Κατηγορίες

Δημιουργικό Σχολείο

Δημιουργικό Σχολείο

Παίζοντας... με τις Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό

  Απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

   Τα παιδιά διαθέτουν μια έμφυτη περιέργεια που τα παρακινεί να εξερευνούν, με κάθε ευκαιρία, τον κόσμο γύρω τους. Ποιος δε θα ήθελε να ενθαρρύνει αυτούς τους μικρούς εξερευνητές στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης και της ανακάλυψης;  Οι φυσικές επιστήμες μπορούν να τους προσφέρουν αυτό το πλαίσιο διερεύνησης και κατανόησης, ενώ θα καταφέρουν να εξάψουν το ενδιαφέρον τους μέσα από την προσωπική συμμετοχή, το πείραμα και το παιχνίδι. Μη διστάσετε να προσπαθήσετε!

 Το σεμινάριο αυτό θα σας δώσει το ερέθισμα, ώστε να αξιοποιήσετε εύκολα και δημιουργικά, βασικές αρχές των φυσικών επιστημών στην καθημερινή διδασκαλία, συζητώντας όχι μόνο το ΓΙΑΤΙ αλλά κυρίως το ΠΩΣ. Θα σας προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά να γνωρίσουν την επιστήμη, να εξασκήσουν τις αισθήσεις τους, να καλλιεργήσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους για να καταφέρνουν να λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας. Θα σας δώσει ιδέες και τεχνικές για πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες – με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας, όπως νερό, λάδι, αλάτι, φακές, σφουγγάρια, μπαταρίες κ.ά. –,  που θα τονώσουν την αυτενέργεια των παιδιών και θα τα κάνουν να αισθανθούν μικροί «επιστήμονες», εξοικειώνοντάς τα με την επιστημονική μεθοδολογία.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στις  13.00 

Συντονιστές: Βασίλης Γρηγορίου (εκπαιδευτικός – συγγραφέας) και Νάντια Παπαγεωργίου (εκπαιδευτικός – συγγραφέας)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί από τη σελίδα των Εκδόσεων Πατάκη στο Youtube το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 13.00. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει livestreaming με τους ομιλητές στις 14:30, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να γίνει συζήτηση. 


Οι σύνδεσμοι θα ενεργοποιηθούν το Σάββατο 16/10, μετά τις 12.30 μ.μ.

 

Σάββατο 16/10 στις 13:00: https://youtu.be/R6r_khalylI

 

LIVESTREAMING με τους ομιλητές στις 14:30: https://youtu.be/XJ3BbRpwXII

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Συμμετοχή δωρεάν.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Πληροφορίες - εγγραφές: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Βασίλης Γρηγορίου, δρ. Διδακτικής της Φυσικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στη ρομποτική (ΕΜΠ) και τη διδακτική των Φ.Ε. (ΕΚΠΑ), έχει παρουσιάσει  πλήθος εισηγήσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι ενεργός εκπαιδευτικός και εργάζεται σε ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων Φυσικών Επιστημών και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Συγγραφέας στις Εκδόσεις Πατάκη και συνιδρυτής της ψηφιακής εκπαιδευτικής κοινότητας teacherland.gr.

H Νάντια Παπαγεωργίου, φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική των Φ.Ε. (ΕΚΠΑ), είναι ενεργός εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο, υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών για τους διαγωνισμούς Φυσικής. Συγγραφέας στις Εκδόσεις Πατάκη και συνιδρύτρια της ψηφιακής εκπαιδευτικής κοινότητας  teacherland.gr.

 Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία τους: 

                                                                 

                                                  

      

                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Page generated: 02/12/2021 23:20:30