Κατηγορίες

Νέες Κυκλοφορίες 12.04.2024

Νέες Κυκλοφορίες 12.04.2024

Μια σταγόνα ελληνική μυθολογία από τον Δημήτρη Καμπουράκη, το νέο μυθιστόρημα της Καρολίνας Μέρμηγκα, ένα εμβληματικό βραζιλιάνικο μυθιστόρημα και η βιογραφία της Μαρίας Μοντεσσόρι είναι κάποια μόνο από τα νέα βιβλία της εβδομάδας. 

 

Στο Μια σταγόνα μυθολογία ο συγγραφέας της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς Μια σταγόνα ιστορία, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 175.000 αντίτυπα, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, μας προσκαλεί στην πρώτη περιπλάνηση στην εποχή που οι θεοί έμοιαζαν πολύ με τους ανθρώπους.  

Ο Κήπος της Αμαλίας, το πρώτο μυθιστόρημα της εξαιρετικής Καρολίνας Μέρμηγκα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, αφηγείται την ιστορία της νεαρής Γερμανίδας δούκισσας που έγινε η πρώτη βασίλισσα της Ελλάδας, της Αμαλίας, παράλληλα με την ιστορία της νεαρής σύγχρονης χώρας, της Ελλάδας.   

Στο βιβλίο της Μαρία Μοντεσσόρι: Δασκάλα μιας νέας εποχής η Αυστριακή συγγραφέας Λάουρα Μπαλντίνι συνθέτει το έξοχο πορτρέτο μιας αληθινής πρωτοπόρου συνδυάζοντας τη βιογραφία με το μυθιστόρημα και φωτίζει την ανθρώπινη, θηλυκή πλευρά της. Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε στα γερμανικά το 2020 και έχει μέχρι τώρα μεταφραστεί στα ισπανικά, στα ιταλικά, στα πορτογαλικά, στα φινλανδικά και στα ουγγρικά. Τη μετάφραση στα ελληνικά έκανε η Πελαγία Τσινάρη. 

Κυκλοφορεί επίσης η Αρχαία καλλιέργεια, το μοναδικό μυθιστόρημα του μεγάλου Βραζιλιάνου μοντερνιστή συγγραφέα Ραντουάν Νασσάρ, που, μαζί με τη νουβέλα Ένα ποτήρι οργή (Εκδόσεις Πατάκη, 2023), συγκαταλέγονται στα σπουδαιότερα έργα της σύγχρονης βραζιλιάνικης λογοτεχνίας. Τη μετάφραση υπογράφει η Αθηνά Ψυλλιά. Η Αρχαία καλλιέργεια πρωτοεκδόθηκε το 1975 και ο συγγραφέας της λίγα χρόνια μετά αποσύρθηκε από τον δημόσιο βίο ενώ έκτοτε είναι αφοσιωμένος στην καλλιέργεια της γης. 

Η Αγάπη μιας ζωής της Βρετανίδας συγγραφέα Ρόζι Γουόλς (μετάφραση Ειρήνη Αποστολάκη) είναι ένα απρόβλεπτο, συγκινητικό και αινιγματικό μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές μέχρι την τελευταία του σελίδα. Πρωτοκυκλοφόρησε στα αγγλικά το 2022 και έχει ήδη μεταφραστεί στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ολλανδικά, στα νορβηγικά, στα σλοβάκικα, στα τσέχικα, στα εσθονικά και στα κροατικά. 

Το Όταν μας άφησε η θάλασσα της βραβευμένης με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κύπρου για Βιβλίο για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους συγγραφέα Άννας Κουπάνου είναι μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από την Κύπρο του 1974. Δύο δίδυμα αδέρφια αναγκάζονται να αφήσουν την πατρίδα τους κατά την τουρκική εισβολή και να καταφύγουν στην Ελλάδα, όπου θα πρέπει να  αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά και ανάμεσά τους. 

Ο Βρετανός συγγραφέας Σαμ Τόπλιν, που έχει γράψει από εγχειρίδιο για μεσαιωνικούς ιππότες μέχρι εγκυκλοπαίδεια για δεινόσαυρους, μας παρουσιάζει τη Νεραϊδομαγεία, ένα διαδραστικό βιβλίο σε εικονογράφηση της ταλαντούχας Τζόαν Πάρτις, που θα... μαγέψει τους νέους αναγνώστες με τα ξόρκια του! 

Η δημοφιλής σειρά «Γνωρίζω τους ήχους του κόσμου» ανανεώνεται με τρία νέα βιβλία από τη συγγραφέα και εικονογράφο Μαριόν Μπιγέ: Το γιογιό, Το αγρόκτημα και Τα εξωτικά πουλιά. Παιχνίδια με ήχους και εικόνες για να κάνουν τα μικρά παιδιά να απολαμβάνουν να μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους!  

Τέλος, κυκλοφορεί το Εσύ τι τρως της Ιταλίδας συγγραφέα και εικονογράφου Ανιέζε Μπαρούτσι, ένα όμορφο βιβλίο, που θα συνοδεύσει το μωρό στην πρώτη του επαφή με τις διαφορετικές τροφές.

 Page generated: 29/05/2024 15:22:46