Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 23.02.2024

Νέες Κυκλοφορίες 23.02.2024

Η ποίηση και η φύση πρωτοστατούν στα νέα βιβλία της εβδομάδας, με πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο.

Η Αναγέννηση, το νέο βιβλίο του Χάρη Βλαβιανού, συντίθεται από 39 ποιητικά πορτρέτα ανθρώπων, ανάμεσά τους ποιητές, καλλιτέχνες, φιλόσοφοι, αλλά και ιεροεξεταστές, ακροβάτες, δολοφόνοι και γελωτοποιοί, γνωστά, αλλά και άγνωστα, πρόσωπα της περιόδου της Αναγέννησης, που με το έργο τους διαμόρφωσαν μια ολόκληρη εποχή, τα επιτεύγματα της οποίας καθόρισαν την εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού. 

Ο θαυμάσιος οδηγός Φάλαινες. Η κρυφή ζωή τους της ταλαντούχας Ισπανίδας συγγραφέα και εικονογράφου Ρένα Ορτέγα θα μας ταξιδέψει στα βάθη των ωκεανών για να εξερευνήσουμε τον αθέατο κόσμο αυτών των μαγευτικών θηλαστικών. Το βιβλίο αυτό, το οποίο περιμέναμε να εκδοθεί με ανυπομονησία, είναι μοναδικό στο είδος του και δημιουργήθηκε με τη συμβολή των ειδικών του Μουσείου Κητωδών της Ισλανδίας. Η μετάφραση έγινε από την Όλγα Καρυώτη.

Μήπως φοβάστε το σκοτάδι; Τις αράχνες; Τα φαντάσματα; Το Βιβλίο των φόβων. Και πώς να τους εξαφανίσετε μόλις έφτασε από τις βραβευμένες Φυτούλα Βακανά και Σάντρα Ελευθερίου. Κι όμως, τον φόβο μας μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και να τον εξαφανίσουμε!

Στη Μυστική ζωή του Γιουτζίνιους Κάπα (Σειρά Χελιδόνια) η Ελένη Κωνσταντινίδου μάς συστήνει τον Ευγένιο, ένα αγόρι απόλυτα συνηθισμένο, ούτε ψηλό ούτε κοντό ούτε και ιδιαίτερα αθλητικό. Κι όμως καταφέρνει να λύσει ένα μυστήριο που απειλεί την πόλη του και να γίνει πραγματικός ήρωας. Την εικονογράφηση επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Χρυσανθακοπούλου.

Η Άννα Κατάμπρα, η νεαρή μάγισσα από την ομώνυμη σειρά των Πέδρο Μάνιας και Δαυίδ Σιέρρα Λιστόν, επιστρέφει σε δύο ολοκαίνουριες περιπέτειες! Τα Ένα τέρας στην μπανιέρα και Πάρτι τα μεσάνυχτα έφτασαν για να ταξιδέψουν τους μικρούς αναγνώστες σε έναν κόσμο γεμάτο ξόρκια και τέρατα, όπου η Λέσχη του Στρογγυλού Φεγγαριού θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της! Τη μετάφραση έκανε η Αγαθή Δημητρούκα. 

 Page generated: 29/05/2024 15:28:12