ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - Κάθετη έξοδος
| links
| Επικοινωνία
| downloads
| forum
 
Βοήθεια
Εκδηλώσεις
    Αναζήτηση: (Σύνθετη)
ΤΙΤΛΟΙ

Πασχάλης Λαμπαρδής

Τίτλοι που είδατε πρόσφατα


Bookmark and Share

Κάθετη έξοδος
Κάθετη έξοδος

Printer Friendly Πείτε το σε έναν φίλο σας
ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ONLINE ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Βρέθηκαν σε : Πασχάλης Λαμπαρδής
Συντελεστές
Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Λαμπαρδής Πασχάλης

Περιγραφή
Αυτό είναι ένα διαφορετικό, επίκαιρο μυθιστόρημα. Έχει φόντο μια υπερπαραγωγή εκατομμυρίων, με σενάριο εκπληκτικό, που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται η ανθρωπότητα, ή μάλλον τον τρόπο που της επιβάλλουν να σκέφτεται... Μια ταινία που κατονομάζει όχι μόνο όσους κρύβουν έντεχνα την αλήθεια για δικό τους όφελος, αλλά και τους τρόπους που χειραγωγούν ανενόχλητοι τον κόσμο.

Ο σκηνοθέτης Στέφανος Ανεμογιάννης επιλέγεται από μία μυστηριώδη οργάνωση για να σκηνοθετήσει αυτή την ταινία. Ενώ η ανάγνωση του σεναρίου τον αφήνει έκπληκτο και είναι γι’ αυτόν μια μεγάλη πρόκληση, ο ίδιος βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ζωής του και είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

Ταυτόχρονα και απροσδόκητα, εμφανίζεται μπροστά του η Αθηνά, μια καινοτόμος ψυχολόγος που την ερωτεύεται με πάθος, ενώ εκείνη σαν άλλη Αριάδνη τού δίνει τον μίτο για να βγει από τον προσωπικό του Λαβύρινθο. Βιώνοντας ο Στέφανος αυτό που λέγεται «μεγάλη αγάπη», ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και κατορθώνει να φέρει «εις πέρας» αυτό το έργο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αφού τελικά το σενάριο δεν απέχει από την πραγματικότητα. Δύο τεράστιες δυνάμεις συγκρούονται εξαιτίας αυτής της ταινίας. Το καλό και το κακό.

Ποιοι επιβάλλουν στους ανθρώπους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στον Λαβύρινθο;

Και ποιοι είναι αυτοί που δείχνουν την έξοδο – την ΚΑΘΕΤΗ ΕΞΟΔΟ;
Αποσπάσματα - Δημοσιεύματα

Βάρος: 0,60419 kgr

Χαρακτηριστικά
Γενικά
ISBN: 9789601643571
Σελίδες: 464
B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 08357
Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Δεκέμβριος 2011
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης: Δεκέμβριος 2012

 Κριτικές

Βαθμολογήστε αυτόν τον τίτλο.
Μέσος όρος βαθμολογίας:  5 Βασισμένος σε 1 Κριτικές.  Γράψτε τη δική σας κριτική.
  Κριτικές επισκεπτών
  Άννα 
Η επιτυχία του συγγραφέα ορίζεται από το ότι κατορθώνει να οικοδομεί την αίσθηση της δυνατότητας εξόδου, αλλά και της συνειδητοποίησης ότι αυτή ,μόνο κάθετη προς τα πάνω θα πρέπει να είναι ,για να μην επαναφέρει τον άνθρωπο στις ίδιες καταστάσεις του κακού παρελθόντος. Αίσθηση ανάτασης της ψυχής, που θαρρείς κατευθύνει το σώμα να κάνει αυτό που εν πολλοίς θεωρείται δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ο συγγραφέας επιθυμεί με αυτήν την καταβολή να εξορύξει όλο το ψυχικό μετάλλευμα του αναγνώστη ή να του δείξει ότι ,αν επιμείνει, θα βρει τα ψήγματα του εαυτού του ,εκείνα τα καλά στοιχεία που ενδεχόμενα αγνοούσε ή παραμελούσε ηθελημένα! Δίνει αρκετό χρόνο στον αναγνώστη να ξεφύγει από την αγκυλωμένη σκέψη και να κρίνει τις πράξεις του, τα «θέλω» του ,να ερμηνεύσει τις τυχόν δυσαρέσκειες από την υπέρταση του κακού και τον επηρεασμό που προκαλεί στον άνθρωπο! Τα μυθοπλαστικά δεδομένα δουλεμένα με πολύ μεράκι καταντούν αληθοφανή και προκαλούν τον αναγνώστη σε μια δοκιμή της δικής του ψυχικής ανάτασης! Η γραφίδα του συγγραφέα, ορισμένη από τη σκέψη του, καταγράφει τις αποπροσανατολιστικές μεθόδους της ανθρώπινης διαβίωσης και το λαθεμένο τρόπο της προσπάθειας εξόδου, όταν το κακό αντιμάχεται το καλό! Οι συναρπαστικές, ομολογουμένως, περιγραφές του σύγχρονου τρόπου ζωής, έντονες για όσους έχουν παρακολουθήσει το έργο του ,προσδίδουν με τη θετική τους ιδιομορφία ,χαρακτηρολογικά στοιχεία που συνάδουν με τις ανθρώπινες δοκιμασίες, τα σκορπισμένα και ανέφικτα όνειρα ,την ώρα που αφήνονται ανέλπιδα, να σκορπίσουν. Ένας καλά μελετημένος στοχασμός σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο από τη σταδιακή μείωση του ανθρωπισμού, εξαιτίας της υποταγής σε αλλότριες δυνάμεις και της μη αξιοποίησης της προόδου και για τον ήδη πάσχοντα εαυτό. Ο Πασχάλης Λαμπαρδής γράφει την «Κάθετη Έξοδο» σε ζωντανή, ρέουσα γλώσσα, είναι λυρικός όταν εξωτερικεύει τις μύχιες σκέψεις του ,πιστεύει στον άνθρωπο και δείχνει το δρόμο της εν γένει ανάτασής του. Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
 
     
 

Κεντρικά γραφεία
Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, 104 37 Αθήνα,
τηλ.: 210.36.50.000, 210.52.05.600, 801.100.2665
Βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ
Ακαδημίας 65
106 78 Αθήνα,
τηλ.: 210.38.11.850, 210.38.11.740,
fax: 210.38.11.940,
e-mail: bookstore@patakis.gr
Κεντρική διάθεση
Εμμ. Μπενάκη 16
106 78 Αθήνα,
τηλ.-fax: 210.38.31.078
Κεντρικές αποθήκες
Θέση Τζαβερδέλα,
193 00 Ασπρόπυργος Αττικής.
Υπεύθυνη αποθήκης: Γεωργία Κάνδυλα
(τηλ.: 210.55.90.953, fax: 210.55.90.954,
e-mail: stck@patakis.gr)
Υποκ/μα Β. Ελλάδας
Κορυτσάς (Τέρμα Πόντου -Περιοχή Β' ΚΤΕΟ), Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Διευθυντής: Γιάννης Τασιόπουλος
(τηλ.: 2310.70.63.54, 2310.70.67.15, fax: 2310.70.63.55, e-mail: thess@patakis.gr)


powered by eShopKey