Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 03.11.2023

Νέες Κυκλοφορίες 03.11.2023

Καλό μήνα! Μαζί με τον Νοέμβριο υποδεχόμαστε τη Φελιτσιτά, το νέο μυθιστόρημα της Μάρως Δούκα.

Η Φελιτσιτά είναι η ιστορία του Κωνσταντίνου Καβουράκη ή Κάβουρα, που στα εξήντα του περιφέρεται άστεγος στους δρόμους της Αθήνας, σε μια γωνιά της Αιόλου, μακριά από τη συζυγική εστία, με μια γάτα να τον ζεσταίνει τα βράδια. Εξομολογητικό, γλυκόπικρο, ακαριαία τρυφερό, ένα μυθιστόρημα σαν φευγαλέο χάδι στους ανθρώπους που ραγίζουν αθόρυβα δίπλα μας.

Στο ανατρεπτικό Σαν Μήδεια, ο Μάνος Κοντολέων οικοδομεί το ψυχογράφημα της θρυλικής πριγκίπισσας της Κολχίδας, αναζητώντας τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματα της ηρωίδας, της παιδοκτόνου, της γυναίκας. Το μυθιστόρημα αυτό κλείνει την άτυπη τριλογία του συγγραφέα, μετά τις Σκιές της Κλυταιμνήστρας και την Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο.

Η Ατίθαση καρδιά της Ολίβα Ντενάρο είναι το νέο μυθιστόρημα της Ιταλίδας συγγραφέα Βιόλα Αρντόνε (Το τρένο των παιδιών, 2021, διεθνές μπεστ σέλερ), σε μετάφραση Φωτεινής Ζερβού. Η Ολίβα, μία 15χρονη έφηβη που ζει σε ένα χωριό της Σικελίας το 1960, θα αντισταθεί στο εθιμικό δίκαιο –«η κοπέλα είναι μια στάμνα, όποιος τη σπάει την παίρνει»–, θα αγωνιστεί για το δικαίωμά της να πει «όχι» και θα δώσει μάχη για την ανεξαρτησία της καθώς θα συνειδητοποιεί ότι «δεν είναι εύθραυστη η γυναίκα, εύθραυστος είναι όποιος εκτίθεται στην αδικία». Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η Ατίθαση καρδιά της Ολίβα Ντενάρο είναι ένα λυτρωτικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης.

Η Ετυμηγορία του Καραβάτζο, το βιβλίο-ντεμπούτο του επίσης Ιταλού Μάρκο ντε Φράνκι, είναι μια ιστορία γεμάτη σασπένς και μυστήριο. Η Βαλεντίνα Μέντιτσι, η νεότερη αστυνόμος της Κεντρικής Επιχειρησιακής Μονάδας αναζητά απαντήσεις στην εξαφάνιση δύο αγοριών που, ενώ δε γνωρίζονται και δε φαίνεται να τους συνδέει τίποτα, είναι ολόιδιοι και θα μπορούσαν να είναι δίδυμοι. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε με εξαιρετική επιτυχία στην Ιταλία το 2022 και μεταφράζεται ήδη σε 8 γλώσσες. Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τη Μαρία Οικονομίδου.

Κυκλοφόρησε σε αναμορφωμένη έκδοση το βιβλίο της Βούλας Μάστορη Τ΄ αυγουστιάτικο φεγγάρι, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων του Πολυτεχνείου. Το μυθιστόρημα αποτελεί το πρώτο μέρος της τετραλογίας «Η Άννα, τότε και πάντα», όπου παρακολουθούμε τη ζωή της Άννας από τα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν κορίτσι ακόμη μεγάλωνε στην επαρχία, ως τα μέσα της δεκαετίας του ’70, αμέσως μετά τη χούντα. Παράλληλα ζούμε μαζί της την ταραγμένη δεκαετία του ’60 στην Αθήνα, όπου είχε μετακομίσει. Κυκλοφορούν επίσης σε αναμορφωμένη έκδοση τα υπόλοιπα μέρη της τετραλογίας, Στο Γυμνάσιο, Ένα-Ένα-Τέσσερα και Κάτω απ' την καρδιά τηςPage generated: 27/05/2024 22:48:01