! Πψε να εσαι θεατς. Δρσε! να βιβλο περ εκφοβισμο που ο ρωας εναι ο συμμτοχος στον εκφοβισμ, ο αμτοχος θεατς, αυτς που ανχεται τη βα γρω του δχως να βγζει τσιμουδι, αυτς ο οποος, αν τολμσει ν’ ανοξει το στμα του, θα γνει το επμενο θμα του εκφοβιστ. Πς θα πρπει να δρσει; (Συλλογ Κκνοι, για παιδι στ δημοτικο)μπερ φμπερ βγε! της Χριστνας Φραγκεσκκη, εικ.: Μρια Μπαχ. Τρεις ιστορες κι να υπγειο νμα που τις αγγζει και τις διαπερν. Πλκει μαζ τους μια περιπτεια. Μια περιπτεια αληθιν πρα για πρα. Σαν τη ζω. Σαν τη γραφ. να βιβλο που θα αγαπηθε απ τους λτρεις των παραμυθιν – μικρος και μεγλους.


Κμικς

Το νησ των θησαυρν του Ρμπερτ Λοις Στβενσον, Οι τρεις σωματοφλακες του Αλξανδρου Δουμ, Σκρουτζ, μια χριστουγεννιτικη ιστορα και λιβερ Τουστ του Καρλου Ντκενς. Μια σγχρονη ματι στα αριστουργματα της παγκσμιας λογοτεχνας με την υπογραφ σπουδαων καλλιτεχνν. Για αναγνστες που προτιμον να συνδυζουν τις λξεις με εικνες αλλ και για τους λτρεις των κμικς. (απ 10 ετν και για μεγλους)Ο μικρς Νικλας / Ο μικρς Νικλας και η παρα του / Ο μικρς Νικλας διασκεδζει / Οι διακοπς του μικρο Νικλα / Ο μικρς Νικλας... χει προβλματα. (Σειρ Ο μικρς Νικλας) των Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempe. Λογοτεχνικο θησαυρο για λες τις ηλικες, επανεκδδονται φτος απ τις Εκδσεις Πατκη. Και τον Οκτβριο θα προβληθε στις αθουσες η ταινα Οι διακοπς του μικρο Νικλα. (απ 8 ετν και για μεγλους)


Μυθιστορματα φαντασας

Αγριδασος και Κτω απ το Αγριδασος του Κλιν Μελυ. Ξεχρισε αμσως για την ψογη αισθητικ του και τη μαγευτικ του πλοκ. Τα βιβλα της σειρς Τα χρονικ του Αγριδασους μπορον να διαβαστον απ παιδι αλλ κι απ μεγλους που θα εκτιμσουν τη λογοτεχνικτητ τους. Τα παιδι και οι φηβοι θα σταθον στη γοργ περιπτεια, στο ντονο σασπνς, στους απθανους χαρακτρες και στο ταξδι αυτογνωσας των δο πρωταγωνιστν. (απ 10 ετν και για μεγλους)Βιβλα γνσεων

Ζτω τα κορτσια: Οδηγς για σες μπανουν στην εφηβεα | Εμες τα αγρια: Οδηγς για σους μπανουν στην εφηβεα. Οι οδηγο αυτο θα βοηθσουν τους νους να βρουν τις απαντσεις σε λα τα ερωτματα της εφηβεας. Οι απαντσεις, μαζ με συμβουλς ειδικν επιστημνων, τεστ αυτογνωσας και μαρτυρες παιδιν αυτς της ηλικας, βρσκονται σε λες τις σελδες των οδηγν αυτν, που θα βοηθσουν τα παιδι στις ταραγμνες θλασσες της προεφηβεας.


10 (δημιουργικ) χρνια Δημιουργικ Σχολεο

Τα βιωματικ σεμινρια του Δημιουργικο Σχολεου χουν στχο να προσφρουν πρακτικς λσεις και ιδες που θα διευκολνουν την παιδαγωγικ διαδικασα με μοντρνες προσεγγσεις. Φτος το Δημιουργικ Σχολεο συμπληρνει 10 χρνια δημιουργικς δρσης και διοργαννει το σεμινριο: Μαθησιακς δυσκολες – Βιωματικ εργαστριο για εκπαιδευτικος.

Ο Νκος Τομαρς (ειδικς εκπαιδευτικς – συγγραφας) συντονζει να βιωματικ εργαστριο που απευθνεται σε νηπιαγωγος, δασκλους, καθηγητς και φοιτητς, στο οποο οι συμμετχοντες θα χουν την ευκαιρα να διευρνουν τις γνσεις τους σχετικ με την ανχνευση και αποκατσταση των μαθησιακν δυσκολιν και να δοκιμσουν διδακτικς πρακτικς παρμβασης, στε να βοηθσουν αποτελεσματικ τους μαθητς τους μσα στο πλασιο της διδασκαλας στη γενικ τξη. Συμμετχει η Μαρα Ψωμ (φιλλογος ειδικς αγωγς – συγγραφας).

Το Σββατο 8 Νοεμβρου 2014, 9:00-14:00, Κστος συμμετοχς: 20 € (20% κπτωση για τα μλη του Δημιουργικο Σχολεου). Θα δοθε βεβαωση συμμετοχς.

Δημιουργικ σχολεο και για γονες: Μαθησιακς δυσκολες - Βιωματικ εργαστριο για γονες. Ο Νκος Τομαρς θα πραγματοποισει σεμινριο και για γονες το Σββατο 29 Νοεμβρου 2014, 9:00-14:00. Κστος συμμετοχς 15 €.

Στην αθουσα σεμιναρων των Εκδσεων Πατκη (Παναγ Τσαλδρη 38, Αθνα [μετρ Ομνοια]). Και στα δο σεμινρια οι θσεις εναι περιορισμνες. Για πληροφορες www.patakis.gr καλστε στο 210.36.500.73.


Σεμινρια για εκπαιδευτικος

 

Καλωσορζουμε τη να σχολικ χρονι γεμτοι χαρ αλλ και αγωνα, καθς δε βλπουμε την ρα να αρχσουμε την υλοποηση λων αυτν που ονειρευτκαμε και σχεδισαμε για φτος. Επιστροφ στο σχολεο λοιπν με πολλ διθεση, να σεμινρια και εργαστρια για εκπαιδευτικος και γονες.

Σεμινρια Φθινοπρου

Η εσοδος εναι δωρεν, απαρατητη η κρτηση θσης. Πληροφορες, κρατσεις: Τμμα Εκδηλσεων Εκδσεων Πατκη: 210.36.50.024, 025 / ekdiloseis@patakis.gr. Θα δοθον βεβαισεις συμμετοχς.

Βιβλιοδρσεις για μια αντιρατσιστικ εκπαδευση. Δρ Βασιλικ Νκα: εκπαιδευτικς Παιχνδια αντιρατσιστικς εκπαδευσης, Βαγγλης Ηλιπουλος: συγγραφας, εκπαιδευτικς Απ το Θατρο Αναγνωστν στη Φιλαναγνωσα Πς θα μθουμε ψαρσφαιρο με τον Τριγωνοψαρολη. Σμφωνα με την UNESCO (Σχετ. Εγκκλιος 106553/Γ7/13-10-2006), τα τη 2005-2014 χουν οριστε ως η «Δεκαετα της εκπαδευσης για την Αειφρο Ανπτυξη» και συγκεκριμνα το 2013-14 εναι αφιερωμνο στην ννοια του Ενεργο Πολτη. Βασικο στχοι της αντιρατσιστικς εκπαδευσης εναι:

1. Να γνωρσουν οι μαθητς τους λγους που οδηγον τους ανθρπους στη μετανστευση και στην προσφυγι (προσωπικ επιλογ, βαια γεγοντα, οικονομικο λγοι)

2. Να κατανοσουν τι η μετανστευση και η προσφυγι ταν παροσες πντα τσο στην ελληνικ σο και στην ευρωπακ ιστορα.

3. Να γνωρσουν τι αποτελε θεμελιδη αρχ του ελληνικο πολιτισμο η αποδοχ του «ξνου».

4. Να επιχειρηματολογον απναντι σε απψεις που προβλλονται κατ της παρουσας του «διαφορετικο», του «ξνου».

Το σεμινριο, το οποο απευθνεται σε εκπαιδευτικος Πρωτοβθμιας Εκπαδευσης, θα εστισει σε βιωματικς δρσεις που μπορον να εφαρμσουν οι εκπαιδευτικο στο σχολεο, προκειμνου οι μαθητς να κατανοσουν τα δικαιματ τους αλλ και του πολτη γενικτερα, τα προβλματα επικοινωνας και εμπιστοσνης μεταξ των μελν μιας ομδας και, τλος, να μπορον να επιχειρηματολογσουν σχετικ με φλγοντα ζητματα πως ο ρατσισμς, η ξενοφοβα και η ετερτητα. Το Σββατο 27 Σεπτεμβρου 2014, 11:00-14:00, στην αθουσα εκδηλσεων των Εκδσεων Πατκη (Παναγ Τσαλδρη 38, Αθνα [μετρ Ομνοια]).

Μια τριλογα για τη διαφορετικτητα (Ο λλος, ο ξνος, ο διαφορετικς) Αλεξνδρα Μητσιλη: συγγραφας, φιλλογος. Τα θματα του τρωρου αυτο βιωματικο σεμιναρου εναι η μετανστευση και η ξενιτι, η παιδικ εργασα και τα δικαιματα του παιδιο, η βα στο σχολεο, η ενσυνασθηση και η φιλα, η αποδοχ του διαφορετικο, η πολιτισμικ συμφιλωση που διευκολνει την νταξη και την αρμονικ συμβωση στην ομδα, πως θγονται στα βιβλα Θλω να σας πω την αλθεια, Το υπσχομαι..., Με λνε Νιλουφρ. Θα επεξεργαστομε αυτ τα θματα μσα απ τεχνικς του εκπαιδευτικο δρματος, τη δημιουργικ γραφ, διαθεματικς εργασες και παιχνδια, προφορικς ασκσεις, με ουσιαστικ αλλ και απολαυστικ τρπο. Στο τλος του σεμιναρου θα εστε σε θση να εργαστετε με τους μαθητς και τις μαθτριες πνω σε αυτ τα τρα βιβλα ολοκληρωμνα. Στχος η απλαυση της ανγνωσης στη σχολικ τξη να συνδυαστε με την ευαισθητοποηση και τον προβληματισμ στο πλασιο μιας εκπαδευσης για τον σεβασμ και τη δικαιοσνη. Σββατο 22 Νοεμβρου 2014, 11:00-14:00, Βιβλιοπωλεο Πατκη (Ακαδημας 65, Αθνα,τηλ.: 210.38.11.840 [μετρ Πανεπιστμιο]).

 

Ημερδα Αντιρατσιστικς Εκπαδευσης για εκπαιδευτικος

Με τον Τριγωνοψαρολη για να σχολεο σων δικαιωμτων στο παιχνδι – στην παρα – στη ζω. Σββατο 18 Οκτωβρου 2014, 10.00-16.00. Ενημερωθετε για το πργραμμα της Ημερδας και τον τπο διεξαγωγς στα: www.trigonopsaroulis.gr / www.patakis.gr. Πληροφορες - κρατσεις: Τμμα Εκδηλσεων Εκδσεων Πατκη: 210.36.50.024-5 / ekdiloseis@patakis.gr. Θα δοθον βεβαισεις συμμετοχς. Απαρατητη η κρτηση θσης.


 

 

Εκδηλσεις

 

 

Παραμυθνια μεσημρια Σαββτου στο Βιβλιοπωλεο Πατκη 2014-2015

Οι Εκδσεις Πατκη και η ομδα τχνης «Προδος» σας προσκαλον στα Παραμυθνια μεσημρια Σαββτου, το δετερο Σββατο κθε μνα στο Βιβλιοπωλεο Πατκη (Ακαδημας 65, Αθνα,τηλ.: 210.38.11.740 [μετρ Πανεπιστμιο]), στις 12:00 το μεσημρι. Μσα απ το θατρο, τη μουσικ καιτο παιχνδι νες ιστορες, γραμμνες απ αγαπημνους μας συγγραφες, θα ζωντανψουν και θα ταξιδψουν μικρος και μεγλους σε μρη γνωστα και μαγευτικ, σε κσμους φανταστικος που ο νους δεν τους χωρ. Την επιμλεια και τον σχεδιασμ της δρσης χουν οι εκπαιδευτικο και μλη της «Παρδου» Αλεξνδρα Αργρη και λσα Τσιαδ. (εσοδος ελεθερη)

Τα πρτα παραμυθνια μεσημρια Σαββτου:

11/10/2014 Στλιος Κυριακδης - Ο νθρωπος που τρεξε για ναν ολκληρο λα! της Μαρας Κοντο και του Γιργου Σγουρο

8/11/2014 Δομνικος Θεοτοκπουλος - Ελ Γκρκο της Αγαθς Δημητροκα, εικνες: Νικλας Ανδρικπουλος

13/12/2014 Ιστορες με καλικντζαρους του Φλιππου Μανδηλαρ, εικνες: Κωνσταντνα Καπανδου

Τα επμενα παραμυθνια μεσημρια: 14/2/2015, 14/3/2015.


δρυμα Ευγενδου – Βιβλιοθκη

Συνεχζουμε για κτη χρονι τη συνεργασα μας με τη Βιβλιοθκη του Ιδρματος Ευγενδου, με παρουσισεις βιβλων και εκπαιδευτικ προγρμματα με θματα που προσεγγζουν το επιστημονικ ενδιαφροντου Ιδρματος.


Φεστιβλ Γεωσυναντσεις

Συνεχζουμε τη συνεργασα μας με το Φεστιβλ LES RENCONTRES DE LA TERRE / «ΓΕΩσυναντ-σεις», ATHENES με εκπαιδευτικ προγρμματα για οργανωμνες τξεις σχολεων και ανοιχτ εργαστρια. www.facebook.com/FestivalLesRencontresDeLaTerre


Βιβλιοθκη Πολιτιστικο Ιδρματος Ομλου Πειραις

Μια να συνεργασα ξεκινει αυτ τη σχολικ χρονι με τη Βιβλιοθκη του Πολιτιστικο Ιδρματος Ομλου Πειραις. Καλωσορζουμε το νο παιδικ - εφηβικ τμμα της βιβλιοθκης με πολλς εκδηλσεις, εκπαιδευτικ προγρμματα, σεμινρια, ανοιχτς δρσεις στο κοιν και στα σχολεα της περιοχς. Βιβλιοθκη Πολιτιστικο Ιδρματος Ομλου Πειραις: Σαλαμνος 72-74, Καλλιθα, τηλ.: 210 3739651-2 & 210 3739552, www.piop.gr/el/Library


Επισκψεις συγγραφων στα σχολεα

Ως επιστγασμα των δρσεων φιλαναγνωσας που οργαννετε στο σχολεο, καλστε τον συγγραφα του βιβλου που δουλεετε στην τξη και χαρστε στους μαθητς σας μια ξεχωριστ εμπειρα. Πληροφορες: Τμμα Εκδηλσεων, τηλ.: 210.36.50.024, 025

Διαδικτυακς επισκψεις συγγραφων στα σχολεα

Συνεχζουμε την υποστριξη της διαδικτυακς επαφς συγγραφων με μαθητς ταν δεν υπρχει η δυναττητα επσκεψης του συγγραφα στο σχολεο. Με τον τρπο αυτ λο και περισστεροι μαθητς μπορον να γνωρσουν τον συγγραφα του βιβλου που διαβζουν. Για περισστερες πληροφορες: Τμμα Εκδηλσεων, τηλ.: 210.36.50.024, 025.


Θεατρικς δρσεις βασισμνες σε βιβλα των Εκδσεων Πατκη
που μπορετε να φιλοξενσετε στο σχολεο


ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ «Λλο & Στρουθ / Διαφορετικς... φλος εχθρς;» Μαρνα Βλλου, Τηλφωνο επικοινωνας: 6974530222, E-mail: omadamarmelada@gmail.com, www.omadamarmelada.gr. Ομγιστος αριθμς συμμετοχς εναι 30 παιδι.
Τον Λλο και τη Στρουθ και τις περιπτειες τους σντομα θα τις γνωρζετε μσα απ τα καινοργια βιβλα του Φλιππου Μανδηλαρ (Κρατικ Βραβεο). Αυτ που δεν θα μθετε μως, εναι τι ακριβς συνβη μχρι να αποδεχτε ο Λλο τη Στρουθ στο σπτι του. Με λγα λγια, δεν ξρετε το ΠΡΙΝ κι λα αυτ τα λγο - πολ αστεα και κωμικ που συνβησαν στον Λλο και στη Στρουθ μχρι να αποδεχτε ο νας τον λλο. Η Ομδα Μαρμελδα δημιοργησε μια συμμετοχικ παρσταση με ζωνταν μουσικ, κοκλες, και ηθοποιος που απευθνεται σε παιδι ως 8 χρονν, τα οποα παζουν ενεργ ρλο στο ργο. Μια παρσταση που βοηθει τα παιδι στην αναγνριση και διαχεριση των συναισθημτων τους αλλ και στην αποδοχ της διαφορετικτητας των λλων. να ργο που εξελσσει τη συναισθηματικ νοημοσνη των παιδιν.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»: Ποιοτικς παραστσεις με ηθοποι και κοκλες σε σχολεα στον χρο του, με μικρ κστος. Συνεργζεται σταθερ με τις Εκδσεις Πατκη και βασζει τις παραστσεις του σε βιβλα τους. Η καινορια του παραγωγ εναι: Ο χιοννθρωπος που δεν θελε να λισει. Παρσταση και κατασκευαστικ εργαστριο με αφορμ την ιστορα του Μνου Κοντoλων. Μια ποιητικ ιστορα με ηθοποι και κοκλες που ξεκινει κποια Χριστογεννα και μιλει για τον κκλο του νερο συνδοντς τον με τον κκλο της ζως του ανθρπου.
Ο Ζαχαροζυμωμνος. Βασισμνο στο παραδοσιακ παραμθι της Μνης σε μεταγραφ της Αθηνς Μπνου. Η Ταρ θα πλσει τον ιδανικ σντροφο, τον Ζαχαροζυμωμνο, και θα ολοκληρωθε μαζ του, δημιουργντας τη δικ τους ευτυχισμνη οικογνεια. να μαγικ ταξδι σ’ να εικαστικ, μουσικ, ποιητικ παραμθι με παιδικ φρεσκδα, χιομορ και ευαισθησα. Υπεθυνη Επικοινωνας: Εμμανουλα Καποκκη, Πληροφορες: 210.64.28.769, 6932.62.83.05, www.prasinaloga.gr

ΑΡΙΣΤΕΑ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ σε συνεργασα με ΤΟ ΝΗΜΑ:Το κορτσι που ζτησε μια βελνα, μια απλ βελνα του Χρστου Μπουλτη. να κορτσι αποκαθιστ την ευτυχα στη δυστυχισμνη πολιτεα Σαρλενκ, και το μνο που δχεται να πρει για την πρξη της αυτ εναι μια βελνα. Το υπροχο παραμθι του βραβευμνου Χρστου Μπουλτη πραγματεεται την απληστα. Η επιτυχημνη διαδραστικ παρσταση της Αριστας Κοντραφορη, που απσπασε πολ καλς κριτικς, συγκνησε, προβλημτισε και αγαπθηκε απ μικρος και μεγλους θεατς, εξακολουθε να ταξιδεει στα σχολεα.


Ο Τομ Τιριτμ κι η πολιτεα που ταν χωρισμνη στα δυοτου Χρστου Μπουλτη. Μπορε να θεωρηθε ως η συνχεια της παρστασηςΤο κορτσι που ζτησε μια βελνα, μια απλ βελνα. να μικρ αγρι αποφασζει να ξαναενσει δο πολιτεες που χωρστηκαν απ τους κατοκους τους για μια ασμαντη αφορμ. Η παρσταση αυτ, ναν χρνο πριν παρουσιαστε στο θατρο, θα ταξιδψει απ τον Νομβριο του 2014 στα σχολεα, για να καταθσουν τα παιδι την ποψ τους για το πς φαντζονται το ανβασμ της. Θα συναρμολογσουν μια χρα με παλι χρηστα αντικεμενα που θα φρουν απ το σπτι τους και θα υποδυθον τους ρωες μαζ με σακολες σκουπιδιν! Για περισστερες πληροφορες: 6945.25.29.35- 210.57.63.246.


 

 

Εκπαιδευτικ προγρμματα
που μπορετε να φιλοξενσετε στο σχολεο σας


«Ο Νικηφρος ανακαλπτει τα συναισθματα» Σχεδιασμς και υλοποηση προγρμματος: Παιχνιδαγωγεο (Για μαθητς α - δ δημοτικο). Πληροφορες για την οργνωση και το κστος του προγρμματος: Παιχνιδαγωγεο: 210 6724288, Διρκεια: 2 διδακτικς ρες (90), Μγιστος αριθμς παιδιν: 30.
Με αφορμ το βιβλο της Ελνης Γερουλνου τα παιδι ταξιδεουν παρα με τον Νικηφρο στις Κυκλδες και τα κυκλαδικ ειδλια, «διαβζουν» το βιβλο μσα απ να μικρ κυνγι θησαυρο, εξερευνον τα διαφορετικ συναισθματα μσα απ τις εκφρσεις του προσπου σε ναν καθρφτη και επεξεργζονται τα σκτσα του Φλιππου Φωτιδη με εικαστικς εφαρμογς. Το παιχνδι «Αγαλματκια αμλητα, ακονητα αγλαστα» γνεται αφορμ για να φτιξει η τξη τη δικι της σελδα με τα συναισθματα για τον Νικηφρο! Μσα απ παιχνδια και δραστηριτητες που κινητοποιον ταυτχρονα τη σκψη, την κοινωνικτητα, την κνηση και το συνασθημα τα παιδι συμμετχουν ενεργ σε λη τη διαδικασα μθησης και προσεγγζουν το σνθετο θμα των συναισθημτων μσα απ την ποηση του Νικηφρου Βρεττκου, την τχνη του σκτσου και της εικονογρφησης και τον κυκλαδικ πολιτισμ, λα κλεισμνα σε να μικρ γαλζιο τετργωνο βιβλο!

«Δραματοποιημνη παρουσαση των βιβλων του Φλιππου Μανδηλαρ με βιωματικ παιχνδια και δραστηριτητες» Σχεδιασμς και υλοποηση δρσης: Μαρνα Βλλου, εμψυχτρια-ηθοποις. (Για μαθητς α ως δ δημοτικο). Με αφορμ τα βιβλα του Φλιππου Μανδηλαρ, η εμψυχτρια και ηθοποις Μαρνα Βλλου σχεδασε μια σειρ παρουσισεων με βασικ χαρακτηριστικ τη δραματοποηση, τα βιωματικ παιχνδια και τις εκπαιδευτικς δραστηριτητες. Τα παιδι θα παρακολουθσουν τη δραματοποιημνη αφγηση του παραμυθιο που θα γνει με χρση συμβολικν αντικειμνων και μαζ με την εμψυχτρια θα συζητσουν και θα παξουν παιχνδια ερωτσεων-απαντσεων. Η δρση κλενει με δραματοποηση χαρακτηριστικν σκηνν του παραμυθιο απ τα παιδι, μσα απ οργανωμνο αυτοσχεδιασμ, σωματικ κφραση, θεατρικ παιχνδι και ψυχοκινητικς ασκσεις/παιχνδια. Με λγα λγια, η διαδικασα αυτ συμβλλει στη συναισθηματικ και νοητικ ωρμανσ τους και στη διαμρφωση μιας ευρτερης και πιο πλοσιας αντληψης για τον κσμο. Πληροφορες για την οργνωση και το κστος του προγρμματος: Μαρνα Βλλου: 6974530222

«Στιχουργικ στην τξη»Σχεδιασμς-υλοποηση προγρμματος: Αγαθ Δημητροκα. Η διρκεια του προγρμματος εναι δο διδακτικς ρες. Πληροφορες για την οργνωση και προετοιμασα του προγρμματος: Τμμα Εκδηλσεων, τηλ.: 210.36.50.024, 025 (για μαθητς δ - στ δημοτικο).
Η Αγαθ Δημητροκα, μυημνη στη στιχουργικ απ τον Νκο Γκτσο, χει συνεργαστε με καταξιωμνους συνθτες, πως ο Μνος Χατζιδκις, ο Μκης Θεοδωρκης, ο Σταρος Ξαρχκος, ο Θνος Μικροτσικος, ο Νκος Κυπουργς, ο Ζουλφ Λιβανελ, ο Τσαρλς Λυντ κ.. Επσης, χει μεταφρει στα ελληνικ στχους πολλν ξνων τραγουδιν. Τα τελευταα δκα χρνια με δικ της πρωτοβουλα επισκπτεται Δημοτικ και Γυμνσια, που μαθανει στα παιδι να γρφουν ποιητικος στχους λαμβνοντας υπψη τους τους καννες της γραμματικς και του συντακτικο.

Η Χαρ και το Γκουντον, δυο φλοι ξεχωριστο, ο νας απ τη γη και ο λλος απ ναν μακριν πλαντη, καταφθνουν που να ’ναι σε σχολεα και βιβλιοπωλεα. Με να ιπτμενο σουρωτρι για να διασκεδσουν μικρος και μεγλους με τις σπαρταριστς τους περιπτειες.

Δεν εναι «Ντουν» δεν εναι «Γκουν»
εναι το να και μοναδικ Γκουντον!
Που το κυνηγει νας αδηφγος
φοβερς Γκουντουνοφγος,
αλλ απ τα νχια του τα σουβλερ
Το σζει πντα η Χαρ!

Πρωττυπες παραστσεις βασισμνες στους δημοφιλες χαρακτρες του Ευγνιου Τριβιζ με παιχνδια εμψχωσης και συμμετοχικ θεατρικ δρση που δνει την ευκαιρα στα παιδι να εκφρασθον, να δημιουργσουν και να ψυχαγωγηθον. Μρα Κελδη: εκπαιδευτικς, εμψυχτρια θεατρικο παιχνιδιο, λκης Μπακογιννης: ηθοποις. Πληροφορες για τη φιλοξενα της δρσης: Τμμα Εκδηλσεων Εκδσεων Πατκη: 210.36.50.024, 025. (Για μαθητς προσχολικς και πρωτοσχολικς ηλικας).


Για σχολεα της Θεσσαλονκης και των γρω περιοχν

«Γνρισε τους φλους μου» Σχεδιασμς-υλοποηση προγρμματος: Αλεξνδρα Μητσιλη, συγγραφας – εκπαιδευτικς (Για μαθητς α - ε δημοτικο). Πληροφορες για την οργνωση και προετοιμασα του προγρμματος: Τμμα Εκδηλσεων, τηλ.: 210.36.50.024, 025.
Στο εκπαιδευτικ πργραμμα, που εναι στηριγμνο στα βιβλα Θλω να σας πω την αλθεια, Το υπσχομαι…, Με λνε Νιλουφρ, η Δφνη και ο Εμιγκλ, ο Νικλας και η ννυ, η Νιλουφρ και οι φλες της θα μας ξεναγσουν στους δικος τους κσμους. Μαζ τους θα δομε πσο δσκολο εναι να χεις φλους αν εσαι ξνος διαφορετικς, αλλ θα γνωρσουμε και τρπους να ξεπερνομε τα εμπδια, να μπανουμε στη θση των λλων, να τους καταλαβανουμε και να συνδεμαστε μαζ τους, με δεσμος που ανογουν νους δρμους στη ζω μας. «λοι διαφορετικο, λοι σοι» και πνω απ’ λα φλοι πραγματικο. Το εκπαιδευτικ υλικ που βασζεται σε αυτ τα τρα βιβλα περιλαμβνει: επιτραπζιο παιχνδι, προτσεις για γραπτς και προφορικς, ατομικς και ομαδικς ασκσεις και δραστηριτητες, θεματικς και διαθεματικς εργασες, παιχνδια αυτογνωσας και γνωριμας με τους λλους, πρακτικς του εκπαιδευτικο δρματος, προτσεις για δραματοποηση. Μσα απ αυτ το εκπαιδευτικ υλικ ο δσκαλος θα δουλψει με τους μικρος μαθητς τα τρα αυτ λογοτεχνικ βιβλα ευαισθητοποιντας τα παιδι, καλλιεργντας τον προβληματισμ, την ενσυνασθηση, τη δημιουργικτητα, την αυτοκφραση στη σχολικ τξη. Και ο διος, μως, θα νισει εμπλουτισμνος σε ερεθσματα αλλ και εφοδιασμνος με περισστερα εργαλεα, ικαν να τον βοηθσουν να γνει πιο αποτελεσματικς στην προσγγιση του λογοτεχνικο βιβλου και την αξιοποησ του μσα στη σχολικ τξη.


 

Εκπαιδευτικ προγρμματα στο Βιβλιοπωλεο Πατκη


Τα παρακτω προγρμματα πραγματοποιονται χωρς οικονομικ επιβρυνση στο Βιβλιοπωλεο Πατκη (Ακαδημας 65, Αθνα, τηλ.: 210.38.11.850). Πριν απ κθε εκπαιδευτικ πργραμμα τα παιδι θα ξεναγονται στον χρο και θα ενημερνονται για τη λειτουργα ενς μεγλου βιβλιοπωλεου. Για πληροφορες: Τμμα Εκδηλσεων, τηλ.: 210.36.50.024, 025. Σχεδιασμς-υλοποηση προγραμμτων: Αλκα Βαρβαρσου (παιδαγωγς-εμψυχτρια και συγγραφας)

«ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ…» Το πργραμμα εναι βασισμνο σε πντε λογοτεχνικ βιβλα με πολχρωμη εικονογρφηση που θμα τους χουν τη φιλα, τη συνεργασα, την ομαδικτητα, τον σεβασμ στη διαφορετικτητα και στοχεουν στο να ενισχσουν το αυτοσυνασθημα των παιδιν, να τα βοηθσουν να ξεπερσουν τους φβους τους και να κατευνσουν γχη πως της ττας της επιτυχας. Η καλλιργεια της φαντασας, η ελεθερη κφραση, η συνεργασα και η αντιπαρθεση ανμεσα στις ομδες εναι κποιοι απ τους παιδαγωγικος στχους που θτει το πργραμμα και επιδικει να τους πετχει μσα απ κουκλοθατρο, σντομους θεατρικος αυτοσχεδιασμος, παιχνδια ομαδικ σε κκλο κινητικ. Τελικ, μσα απ την ανγνωση και το παιχνδι, τα παιδι θα δουν πως… μια λλη μρα… νικητς θα βγουν τα νειρ τους!!! Οι ττλοι των βιβλων που χρησιμοποιονται για το πργραμμα: Μια λλη μρα θα νικσεις εσ της Μαρας Παπαγιννη, Η Λελκα σηκνει κεφλι του Ανδρα Αρματ, Η Γουρονα κνει πρτι του Ανδρα Αρματ, Με αυτ την μπλα παζουμε λοι και νας για λους κι λοι για ναν της Μπριγκτε Βνιγκερ (Για μαθητς προσχολικς και πρωτοσχολικς ηλικας).

 


 

«Περπατ, περπατ στο περιβλι των τεσσρων εποχν…» ξι βιβλα των Εκδσεων Πατκη στθηκαν αφορμ για να δημιουργηθε αυτ το εκπαιδευτικ πργραμμα, που στχο χει να λειτουργσει ως να μικρ ενισχυτικ ερθισμα στο σνολο της δουλεις σας για την κατανηση της αφηρημνης ννοιας του χρνου μακροπρθεσμα απ τα παιδι. Το πργραμμα περιλαμβνει παιχνδια κατηγοριοποησης και επιλογς, σωματικς, χωρικς και χρονικς αντληψης, αλλ και ελεθερης κφρασης (θεατρικς και εικαστικς). Οι ττλοι των βιβλων που χρησιμοποιονται στο πργραμμα εναι: Τα τσσερα βιβλα της γνωστς σειρς ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ της Λτης Πτροβιτς-Ανδρουτσοπολου (Τα παιδι της νοιξης,Τα παιδι του Καλοκαιριο, Τα παιδι του Φθινπωρου, Τα παιδι του Χειμνα), Περπατος στους μνες και στις εποχς των Martine Beck και Agatha Hennig και Ιστορες απ το περιβλι των τεσσρων εποχν του Φλιππου Μανδηλαρ. (Για μαθητς προσχολικς και πρωτοσχολικς ηλικας).

 


«Κατακτντας τη σημασα των λξεων» Το εκπαιδευτικ πργραμμα δημιουργθηκε για να φρει τους μαθητς σε επαφ με το Μεγλο Λεξικ του Δημοτικο. Λεξικ που ως κρια πρωτοτυπα του χει την παρουσαση των σημασιν των λξεων με επαγωγικ τρπο, σε γλσσα φιλικ για τα παιδι. Τα παιδι καλονται μσα απ ομαδικ παιχνδια κυνηγητο ομαδικς και ατομικς αντιπαρθεσης να αναζητσουν συννυμες αντθετες λξεις και να κατακτσουν τις σημασες τους. Παιδαγωγικο στχοι που τθενται εναι η συνεργασα, ο λεγχος του σματος, του χρου και του χρνου, η ανπτυξη του λεξιλογου και φυσικ η εξοικεωση με τη χρση του λεξικο. (Για μαθητς δ - στ δημοτικο)


Μνας Εφηβεας 2014

Οι Εκδσεις Πατκη οργαννουν για τταρτη χρονι τον μνα Νομβριο αφιρωμα στους εφβους. Φτος θα υλοποιηθον δρσεις με στχο την προσωπικ αλλ και ομαδικ κφραση των νων, καθς και την ενημρωση γονων και εκπαιδευτικν σε θματα που τους αφορον. Τις δρσεις μπορετε να παρακολουθσετε με την τξη σας. Σας προσκαλομε να ξεφυλλσετε το σχετικ ντυπο, να επισκεφθετε τα www.patakis.gr, www.i-read.i-teen.gr, να το διαδσετε, αλλ κυρως να οργανσετε επσκεψη της τξης σας σε μια απ τις πολιτιστικς δρσεις του Μνα Εφηβεας. Για τη συμμετοχ στις εκδηλσεις δεν υπρχει καμα οικονομικ επιβρυνση. Πληροφορες: Τμμα Εκδηλσεων, τηλ. 210.36.50.024. Τα προγρμματα απευθνονται σε παιδι των τελευταων τξεων του δημοτικο και σε μαθητς γυμνασου-λυκεου και πραγματοποιονται υπ την αιγδα του Κκλου του Ελληνικο Παιδικο Βιβλου.


 

Θεατρικς παραστσεις βασισμνες σε βιβλα των Εκδσεων Πατκη


Η Θεατρικ Ομδα «ΛωΤΟφΑΓΟΙ» παρουσιζει για 2η συνεχ χρονι την διαδραστικ θεατρικ παρσταση «Τριγωνοψαρολη, μην εμπιστεεσαι ΠΟΤE… αχιν!» του Βαγγλη Ηλιπουλου σε σκηνοθεσα Αθηνς Αρσνη. Μια περιπτεια του Τριγωνοψαρολη ενντια στις διακρσεις και στον ρατσισμ. Πολλ χρνια μετ την κυκλοφορα του πρτου βιβλου του, ο Τριγωνοψαρολης συνεχζει να γρφει τη δικ του ιστορα. χει καθιερωθε ως ο πιο αγαπημνος ρωας της ελληνικς παιδικς λογοτεχνας. Τα βιβλα του χουν πουλσει εκατοντδες χιλιδες ανττυπα και αποτελε να ελληνικ εκδοτικ φαινμενο, χρη στην αγπη των παιδιν.
Κθε Κυριακ στις 12 το μεσημρι απ τον Οκτβριο του 2014 στο θατρο ELIART (Κωνσταντινουπλεως 127, Βοτανικς, μετρ Κεραμεικς). Η παρσταση ταξιδεει και προσαρμζεται σε λους τους χρους. Για περισστερες πληροφορες, 6942204511, lotofagoi@gmail.com.


Επισκεφθετε τους ισττοπους των Εκδσεων Πατκη www.patakis.gr, www.i-read.i-teen.gr, www.sxolikivivliothiki.gr και schools.patakis.gr

Ειδικ για τους εκπαιδευτικος οι Εκδσεις Πατκη εγκαινιζουν φτος τον ισττοπο www.sxolikivivliothiki.gr, που θα μπορον να βρουν ,τι χρειζονται για να οργανσουν και να λειτουργσουν τη βιβλιοθκη της τξης τους του σχολεου τους, καθς και προτσεις με δρσεις φιλαναγνωσας για λες τις τξεις.

 

Παιδικς κατλογος

Μλις κυκλοφρησε ο νος μας παιδικς κατλογος (με βιβλα λογοτεχνικ και γνσεων). Για ανττυπα του καταλγου και για ενημερωτικ λλο ντυπο υλικ (κρτες, αφσες, σελιδοδεκτες, πλανογρμματα κ..), παρακαλ επικοινωνστε με την Κα Τνα Χρστoυ (τηλ. 210.36.50.071, christou@patakis.gr).


Εκδσεις Πατκη
Καλ σχολικ χρονι!

 

 

EMAIL   EMAIL


     
 


( ) 38, 104 37 ,
.: 210.36.50.000, 210.52.05.600, 801.100.2665

65
106 78 ,
.: 210.38.11.850, 210.38.11.740,
fax: 210.38.11.940,
e-mail: bookstore@patakis.gr

. 16
106 78 ,
.-fax: 210.38.31.078

,
193 00 .
:
(.: 210.55.90.953, fax: 210.55.90.954,
e-mail: stck@patakis.gr)
/ .
( - ' ), . :
(.: 2310.70.63.54, 2310.70.67.15, fax: 2310.70.63.55, e-mail: thess@patakis.gr)


powered by eShopKey