Κατηγορίες

Άρθρο

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (διδάσκων Βαγγέλης Ηλιόπουλος)


Η παιδική λογοτεχνία είναι πλέον σαφές ότι διαφοροποιείται από την υπόλοιπη λογοτεχνική παραγωγή μόνο ως προς τους αποδέκτες της, που είναι τα παιδιά, χωρίς αυτό να αποκλείει και το ενήλικο κοινό αναγνωστών. Πώς όμως απευθύνεται κανείς στα παιδιά; Πώς μπορεί να γράφει ένας ενήλικος ιστορίες για να τις διαβάσουν παιδιά, χωρίς να είναι παιδιάστικες; Έχει τελικά δικούς της κανόνες η παιδική λογοτεχνία; Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στη διάρκεια των συναντήσεων, με στόχο κάθε δημιουργός με ταλέντο να μπορέσει μέσα από τις ασκήσεις και τη συγγραφή να κατανοήσει τους δρόμους που ακολουθεί ένα κείμενο για να κερδίσει έναν μικρό αναγνώστη. 
Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη μικρή φόρμα στην παιδική λογοτεχνία και να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες και τις τεχνικές του εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου.

Για επικοινωνία με τη Γραμματεία της Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr

 

 

Βαγγέλης Ηλιόπουλος

 

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπάιδευση από το 1984. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του λογοτεχνίας για παιδιά. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πολλά (πάνω από 50) βιβλία του με δημοφιλέστερο το Ο Τριγωνοψαρούλης. Αρκετά από τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με διακρίσεις και βραβεία. Επίσης πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Γράφει σε περιοδικά άρθρα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.Page generated: 25/10/2020 04:53:12