Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 09.02.2024

Νέες Κυκλοφορίες 09.02.2024

Αυτή την εβδομάδα υποδεχόμαστε βιβλία σημαντικά, επείγοντα, διαφορετικά, πολυαναμενόμενα και πολυαγαπημένα.

Στις Δέκα υπεραπειλές για το μέλλον μας και πώς να επιβιώσουμε ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί παρουσιάζει τις δέκα αλληλεπικαλυπτόμενες, αλληλένδετες «υπεραπειλές» (οικονομικές, χρηματοπιστωτικές, πολιτικές, γεωπολιτικές, τεχνολογικές, υγειονομικές και περιβαλλοντικές) και μας προτείνει δράσεις τώρα. Τη μετάφραση έκανε ο Πέτρος Γεωργίου.

Στο Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης. Πλευρές της μικρασιατικής τραγωδίας ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών και διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του AΠΘ Βλάσης Αγτζίδης αναλύει τις  συνθήκες των Σεβρών και της Λωζάννης, το γεωπολιτικό περιβάλλον εντός του οποίου υπογράφτηκαν, καθώς και τα δραματικά γεγονότα των τριών ετών που τις χωρίζουν.

Στη σειρά σύγχρονοι κλασικοί, Το πρωινό των πρωταθλητών του Κερτ Βόννεγκατ,  ενός από τους μεγαλύτερους Αμερικάνους συγγραφείς του 20ού αιώνα (ο «βλάσφημος» προφήτης που γελάει ασταμάτητα), είναι ένα βιβλίο στο οποίο, με αφηγηματική λιτότητα, συνδυάζονται η επιστημονική φαντασία, τα απομνημονεύματα, τα παραμύθια και οι παραβολές, η φάρσα. Ο Βόννεγκατ  ασκεί σαρωτική κριτική στην αμερικανική κοινωνία με τρόπο αριστοτεχνικό –χάρη στην οργιώδη φαντασία και στο χιούμορ του–, έχοντας όμως τη συγκινητική επίγνωση της ανθρώπινης τρωτότητας. Τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξης Καλοφωλιάς.

Δύο από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία μας κυκλοφορούν τώρα και σε έκδοση με σκληρό χαρτόνι και κινούμενες εικόνες! Το Γκρούφαλο (που έκλεισε 25 χρόνια φέτος) και το Μια σκούπα, μα τι σκούπα! των διάσημων δημιουργών Τζούλια Ντόναλντσον και Άξελ Σέφλερ «ζωντανεύουν» στα χέρια των μικρών αναγνωστών με τα πρωτότυπα κινούμενα μέρη τους! Η μετάφραση έγινε από τον Φίλιππο Μανδηλαρά.

 

 Page generated: 18/04/2024 10:27:32