Κατηγορίες

Το βραβείο μυθιστορήματος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης  στον Γιάννη Νικολούδη για το μυθιστόρημα του

Το βραβείο μυθιστορήματος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης στον Γιάννη Νικολούδη για το μυθιστόρημα του "Άδειος τόπος"

  Το βραβείο μυθιστορήματος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης  απέσπασε ο Γιάννης Νικολούδης για το μυθιστόρημα του "Άδειος τόπος". 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας ανώνυμος άνθρωπος, μόλις αποφυλακισμένος, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του τρεκλίζοντας στα επικίνδυνα και σκοτεινά περάσματα του «άδειου τόπου». Διασταυρώνεται με πρόσωπα και τέρατα που, μαζί με την απαθή και υπόκωφη φωνή της ίδιας της γης, συνθέτουν το ανάγλυφο μιας πορείας μάλλον προδιαγεγραμμένης.

Ο Άδειος τόπος είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανθρώπινες φωνές και χθόνια ψιθυρίσματα. Μια σκληρή ιστορία, που θυμίζει ψηφιδωτό και μιλάει για το γεωγραφικό και ψυχικό τοπίο της ιθαγένειας, για το σκοτάδι και τη σύγχυση της «ρίζας», για τη βία της ερημιάς.

Ο Γιάννης Νικολούδης γεννήθηκε το 1987 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διηγήματα του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο (Άμοιρο παιδί, εκδόσεις Παράξενες μέρες) κολούθησε το Από χώμα και κόκαλα (εκδόσεις Σκαρίφημα, 2021), που ήταν υποψήφιο για το βραβείο νουβέλας του περιοδικού Ο Αναγνώστης. Ο Άδειος τόπος είναι το τρίτο του βιβλίο.

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 13/04/2024 16:05:07