Κατηγορίες

Γράφοντας παραμυθένιες ιστορίες για παιδιά
(διδάσκων: Βαγγέλης Ηλιόπουλος)

Πώς απευθύνεται κανείς στα παιδιά; Πώς μπορεί να γράψει ένας ενήλικος ιστορίες που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών, χωρίς όμως να είναι παιδιάστικες; Και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το παραμύθι, κλασικό ή μη, στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία; Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στη διάρκεια των συναντήσεων, με στόχο κάθε δημιουργός με ταλέντο να μπορέσει μέσα από τις ασκήσεις, τις συζητήσεις και τη συγγραφή να κατανοήσει τους δρόμους που ακολουθεί ένα κείμενο για να κερδίσει το παιδικό κοινό. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη μικρή φόρμα στην παιδική λογοτεχνία και να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες και τις τεχνικές του εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου.

 

Έναρξη εργαστηρίου: Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

Θα πραγματοποιηθούν 5 τρίωρες online συναντήσεις, μέσω Zoom, ημέρα Πέμπτη, 6 μ.μ.- 9 μ.μ. 

 Χρονοδιάγραμμα συναντήσεων: 27/4, 4/5, 11/5, 18/5, 25/5.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με μια δωρεάν δίωρη διαδικτυακή συνάντηση την Πέμπτη 1 Ιουνίου, 6 μ.μ. – 8 μ.μ., όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Σπίτι όλων μας η Γη» φωνάζει ο Μπουλουμπίνος, παντού να ακουστεί! (Σειρά: ΟΙΚΟλογήματα - 8).

Για επικοινωνία με τη Γραμματεία της Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr

    

Βαγγέλης Ηλιόπουλος 

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπάιδευση από το 1984. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του λογοτεχνίας για παιδιά. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πολλά (πάνω από 50) βιβλία του με δημοφιλέστερο το Ο Τριγωνοψαρούλης. Αρκετά από τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με διακρίσεις και βραβεία. Επίσης πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Γράφει σε περιοδικά άρθρα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

 



Page generated: 11/06/2023 04:45:50