Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 10.11.2023

Νέες Κυκλοφορίες 10.11.2023

Αυτή τη βδομάδα το νουάρ έχει την τιμητική του: Μαύρος χειμώνας στην Μπολόνια από τον Κάρλο Λουκαρέλλι (σε μετάφραση Δήμητρας Δότση), γερμανική κατοχή στα 1944, η ιστορία ενός αθώου ανθρώπου που τελικά λερώνει τα χέρια του, και Η χώρα των χαµένων θεών από τον αγαπημένο μας Αχμέτ Ουμίτ (σε μετάφραση Στέλλας Βρεττού), ένα βιβλίο για την αµετάβλητη φύση του εγκλήµατος ανά τους αιώνες και τους πολιτισµούς, με επίκεντρο το εμβληματικό Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.

Στο Ραδιοκασετόφωνο, το τέταρτο βιβλίο του βραβευμένου με Λογοτεχνικό Βραβείο Μυθιστορήματος του Αναγνώστη Ιάκωβου Ανυφαντάκη, ο Στέλιος, ένας εύπορος επιχειρηματίας, θα ταξιδέψει στο χωριό όπου μεγάλωσε για την κηδεία του πατέρα του κι εκεί θα έρθει σε επαφή με μια εποχή αλλοτινή, αν και όχι τόσο μακρινή. Ένα βιβλίο για τους γονείς που θα έκαναν τα πάντα για τα παιδιά τους. Εκτός από το να τα κάνουν ευτυχισμένα.

Με το Γούστο, ο μεγάλος Ιταλός φιλόσοφος της εποχής μας Giorgio Agamben εμβαθύνει στην ιστορία της φιλοσοφίας, φτάνοντας μέχρι τις απαρχές της αισθητικής, για να ανακτήσει κριτικά τις ρίζες μιας κεντρικής έννοιας για τον δυτικό πολιτισμό. Τη μετάφραση υπογράφει η Άντα Κλαμπατσέα.

Οι Φωτεινοί Αιώνες: Μια νέα ιστορία της μεσαιωνικής Ευρώπης των Matthew Gabriele και David M. Perry είναι ένα βιβλίο που αποδομεί τον μύθο του σκότους που περιβάλλει τη λέξη «μεσαιωνικός» και «αποκαθιστά» τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα που, μπορεί να ήταν ένας κόσμος «τον οποίο φώτιζε μόνο η φωτιά», όμως ήταν ένας κόσμος του οποίου οι δαυλοί φώτιζαν τα υπέροχα βιτρό των καθεδρικών ναών, ακόμη και αν προέρχονταν από την πυρά για τους αιρετικούς. Η μετάφραση έγινε από τον Μενέλαο Αστερίου.Page generated: 20/06/2024 03:31:13