Κατηγορίες

Άρθρο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ

Εισηγητής: Ανδρέας Φλουράκης

 

Η «Σχόλη» των Εκδόσεων Πατάκη διοργανώνει διήμερο εργαστήριο γραφής, με εισηγητή τον συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη και αντικείμενο τον Θεατρικό Μονόλογο. Το εργαστήριο είναι βασισμένο στη μεθοδολογία του Royal Central School Of Speech And Drama του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και έχει πρακτική κατεύθυνση. Στόχος του είναι η εισαγωγή των βασικών αρχών συγγραφής μονολόγων και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο του μονολόγου. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης μονολόγων μικρής και μεγάλης έκτασης, αλλά και σε όσους απλώς αγαπούν το θέατρο. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση sxoli@patakis.gr βιογραφικό σημείωμα καθώς και δείγμα γραφής (οποιουδήποτε είδους) έκτασης έως 2 σελίδες Α4. 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Τόπος διεξαγωγής: Παν. Τσαλδάρη 38, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής: 55 ευρώ

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031,

e-mailsxoli@patakis.gr. 

 

Ο Ανδρέας Φλουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και θέατρο στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο Πίστη (Θέατρο του Νότου). Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του Αντιλόπες επιλέγεται ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα θεατρικά έργα της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, το 2008 βραβεύεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, καθώς και στον διεθνή διαγωνισμό μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι., ενώ το 2014 το έργο του Ασκήσεις για γερά γόνατα επιλέγεται στην τριάδα έργων του Eurodram. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, γερμανικά, τουρκικά, ρουμάνικα, πολωνικά, αλβανικά και φινλανδικά. Εκτός από τις θεατρικές σκηνές της Ελλάδας, έργα του έχουν παρασταθεί / αναγνωσθεί στα Royal Court Theatre, Gate Theatre, West Yorkshire Playhouse και Tristan Bates στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ Oyun Yaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative Drama Conference, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60, Lincoln Centre Theatre στις Η.Π.Α., στο Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας, στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης κ.α. 

 

   Page generated: 01/04/2020 09:07:45