Κατηγορίες

Άρθρο

Διά Ζώσης Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για Εφήβους

Μια αφορμή για να γράψω

 
Εισηγητής: Φίλιππος Μανδηλαράς
 
 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Α΄ Γυμνασίου – Β΄ Λυκείου.

Το εργαστήριο θα προσφέρει στους εφήβους τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να καλλιεργήσουν και, στη συνέχεια, να κυριαρχήσουν στο λεκτικό υλικό τους, με σκοπό να αποτυπώσουν στο χαρτί αυτό που οι ίδιοι θέλουν και επιθυμούν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο.

Στόχος: το ξεκλείδωμα της δημιουργικότητας των παιδιών, η ενίσχυση της σχέσης τους με τη γλώσσα και τη γραπτή έκφραση, η καλλιέργεια της φαντασίας και της παρατηρητικότητάς τους. 

Τόπος διεξαγωγής: Παν. Τσαλδάρη 38, Αθήνα, μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 15/2, 22/2, 14/3 [ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ]* και 21/3 [ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ]* (Σάββατο, 14.30 - 19.30) 

* Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

Κόστος συμμετοχής: 44 ευρώ (συνολικά για τις 4 πεντάωρες συναντήσεις). Για μεμονωμένη συνάντηση: 15 ευρώ


Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται γονική συναίνεση.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031e-mailsxoli@patakis.gr. 

 

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία, την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για παιδιά (Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά, Εκδόσεις Πατάκη 1998, cd-rom και εκπαιδευτική μέθοδος, Μεγάλο Βραβείο στον ελληνικό διαγωνισμό MOEBIUS 1999 και τιμητικός έπαινος στην κατηγορία των εκπαιδευτικών cd-rom στον διεθνή διαγωνισμό MOEBIUS 2000) και έχει γράψει, μεταφράσει και διασκευάσει πάμπολλα βιβλία για παιδιά και εφήβους. Το 2014 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο εφηβικής-νεανικής λογοτεχνίας παραγωγής 2012 για το μυθιστόρημά του Ζωή σαν ασανσέρ, τρίτο και τελευταίο μέρος της Τριλογίας του Δρόμου. Για το έργο του Υπέροχος κόσμος (Εκδόσεις Πατάκη, 2016) απέσπασε το βραβείο Λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους του περιοδικού Ο Αναγνώστης.Page generated: 01/04/2020 08:28:44