Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 01.03.2024

Νέες Κυκλοφορίες 01.03.2024

Καλό μήνα! Η άνοιξη πλησιάζει, ό,τι κι αν γίνει, κι εμείς την αναζητάμε σε βιβλία που μας εμπνέουν για νέα ξεκινήματα σε πολλά επίπεδα.

Στο Επειδή δεν υπάρχει Planet B ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και τέως υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια, αλλά και στην εθνική, οικονομία. Η επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής αξιοποίησης της πράσινης ενέργειας στη χώρα μας και οι μέθοδοι με τις οποίες μπορεί αυτό να υλοποιηθεί βρίσκονται στο επίκεντρο του βιβλίου, που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ενημερωμένων έγχρωμων και ασπρόμαυρων διαγραμμάτων και χαρτών, ενώ συνοδεύεται από πρόλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του ακαδημαϊκού Χρήστου Σ. Ζερεφού.

Στον Χαρταετό, η Λετισιά Κολομπανί ξαναπιάνει το νήμα της Πλεξούδας: μια μεγάλη περιπέτεια, όπου συνυπάρχουν η ελπίδα, η απογοήτευση, η αποφασιστικότητα απέναντι στις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις, με κινητήρια δύναμη το όνειρο να αλλάξει πραγματικά η μοίρα και η ζωή των παιδιών στην καρδιά μιας χώρας σαν την Ινδία, όπου τίποτα δεν είναι απλό. Τη μετάφραση υπογράφει ο Γιάννης Στρίγκος. Το βιβλίο θα υποστηριχθεί από μεγάλη τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφημιστική εκστρατεία (μαζί με την Πλεξούδα), digital καμπάνια σε google, meta και βιβλιοφιλικά site, αφίσα,  σελιδοδείκτες, διαφημιστικά βιβλιαράκια με τις πρώτες σελίδες του βιβλίου και θα προβληθεί από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Το μυθιστόρημα της Έλενας Χουζούρη Πατρίδα από βαμβάκι, που κυκλοφορεί σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση από τις Εκδόσεις Πατάκη, μας μεταφέρει στην Τασκένδη του μακρινού Ουζμπεκιστάν στα 1949. Όπως σημειώνει η Ελισάβετ Κοτζιά, η Ε.Χ., γράφοντας για τον ελληνικό Εμφύλιο, θίγει το σχετικώς αποσιωπημένο δράμα των αιματοβαμμένων συγκρούσεων, που έλαβαν χώρα ανάμεσα στους Έλληνες πρόσφυγες της Τασκένδης στη διάρκεια των κομματικών εκκαθαρίσεων του ’50.

Το Περίεργο μαξιλάρι είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο του (βραβευμένου με Κρατικό βραβείο) Μισέλ Φάις. Με εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη και όχημα το ερώτημα «Πού πάνε τα όνειρα όταν ξυπνάμε;», το βιβλίο αυτό είναι μια αστεία, συγκινητική και απρόσμενη ιστορία για όλα αυτά που βλέπουμε με ανοιχτά και κλειστά μάτια.

Το Πώς να αγαπάς - Ένας πρωτότυπος οδηγός για τον έρωτα και τις σχέσεις είναι ένας αστείος και γεμάτος κατανόηση οδηγός για τις γνωριμίες, τις σχέσεις και τις ταυτότητες από τον ταλαντούχο νέο συγγραφέα και εικονογράφο Alex Norris, δημιουργό του απίστευτα δημοφιλούς webcomic «Oh no»! Το μοναδικό αυτό βιβλίο, που είναι πολύχρωμο απ’ άκρη σ’ άκρη και έχει τη δομή ενός κόμικ-στριπ και τη λογική μιας στήλης συμβουλών, καθώς το κάθε του κεφάλαιο ξεκινά με μια ερώτηση, κυκλοφορεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε αρκετές χώρες. Η μετάφραση έγινε από τον Γιώργο Κ. Παναγιωτάκη.

 Page generated: 29/05/2024 13:53:28