| links
| Επικοινωνία
| downloads
| forum
Κατηγορίες
 
Βοήθεια
Το καλάθι μου
    Αναζήτηση:     (Σύνθετη)

Τίτλοι που είδατε πρόσφατα
2. - €-1,00
3. Μετάξι - €7,27
Οι φύλακες της Ανατολίας
Οι φύλακες της Ανατολίας
Τιμή με ΦΠΑ.: €20,09
Η δική μας τιμή: €18,08
Κερδίζετε: €2,01 (10%)

Printer Friendly Πείτε το σε έναν φίλο σας
Βρέθηκαν σε :
Δείτε το καλάθι σας Προσθήκη στο καλάθι Λίστα Επιθυμιών Ολοκλήρωση αγορών
Συντελεστές
Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Λαμπαρδής Πασχάλης Γ.

Περιγραφή
Ένα χαμένο χειρόγραφο του 19ου αιώνα. Το έχουν γράψει δύο λόγιοι, για να εξιστορήσουν τη συναρπαστική πορεία μιας μεγάλης οικογένειας Ελλήνων της Ανατολίας. Τρεις γενεές τους θα ταξιδέψουν από την Κρώμνη ως τη Βαγδάτη, στο δρόμο του μεταξιού με καραβάνια, από την Οδησσό ως τον Καύκασο κι από κει στην Κωνσταντινούπολη και μέχρι την Αθήνα, έως το τέλος, όταν η αυλαία θα πέσει στην ερειπωμένη πολιτεία Σάντα του Πόντου. Ανθρωποι δυναμικοί και ατρόμητοι, θα πρωταγωνιστήσουν στα σημαντικά γεγονότα που θα σημαδέψουν το ταξίδι του ελληνισμού στον αιώνα: από τις μεταρρυθμίσεις τις γνωστές ως Τανζιμάτ και τα σχέδια των Φαναριωτών που θα φέρουν τη χρυσή εποχή για τη ρωμιοσύνη, μέχρι τον ξεριζωμό τους, που θα τους οδηγήσει στη Ρωσία της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ένα χειρόγραφο που χάθηκε κι έγινε προφορική παράδοση, μέχρι να βρεθεί στο δρόμο ενός σύγχρονου συγγραφέα, που θα αναλάβει να το αναστήσει αναγνωρίζοντας σ' αυτό μια ξεχασμένη κληρονομιά.
Αποσπάσματα - Δημοσιεύματα
Για να διαβάσετε τα δημοσιεύματα θα χρειαστείτε το DjVu Plug-in. Αν δεν το έχετε ήδη, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (δωρεάν).
Βάρος: 0,7 kgr

Χαρακτηριστικά
Γενικά
ISBN: 9601615733
Σελίδες: 536
B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 5573
Ημερομηνίες Έκδοσης
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 23/06/2005
Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 24/06/2008

 Κριτικές

Βαθμολογήστε αυτόν τον τίτλο.
Μέσος όρος βαθμολογίας:  5 Βασισμένος σε 1 Κριτικές.  Γράψτε τη δική σας κριτική.
  Κριτικές επισκεπτών
  Αριστείδης  
Αξιολόγηση του βιβλίου Οι Φύλακες της Ανατολίας
Άριστο ιστορικό μυθιστόρημα στο είδος του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο κος Λαμπαρδής έχει κάνει πολύ καλή δουλειά εξιστορώντας ελληνικές οικογένειες του Πόντου, τους Κρυφορχριστιανούς της εποχής 1800-1900 και πλέον και τις σχέσεις τους με τους Τούρκους. Τα δεινά του Ποντιακού Λαού, τις παραδόσεις τους, την δύναμή τους για επιβίωση. Πραγματικά ηρωϊκές ιστορίες από έναν ηρωϊκό λαό που ήταν και είναι ελληνικός. Συγχαρητήρια. Με άφησε "άφωνο" το βιβλίο σας και από τα ιστορικά γεγονότα και από την πλοκή που με έκανε να ζήσω εκείνες τις εποχές και να γνωρίσω νοερά μία ξεχασμένη Ελλάδα.
 

Όσοι επέλεξαν αυτό το προϊόν ενδιαφέρθηκαν και για:
Προϊόν
Τιμή
Η τελευταία αδελφότητα
 €22,72
Ιερή Παγίδα
 €19,69
Ο μυστικός δείπνος
 €17,67
Η Αθήνα από τον 19ο στον 21ο αιώνα. Μια λογοτεχνική περιδιάβαση από την παλιά ως τη σημερινή εικόνα της πόλης
 €19,18
Ο κηδεμόνας
 €17,67