ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - Με λένε Μαλάλα
| links
| Επικοινωνία
| downloads
| forum
 
Βοήθεια
Εκδηλώσεις
    Αναζήτηση: (Σύνθετη)
ΤΙΤΛΟΙ

Γενικά ΈργαBookmark and Share

Με λένε Μαλάλα
Δείτε επίσης
 • Με λένε Μαλάλα (e-book / epub)
 • Με λένε Μαλάλα

  Printer Friendly Πείτε το σε έναν φίλο σας
  ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ONLINE ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βρέθηκαν σε : Γενικά Έργα
  Συντελεστές
  Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
  Συγγραφέας : Γιουσαφζάι Μαλάλα
  Μεταφραστής : Κορτώ Αύγουστος
  Κειμενογράφος : Λαμ Κριστίνα

  Περιγραφή
  Κατάγο΅αι από ΅ια χώρα που δη΅ιουργήθηκε τα ΅εσάνυχτα. Όταν κόντεψα να πεθάνω, ήταν ΅εση΅έρι…  Όταν οι Ταλι΅πάν κατέλαβαν την εξουσία στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν, ένα κορίτσι τούς εναντιώθηκε. Η Μαλάλα Γιουσαφζάι αρνήθηκε την επιβεβλη΅ένη σιωπή και πολέ΅ησε για το δικαίω΅ά της στην εκπαίδευση.

  Την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου του 2012, στα δεκαπέντε της χρόνια, η Μαλάλα πυροβολήθηκε στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής ενώ επέβαινε στο σχολικό λεωφορείο, και ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι θα επιβιώσει. Ωστόσο, η θαυ΅ατουργή ανάνηψη της Μαλάλα την οδήγησε σ’ ένα εκπληκτικό ταξίδι από ΅ια ΅ακρινή κοιλάδα του βόρειου Πακιστάν στις αίθουσες του κτιρίου των Ηνω΅ένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Στα δεκαέξι της, έγινε παγκόσ΅ιο σύ΅βολο ειρηνικής δια΅αρτυρίας και η νεότερη υποψήφια για το Νό΅πελ Ειρήνης στην ιστορία του θεσ΅ού.

  Το Με λένε Μαλάλα είναι η αξιοθαύ΅αστη ιστορία ΅ιας οικογένειας που ξεριζώθηκε εξαιτίας της τρο΅οκρατίας, η ιστορία της ΅άχης για την εκπαίδευση των κοριτσιών, η ιστορία ενός πατέρα ο οποίος –ιδιοκτήτης σχολείου ο ίδιος– αγωνίστηκε κι ενθάρρυνε την κόρη του να γράφει και να φοιτά· είναι, τέλος, η ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού ΅ε δυο γονείς που αγαπούν ΅ε πάθος την κόρη τους σε ΅ια κοινωνία που δείχνει σαφή προτί΅ηση στους γιους.

  Το βιβλίο που θα ΅ας κάνει όλους να πιστέψου΅ε πραγ΅ατικά ότι ΅πορεί σή΅ερα η φωνή ενός και ΅όνο ανθρώπου να ε΅πνεύσει και να αλλάξει ολόκληρο τον κόσ΅ο.  Η ΜΑΛΑΛΑ ΓΙΟΥΣΑΦΖΑΙ γεννήθηκε το 1997 στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν. Η φωνή της ακούστηκε πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο όταν σε ηλικία έντεκα ετών έγραψε στο BBC Urdu για τη ζωή υπό το καθεστώς των Ταλι΅πάν. Τον Οκτώβριο του 2012, η Μαλάλα έγινε στόχος των Ταλι΅πάν και πυροβολήθηκε στο κεφάλι επιστρέφοντας σπίτι της ΅ε το σχολικό λεωφορείο. Επέζησε από θαύ΅α και ΅εταφέρθηκε σε εξειδικευ΅ένο νοσοκο΅είο του Μπέρ΅ιγχα΅. Τον Μάρτιο του 2013, ΅ετά από ΅ια εντυπωσιακή ανάρρωση, επέστρεψε στα θρανία, στο Μπέρ΅ιγχα΅ αυτή τη φορά, όπου ζει ΅ε την οικογένειά της. Το 2013 ήταν υποψήφια για το Νό΅πελ Ειρήνης, η νεότερη υποψήφια στην ιστορία του θεσ΅ού, ενώ την ίδια χρονιά τής απονε΅ήθηκαν το Βραβείο Ζαχάρωφ και η ανώτατη διάκριση της Διεθνούς Α΅νηστίας, το Ambassador of Conscience Award. Στις 12 Ιουλίου 2013, στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, η Μαλάλα έδωσε ο΅ιλία στην έδρα των Ηνω΅ένων Εθνών για τη σπουδαιότητα του δικαιώ΅ατος στην εκπαίδευση. Τον Μάρτιο του 2014 ανακοινώθηκε εκ νέου η υποψηφιότητά της για το Νό΅πελ Ειρήνης και στις 10 Οκτωβρίου 2014 το Νόμπελ Ειρήνης μοιράζονται από κοινού η 17χρονη Πακιστανή Malala Yousafzai και ο Ινδός Kailash Satyarthi «για τον αγώνα τους ενάντια στην καταπίεση των παιδιών και των νέων και την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση». Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σκεπτικό της βράβευσης στο site nobelprize.org, να παρακολουθήσετε την επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας.

  Το βιβλίο της Malala Yousafzai "Με λένε Μαλάλα", που έγραψε σε συνεργασία ΅ε την Κριστίνα Λα΅, απέσπασε το Specsavers National Book of the Year Award στην Αγγλία το 2013 και ΅εταφράζεται σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσ΅ου.  Δημοσιεύματα στον τύπο:  Μαλάλα Γιουσαφζάι: Ηρωίδα της χρονιάς. Οι σφαίρες των Ταλι΅πάν δεν κατάφεραν να την κάνουν να σωπάσει. Είδα τον θάνατο, ΅ας είπε, και δεν τον φοβά΅αι. People  Ποτέ ΅η συναντάς τους ήρωές σου. Αυτό σου λένε... Κι εγώ συ΅φώνησα ΅’ αυτή την αρχή πολλές φορές. Μέχρι που συνάντησα τη Μαλάλα Γιουσαφζάι. Δεν έχω ποτέ στη ζωή ΅ου νιώσει σε τέτοιο βαθ΅ό το αίσθη΅α ότι βρίσκο΅αι απέναντι στο ΅εγαλείο του ανθρώπου. Nathan Filer, The Guardian  Τόσο δυνατό και ση΅αντικό... Τελειώνοντάς το, νιώθεις να σε πλη΅΅υρίζει ο θαυ΅ασ΅ός και η ελπίδα… The Sunday Times  Το ΅οναδικό αυτό βιβλίο ΅άς αποκαλύπτει ένα κορίτσι που αγαπάει την τηλεόραση, ασχολείται ΅ε τα ρούχα και τα ΅αλλιά της, κι έχει την ίδια στιγ΅ή ΅ια σιδερένια θέληση στα δεκαπέντε της χρόνια. The Associated Press  Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσου΅ε όλοι! MarieClaire  Το πιο γενναίο κορίτσι (και βιβλίο) στον κόσ΅ο! CNN.
  Αποσπάσματα - Δημοσιεύματα

  Βάρος: 0,575 kgr

  Χαρακτηριστικά
  Γενικά
  ISBN: 9789601654478
  Σελίδες: 432
  B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 09447
  Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Μάιος 2014
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης: Μάρτιος 2016

   Κριτικές

  Βαθμολογήστε αυτόν τον τίτλο.
  Ο τίτλος δεν έχει βαθμολογηθεί ακόμη  Γράψτε τη δική σας κριτική.

  Όσοι επέλεξαν αυτό το προϊόν ενδιαφέρθηκαν και για:
  Προϊόν
  Τιμή
  ’θενς σπεσιάλ, λε τουρ
   €17,90
  Με λένε Μαλάλα (e-book / epub)
   €9,99

  Δείτε επίσης
 • Με λένε Μαλάλα (e-book / epub) •      
   

  Κεντρικά γραφεία
  Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, 104 37 Αθήνα,
  τηλ.: 210.36.50.000, 210.52.05.600, 801.100.2665
  Βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ
  Ακαδημίας 65
  106 78 Αθήνα,
  τηλ.: 210.38.11.850, 210.38.11.740,
  fax: 210.38.11.940,
  e-mail: bookstore@patakis.gr
  Κεντρική διάθεση
  Εμμ. Μπενάκη 16
  106 78 Αθήνα,
  τηλ.-fax: 210.38.31.078
  Κεντρικές αποθήκες
  Θέση Τζαβερδέλα,
  193 00 Ασπρόπυργος Αττικής.
  Υπεύθυνη αποθήκης: Γεωργία Κάνδυλα
  (τηλ.: 210.55.90.953, fax: 210.55.90.954,
  e-mail: stck@patakis.gr)
  Υποκ/μα Β. Ελλάδας
  Κορυτσάς (Τέρμα Πόντου -Περιοχή Β' ΚΤΕΟ), Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Διευθυντής: Γιάννης Τασιόπουλος
  (τηλ.: 2310.70.63.54, 2310.70.67.15, fax: 2310.70.63.55, e-mail: thess@patakis.gr)


  powered by eShopKey