Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 16.02.2024

Νέες Κυκλοφορίες 16.02.2024

Δύο ιταλικά πρώτα μυθιστορήματα, η πολυδιάστατη βιογραφία του Καρλ Γιούνγκ, η επιτομή της σκέψης του Έλιοτ για την ποίηση και ένα καλειδοσκόπιο βιβλίων για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, με άρωμα άγριας ρίγανης και τη χαρά της επιστροφής του πολυαγαπημένου παρδαλού ελέφαντα, συνθέτουν το πρόγραμμα της βδομάδας.

Η Μάντισσα, το πρώτο μυθιστόρημα της Ιταλίδας Ντανιέλα Ραϊμόντι είναι μια συναρπαστική οικογενειακή σάγκα, που κινείται στην παράδοση του Εκατό χρόνια μοναξιά του Μάρκες, στην οποία αποτυπώνονται τα µεγάλα γεγονότα της ιταλικής ιστορίας µέσα από τις περιπέτειες των µελών της οικογένειας Καζάντιο. Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε στα ιταλικά το 2020 και έχει ήδη µεταφραστεί στα ισπανικά, στα γαλλικά, στα γερµανικά, στα ολλανδικά, στα σέρβικα, στα λιθουανικά, στα ρωσικά και στα εβραϊκά. Για το ίδιο βιβλίο, η Ραϊµόντι τιµήθηκε το 2021 µε το βραβείο Giovanni Comisso της πόλης του Τρεβίζο, καθώς και µε το βραβείο της πόλης Κάβα ντέι Τιρρένι,  ενώ σύμφωνα με το Quest France, η Ραϊμόντι βαδίζει στα βήματα της Φερράντε.

Υπάρχουν βιβλία που αφήνουν για καιρό έντονο το αποτύπωμά τους στην καρδιά του αναγνώστη. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι Το κορίτσι που έφτυνε φωτιά της Τζούλια Μπινάντο Μέλις. Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της Ιταλίδας συγγραφέα, που είναι βασισμένο στην προσωπική της εμπειρία μακράς νοσηλείας ως παιδιού και μεταφράζεται ήδη στα ισπανικά, στα γαλλικά, στα πολωνικά, στα ολλανδικά και στα τουρκικά. Οι δύο ήρωες, η Μίνα και ο Λορέντσο, δημιουργούν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο μέσα στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου του Τορίνο όπου νοσηλεύονται.

Τη μετάφραση και στα δύο βιβλία υπογράφει η Φωτεινή Ζερβού.

Το νέο βιβλίο του Γάλλου φιλόσοφου, κοινωνιολόγου, και ιστορικού των θρησκειών Φρεντερίκ Λενουάρ, τα βιβλία του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες, αποτελεί φόρο τιμής στον Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, έναν από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ού αιώνα. Το βιβλίο Καρλ Γιουνγκ: Ο εξερευνητής της ανθρώπινης ψυχής, σε μετάφραση Μήνας Πατεράκη-Γαρέφη, επιχειρεί να κάνει προσιτή στο ευρύ κοινό τη σκέψη και το έργο του Ελβετού γιατρού και πρωτοπόρου της ψυχανάλυσης.

Στο Για την ποίηση ανθολογούνται επτά σηµαντικά δοκίµια του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τ.Σ. Έλιοτ, σε µετάφραση και σχόλια του Στέφανου Μπεκατώρου, που φανερώνουν καίριες πτυχές της γόνιµης πορείας του στον τοµέα της λογοτεχνικής κριτικής και καλύπτουν χρονικά το διάστηµα 1919-1961. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Οζυμανδίας του Χάρη Βλαβιανού και περιλαμβάνει εκτενή εισαγωγή του Frank Kermode.

Το Ταξίδι της άγριας ρίγανης είναι το δεύτερο βιβλίο της Μαρίας Χρυσικού, και η πρώτη μας συνεργασία με την εικονογράφο Zafouko Yamamoto (Ζαφειρούλα Σιμοπούλου). Πρόκειται για μια ιστορία αναζήτησης του μυστικού που δίνει νόημα στη ζωή. Όσες ιστορίες κι αν έχετε διαβάσει για τη μνήμη, τις ρίζες, την παράδοση, την οικογένεια, αυτό το βιβλίο θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας. 

Το αχτύπητο δίδυμο Ρέιτσελ Μπράιτ και Τζιμ Φιλντ ξαναχτυπά! Το νέο τους βιβλίο με τίτλο Τα πάντα που κράτησαν την υπόσχεσή τους είναι μια υπέροχη περιπέτεια, που μιλάει για την οικογένεια, την αγάπη και τη δύναμη της υπόσχεσης, από το φανταστικό δίδυμο της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας. Τη μετάφραση υπογράφει ο Φίλιππος Μανδηλαράς.

Οι ιστορίες του αγαπημένου παρδαλού ελέφαντα των μικρών παιδιών Έλμερ από τον διάσημο συγγραφέα και εικονογράφο Ντέιβιντ Μακ Κι,  με περισσότερα από 10 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως σε 50 γλώσσες από το 1989 που πρωτοεκδόθηκε, κυκλοφορούν σε εκδόσεις από χαρτόνι! Ανακαλύψτε τα Ο Έλμερ και το ουράνιο τόξο, Ο Έλμερ και το χαμένο αρκουδάκι και Ο Έλμερ και ο Γουίλλυ σε μετάφραση της Μαρίας Παπαγιάννη.

Τα Οχήματα έκτακτης ανάγκης - Φώτα και ήχοι είναι το νέο βιβλίο με ήχους του Βρετανού συγγραφέα Σαμ Τάπλιν σε εικονογράφηση της Κάθριν Σέλμπερτ. Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες με το πάτημα ενός κουμπιού!

Το Κάντε χώρο στο κρεβάτι της Katrina Charman σε εικονογράφηση της Guilherme Karsten και σε μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά είναι μια χαρούμενη, ρυθμική ιστορία για παρεούλα πριν τον ύπνο. Διαβάστε το με ζωντάνια! Θα σας βοηθήσει και το παιχνιδιάρικο κόψιμο των σελίδων που ακολουθεί τη μέτρηση, από το 1 στο 10 και πάλι ανάποδα.

Ανακοινώθηκαν οι Βραχείες Λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων για το 2023 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εννέα βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη είναι υποψήφια για Κρατικό Βραβείο! Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συγγραφείς!

 

 Page generated: 29/05/2024 15:48:46