Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 29.03.2024

Νέες Κυκλοφορίες 29.03.2024

Με ένα μεγάλο νεανικό μπεστ σέλερ από την Ιρλανδία και το νέο βιβλίο του κορυφαίου νέου Φινλανδού συγγραφέα σήμερα κλείνουμε τον Μάρτιο.

 

Μπόλλα είναι το όνοµα ενός τέρατος της αλβανικής µυθολογίας µε µορφή ερπετού και γύρω από αυτό ο πολυβραβευμένος Παϊτίμ Στάτοβτσι (συγγραφέας του Η γάτα μου η Γιουγκοσλαβία, Εκδ. Πατάκη, 2018) στήνει αριστοτεχνικά ένα µυθιστόρηµα ανελέητου πάθους, καταδικασµένου σε συντριβή. Το Μπόλλα είναι το τρίτο βιβλίο του Στάτοβτσι, πρωτοκυκλοφόρησε στη Φινλανδία το 2019 και τιµήθηκε µε το σηµαντικότερο βραβείο της χώρας, το Finlandia Prize. Το 2018 ο Στάτοβτσι ανακηρύχθηκε Συγγραφέας της Χρονιάς του Ελσίνκι. Η μετάφραση του Μπόλλα στα ελληνικά έγινε από τον Αύγουστο Κορτώ.  

Κάθε χάρισμα και μια κατάρα είναι ο τίτλος του τρίτου βιβλίου της καθηλωτικής τριλογίας «Όλα μας τα κρυφά χαρίσματα» της Ιρλανδής συγγραφέα Κάρολαϊν Ο’Ντόνοχιου, που κυκλοφορεί σε 20 χώρες. Όπως τα πρώτα δύο βιβλία της σειράς, το βιβλίο αυτό είναι διανθισμένο με χιούμορ, μυστικισμό και τη σκοτεινή, σαγηνευτική μαγεία της ιρλανδικής παράδοσης και ολοκληρώνει την τριλογία με ένα αγωνιώδες και ολοκληρωτικά απρόσμενο τέλος! Τη μετάφραση υπογράφει ο Φίλιππος Μανδηλαράς. 

 

 Page generated: 29/05/2024 15:51:39