Κατηγορίες

ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ
(διδάσκων: Ανδρέας Φλουράκης)


 Η «Σχόλη» των Εκδόσεων Πατάκη διοργανώνει online εργαστήριο δημιουργικής γραφής τριών συναντήσεων, με εισηγητή τον συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη και αντικείμενο τον Θεατρικό Μονόλογο. Το εργαστήριο είναι βασισμένο στη μεθοδολογία του Royal Central School Of Speech And Drama του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και έχει πρακτική κατεύθυνση. Στόχος του είναι η εισαγωγή των βασικών αρχών συγγραφής μονολόγων και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο του μονολόγου. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης μονολόγων μικρής και μεγάλης έκτασης, αλλά και σε όσους απλώς αγαπούν το θέατρο. 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] βιογραφικό σημείωμα καθώς και δείγμα γραφής (οποιουδήποτε είδους) έκτασης έως 2 σελίδες Α4. 

Θα πραγματοποιηθούν 3 online συναντήσεις, ημέρα Παρασκευή, 6  μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Έναρξη: 5 Μαΐου 2023.
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις:
Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: [email protected].

 

Ο Ανδρέας Φλουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και θέατρο στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο Πίστη (Θέατρο του Νότου). Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του Αντιλόπες επιλέγεται ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα θεατρικά έργα της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, το 2008 βραβεύεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, καθώς και στον διεθνή διαγωνισμό μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι. ενώ το 2014 το έργο του Ασκήσεις για γερά γόνατα επιλέγεται στην τριάδα βραβευμένων έργων του Eurodram. Θεατρικά του έργα που έχουν παρουσιαστεί: Οι μέρες πριν έρθεις (Θέατρο του Νότου), Φύλλα της (Θέατρο της Άνοιξης στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και Θέατρο Επί Κολωνώ), Κάσσυ (ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών), Κέλυφος (104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης), Μπελ επόκ (Θέατρο Επί Κολωνώ), Λάσσυ (Επί Κολωνώ/Μπιπ), Ασκήσεις για γερά γόνατα (Θέατρο Τέχνης), Mήδειας πατούσες (Βαφείο), Μήδειας μπούρκα (Επί Κολωνώ / Διεθνές Φεστιβάλ Πάφου, σε σκηνοθεσία του ίδιου), Κόκαλα (Θέατρο Τέχνης), Διώρυγα (Μουσείο Φωταερίου), Μπλε μαρέν (Αγγέλων Βήμα), Όχι και τόσο άγριο (Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών), Θέλω μια χώρα (Φεστιβάλ Αθηνών / Θέατρο Τέχνης), Τυφλή εμπιστοσύνη (Επί Κολωνώ), Τα πράγματα που παίρνεις μαζί (Royal Court Theatre), Το ασυνόδευτο (Θέατρο Skrow), Ταπ άουτ (Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας Β' σκηνή, σε σκηνοθεσία του ίδιου), Ρομπέν των Δασών (Θέατρο Τέχνης), Οδύσσεια (Θεσσαλικό Θέατρο), Τα αγάλματα περιμένουν (Θεσσαλικό Θέατρο) κ.ά. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, γερμανικά, τουρκικά, ρουμανικά, πολωνικά, αλβανικά και φινλανδικά και έχουν παρασταθεί / αναγνωσθεί στα Royal Court Theatre, Gate Theatre, West Yorkshire Playhouse και Tristan Bates στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ Oyun Yaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative Drama Conference του Λος Άντζελες, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60, Lincoln Centre Theatre της Νέας Υόρκης, στο Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας, στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης κ.α.

   Page generated: 23/09/2023 14:46:02