Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 02.02.2024

Νέες Κυκλοφορίες 02.02.2024

Καλό μήνα, με ενδιαφέροντα νέα βιβλία και τα πρώτα βραβεία της χρονιάς σε βιβλία των εκδόσεών μας!


Το Δαμάζοντας τον τίγρη μέσα μας. Μεταμορφώνοντας τα δύσκολα συναισθήματα του (στοχαστή, ποιητή, ακτιβιστή για την ειρήνη και μιας από τις σημαντικότερες μορφές του βουδισμού της εποχής μας) Τικ Νιατ Χαν (1926-2022), του οποίου το έργο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, είναι ένα εγχειρίδιο διαλογισμών, αναλογιών και στοχασμών που προσφέρει ρεαλιστικές τεχνικές για την εξουδετέρωση του θυμού, τη μεταμόρφωση του φόβου και την καλλιέργεια της αγάπης σε κάθε τομέα της ζωής. Τη μετάφραση του βιβλίου υπογράφει η Ειρήνη Αποστολάκη.


Με την εντυπωσιακή εικονογράφηση των Κέβιν και Κρίστεν Χάουντισελ, το νέο βιβλίο To ταξίδι είναι που μετράει. 40 αργές και απολαυστικές περιπέτειες με τρένο, ποδήλατο, πλεούμενο ή με τα πόδια σε κείμενο Καρλ Ονορέ (βραβευμένος συγγραφέας με μπεστ σέλερ βιβλία σε 35 γλώσσες και ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος της αργοπορίας) είναι κάτι παραπάνω από ένας οδηγός για ιστορικούς προορισμούς του κόσμου. Ο αναγνώστης αισθάνεται πως, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες αυτού του μοναδικού βιβλίου, ταξιδεύει νοερά από το ένα μέρος στο επόμενο, μαθαίνοντας παράλληλα την ιστορία τους. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη.


Η σειρά «Σύρε και τράβα» για μικρά παιδιά, που αγαπήθηκε πολύ από τους γονείς, ανανεώνεται με 4 ολοκαίνουριους τίτλους για μικρούς εξερευνητές! Ο Μικρός κόσμος: Στη ζούγκλα της Allison Black και τα Μικρός κόσμος: Στο αγρόκτημα, Στην οικοδομή και Στην παραλία της Samantha Meredith είναι τα νέα μικρά βιβλία για τον μεγάλο μας κόσμο στη σειρά «Σύρε, τράβα & εξερεύνησε», που κυκλοφορούν σε μετάφραση Αντωνίας Γουναροπούλου.


Τέλος, μοιραζόμαστε μαζί σας ένα πολύ ευχάριστο νέο! 6 βιβλία μας επιλέχθηκαν από τους αναγνώστες της Athens Voice στη λίστα με τα καλύτερα fiction και non fiction για το 2023. Το μυθιστόρημα Άκου το λιοντάρι της Σώτης Τριανταφύλλου μάλιστα ψηφίστηκε ως το καλύτερο fiction βιβλίο του 2023!

 Page generated: 24/05/2024 17:13:10