Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 24.11.2023

Νέες Κυκλοφορίες 24.11.2023

Η νεανική λογοτεχνία έχει αυτή την εβδομάδα την τιμητική της! 

Το πολυαναμενόμενο διεθνές μπεστ σέλερ της Ελληνίδας συγγραφέα που κατέκτησε την καρδιά της Penguin, Κίκας Χατζοπούλου, έφτασε για να καθηλώσει και τους Έλληνες αναγνώστες! Τα Νήματα που ενώνουν είναι μια μοναδική ιστορία φαντασίας με εξαιρετικά στοιχεία κοσμοπλασίας, αλλά και μια γνήσια, σχεδόν νουάρ, ιστορία μυστηρίου. Τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί σε δέκα γλώσσες εκτός του αγγλόφωνου κόσμου. Η αγγλική έκδοση είναι υποψήφια στα βραβεία Goodreads, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κριτικής βιβλίων παγκοσμίως, ενώ, μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας στην Αγγλία, έφτασε στο #3 στις λίστες μπεστ σέλερ του περιοδικού The Bookseller. Τη μετάφραση υπογράφει η Βούλα Αυγουστίνου. Διαβάστε περισσότερα και παρακολουθήστε το υλικό που θα συγκεντρώνουμε εδώ: www.patakis.gr/threadsthatbind. 

H Τζούλια και ο καρχαρίας είναι το νέο βιβλίο της Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ, της Βρετανίδας συγγραφέα που αγαπήθηκε από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό με τις Μάγισσες του Βάρντε και το Δέντρο του χορού. Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία της Τζούλια, ενός κοριτσιού που πασχίζει να κατανοήσει την ασθένεια της μητέρας της. Ένα μυθιστόρημα για τον φόβο της απώλειας και τη δύναμη που κρύβει η παιδική φαντασία. Την εικονογράφηση υπογράφει ο ταλαντούχος εικονογράφος Τομ ντε Φρέστον, ενώ η μετάφραση έγινε από τη Μυρτώ Καλοφωλιά. 

Η Απελευθέρωση είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς Αγριόπαπιες του βραβευμένου Γιώργου Χατζόπουλου. Πραγματικά γεγονότα και ιστορίες ανακατεύονται με όνειρα, έρωτες και ουτοπίες που θα οδηγήσουν τον ήρωα στην αυτογνωσία και στην απελευθέρωση. 

Η Διδώ και η μαύρη βίβλος είναι το νέο μυθιστόρημα της υποψήφιας για το Διεθνές Βραβείο H.C. Andersen 2022 και Πρέσβειρας για το Παιδικό Βιβλίο συγγραφέα Μαρίας Παπαγιάννη. Μια ιστορία με μυστήριο και ανατροπές, με αγωνία και ευτράπελα. Μια ιστορία για την παιδική περιέργεια και τη δύναμη της φιλίας. 

Η Ρόζα του Αρκά, η σειρά που τόσο αγαπήθηκε από τους αναγνώστες, υποδέχεται τον 25ο τίτλο της, τη Φλογερή ξανθιά. Άλλο ένα γλυκό, τρυφερό, ξεκαρδιστικό άλμπουμ του Αρκά με την τρομερή παρέα των απίθανων πιτσιρικάδων. Επίσης αυτή τη βδομάδα κυκλοφορεί το Ημερολόγιο 2024 του Αρκά, με όλους τους αγαπημένους ήρωες, που μας θυμίζουν κάθε μέρα πόσο σπουδαίο αντίδοτο ενάντια στη ρουτίνα της καθημερινότητας είναι το ευφυές χιούμορ. 

Το Πέρμαφροστ, που σημαίνει μόνιμα παγωμένο υπέδαφος και συμβολίζει το οικογενειακό κελί από το οποίο πρέπει να τολμήσει κάποιος να βγει, είναι το πρώτο µυθιστόρηµα της γεννημένης στη Βαρκελώνη το 1978 ποιήτριας Εύα Μπαλταζάρ. Πρωτοκλυκλοφόρησε το 2018 και µεταφράστηκε σε περισσότερες από 25 γλώσσες με εξαιρετική επιτυχία. Η ελεύθερη ζωή της ηρωίδας του Πέρμαφροστ, θανάσιµα απροσδόκητη, τεντώνεται από τη µία άκρη µέχρι την άλλη αυτού του µυθιστορήµατος όπως το σκοινί του ισορροπιστή σε ύψος εκατό µέτρων. Η Εύα Μπαλταζάρ το περπατά µε το σθένος και την κοµψότητα των µεγάλων συγγραφέων. Τη μετάφραση υπογράφει ο Ευρυβιάδης Σοφός. 

To νέο εκπαιδευτικό βιβλίο Ρομποτική - Πληροφορική των Βασίλη Γρηγορίου και Ελένης Ν. Γιώτη επιδιώκει να συστήσει τα δύο αυτά αντικείμενα σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου. Με «όχημα» αυτοτελείς ιστορίες, που με την πλοκή τους προσελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών, τα καθοδηγούμε να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα. 

Στο Μικρό βιβλίο των λέξεων που μετράνε. 100 λέξεις που πρέπει να κατανοεί κάθε παιδί των Joanne Ruelos Diaz και Annelies Draws υπάρχει μία συλλογή από 100 λέξεις που βοηθούν τα παιδιά να καταλάβουν πόσο πολύ μετράει η κάθε λέξη στη ζωή μας: από την περιγραφή ενός συναισθήματος μέχρι την αποδοχή όσων μας ενώνουν και όσων μας κάνουν να διαφέρουμε. 

 

 Page generated: 23/04/2024 08:15:42