Κατηγορίες

Χρυσό Μετάλλιο του Κύκλου των Καλών Τεχνών της Μαδρίτης για τον Θοδωρή Καλλιφατίδη

Χρυσό Μετάλλιο του Κύκλου των Καλών Τεχνών της Μαδρίτης για τον Θοδωρή Καλλιφατίδη

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με μεγάλη χαρά ότι ο συγγραφέας Θοδωρής Καλλιφατίδης θα λάβει το Χρυσό Μετάλλιο του Κύκλου των Καλών Τεχνών της Μαδρίτης (Circulo de Bellas Artes de Madrid), την υψηλότερη διάκριση που απονέμεται από το συγκεκριμένο ίδρυμα, στις 5 Μαΐου 2023.

Ο Καλλιφατίδης έχει εκδώσει περισσότερα από σαράντα βιβλία μυθοπλασίας, δοκιμίων και ποίησης, μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες. Με την απονομή αυτού του βραβείου, εκτός από την αναγνώριση ενός από τους μεγάλους εκφραστές των ευρωπαϊκών γραμμάτων, ο Κύκλος των Καλών Τεχνών της Μαδρίτης υπογραμμίζει τη διακρατική αντίληψη του πολιτισμού και τιμά τη σπουδαία λογοτεχνική πορεία του.

 

Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης γεννήθηκε στους Μολάους Λακωνίας το 1938.

Μετανάστευσε στη Σουηδία το 1963. Εκεί σπούδασε φιλοσοφία και στη συνέχεια αφιερώθηκε στη λογοτεχνία. Γράφει στα σουηδικά και στα ελληνικά. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε διάφορες γλώσσες. Η Πολιορκία της Τροίας κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη τον Ιούνιο του 2022 και έχει ήδη εκδοθεί στη σουηδική, αγγλική, ισπανική, ιταλική, εσθονική και τουρκική γλώσσα.

Λίγα λόγια για το CBA:

Το Círculo de Bellas Artes de Madrid (CBA) είναι ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό ίδρυμα. Από τότε που ιδρύθηκε, το 1880, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο διεθνούς εμβέλειας στον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας και διάδοσης.

Πρόκειται για σημαντικό επιστημονικό κέντρο με ένα από τα πιο ενεργά πολιτιστικά προγράμματα στη Μαδρίτη. Καθημερινά πραγματοποιεί δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την ποίηση.

 

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 04/12/2023 07:50:32