Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 01.12.2023

Νέες Κυκλοφορίες 01.12.2023

Υποδεχόμαστε τον Δεκέμβριο με απολαυστικά και χρήσιμα βιβλία. 

Στην Καινούρια ζωή του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τούρκου συγγραφέα Ορχάν Παμούκ (μετάφραση Στέλλα Βρετού), το οποίο η εφημερίδα Wall Street Journal χαρακτήρισε «σπουδαίο µυθιστόρηµα που περνάει από τους διανοητικούς λαβυρίνθους της πένας του Μπόρχες προς έναν ενθουσιώδη λυρισµό που θυµίζει τον Γκαµπριέλ Γκαρσία Μάρκες», η ζωή του Οσμάν, νεαρού φοιτητή στην Κωνσταντινούπολη, συνταράσσεται μετά την ανάγνωση ενός βιβλίου.

Το παιδικό μυθιστόρημα φαντασίας Γκρίμγουντ - Πετάει η αλεπού; Πετάει! είναι το δεύτερο βιβλίο της περιπετειώδους σειράς Γκρίμγουντ της διακεκριμένης συγγραφέα και εικονογράφου Νάντια Σιρίν. Μετά τον απολαυστικό πρώτο τίτλο Περιπέτειες σε ένα δάσος όπου όλα μπορούν να συμβούν, οι μικροί τετράποδοι ήρωες επιστρέφουν με τους καινούριους τους φίλους. Το δάσος Γκρίμγουντ είναι ένα μέρος μαγικό, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Τη μετάφραση υπογράφουν η Μαρία Αγγελίδου και ο Άγγελος Αγγελίδης.

Το Νέες περιπέτειες για τις κάλτσες (ακόμη πιο απίστευτες) είναι το δεύτερο μέρος των καλτσοπεριπετειών στον κόσμο της συγγραφέα Γιουστύνα Μπεντνάρεκ και του εικονογράφου Ντάνιελ ντε Λατούρ. Τη μετάφραση έκανε η Αναστασία Χατζηγιαννίδη. Ο πρώτος τόμος, Δέκα κάλτσες σε απίστευτες περιπέτειες, κυκλοφόρησε το 2015 και είχε μεγάλη απήχηση. Αυτή τη στιγμή η σειρά αποτελείται από πέντε τόμους και είναι μπεστ σέλερ έχοντας πουλήσει τουλάχιστον 400.000 αντίτυπα μόνο στην Πολωνία. Η σειρά έχει ή πρόκειται να μεταφραστεί στα ισπανικά, ιταλικά, ελληνικά, ολλανδικά, ρωσικά, ουκρανικά, τσεχικά, βουλγαρικά, εσθονικά, γερμανικά και λιθουανικά, ενώ έχει διασκευαστεί για το θέατρο και για την τηλεόραση (σε σειρά κινουμένων σχεδίων).

Τα Γενέθλια της Ριρίκας, το πρώτο παιδικό βιβλίο της συγγραφέα Μαρίας Κηλαηδόνη, κόρης του Λουκιανού Κηλαηδόνη, σε εικονογράφηση Φωτεινής Τίκκου, μιλάει με απλό και διασκεδαστικό τρόπο στα παιδιά για την τεράστια αξία της φιλίας.

Τέλος, οι Ερευνητικές και διδακτικές προσεγγίσεις για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση είναι παιδαγωγικός οδηγός, µέσω του οποίου οι µαθητές αναπτύσσουν µια ολιστική κατανόηση της αλληλεξάρτησης µεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και της φύσης και έχουν τη δυνατότητα να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής µε ορίζοντα ένα βιώσιµο µέλλον. Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι Κατερίνα Πλακίτση, Ελένη Κολοκούρη, Αθηνά-Χριστίνα Κορνελάκη & Ευθύμιος Σταμούλης.

 

 

 Page generated: 23/04/2024 08:24:12