Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 17.11.2023

Νέες Κυκλοφορίες 17.11.2023

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, στο συγκλονιστικό νέο του βιβλίο Κάτω από τις στάχτες, συνεχίζοντας την αυτοβιογραφική τριλογία που ξεκίνησε με το Πριν σβήσουν τα φώτα, κάνει την ανατομία της Μεταπολίτευσης και καταθέτει τη δική του μαρτυρία για τα πρόσωπα που καθόρισαν την πολιτική πορεία της χώρας.

Στην Ανάληψη, ο βραβευμένος με Κρατικό Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας Ηλίας Λ. Παπαμόσχος εμπνέεται από την πραγματική ιστορία του τραγικού ναυαγίου ενός υπερσύγχρονου ταχύπλοου στη λίμνη της πατρώας του Καστοριάς, στις 13 Ιουνίου 1929, ανήμερα της Αναλήψεως.

Η Βιβλιοθήκη των κρυφών ονείρων, που πούλησε περισσότερα από 150.000 αντίτυπα στις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας της στην Ιαπωνία και μεταφράζεται σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Μίτσικο Αογιάμα: ένας ύμνος στις βιβλιοθήκες και στους βιβλιοθηκάριους, τους αφανείς ήρωες που με τις ευαίσθητες κεραίες τους αφουγκράζονται τις βαθύτερες ανάγκες των αναγνωστών, και φυσικά στα βιβλία, που όσο απρόσμενα κι αν βρεθούν στα χέρια μας, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν τη ζωή μας. Πρωτότυπο, διαφορετικό, feelgood με την καλύτερη έννοια του όρου! Τη μετάφραση υπογράφει η Αγγελική Τσέλιου.

Ο πολυβραβευμένος αγαπημένος μας σεφ Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της ασιατικής κουζίνας στο Happy Buddha. Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία, ένα πολύχρωμο βιβλίο γιορτή της ασιατικής κουζίνας. Μαζί με την εντελώς ξεχωριστή αυτή έκδοση, γιορτάζουμε τα είκοσι χρόνια της συνεργασίας μας, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2003 με το εμβληματικό πλέον Κάθε μέρα σεφ. 

Το βιβλίο Ελοΐζα και Αβελάρδος: Τέσσερα γράμματα έρωτα, ματαίωσης και λύτρωσης του 12ου αιώνα (σειρά Πολύτιμοι λίθοι), μας παρουσιάζει σε πρώτη ελληνική μετάφραση από τον µεσαιωνολόγο Ν. Ε. Καραπιδάκη, οµότιµο καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήµιο, την ιστορία του άτυχου έρωτα του φιλοσόφου Αβελάρδου και της µαθήτριάς του Ελοΐζας τον 12ο αιώνα. Η αλληλογραφία τους, που ενέπνευσε και εξακολουθεί να εµπνέει τη λογοτεχνία και την τέχνη, τους κατατάσσει στους σηµαντικότερους συγγραφείς της εποχής τους.

Ο παιδικός μας κατάλογος εμπλουτίζεται με δύο υπέροχα board books από τον δημιουργό του Γκρούφαλο, τον μοναδικό  Άξελ Σέφλερ! Η Γατούλα μας η Νιαρ και ο Σκυλάκος μας ο Γουφ είναι διασκεδαστικές ιστορίες με στιχάκια, για πολύ μικρούς αναγνώστες, με συρόμενες εικόνες! Η μετάφραση έγινε από τον Φίλιππο Μανδηλαρά.

 

 Page generated: 18/05/2024 16:15:03