Βραβείο
ΚΩΔΙΚΟΣ · 14074
ISBN · 9786180700749
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ · Κύκνοι (12-15 ετών)
Σχεδιασμός Εξωφύλλου · Βασίλης Κουτσογιάννης
ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ · Ελληνικά
ΒΑΡΟΣ · 0.251kg
ΣΕΛΙΔΕΣ · 192
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ · 14x21cm
ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ · 12
ΠΡΩΤΗ EΚΔΟΣΗ · ΚΕΔΡΟΣ 2011
ΗΜΕΡΟΜΗΝIΑ 1ΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ · Μάρτιος 2023
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ · Μάρτιος 2023
Αναγραφή στη λίστα White Ravens
Βραχεία Λίστα - Βραβεία Λογοτεχνικού Περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ
Βραχεία λίστα - Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Βραχεία λίστα - Κρατικά Βραβεία
Διαθέσιμο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Μια δαιδαλώδης πολιτεία. Η πρώτη μέρα της άνοιξης. Ένας πόλεμος που μόλις ξεκινά. Και ένα μήνυμα. Ένα παράξενο μήνυμα που διατρέχει χιλιάδες σώματα και κεραίες, για να καταλήξει στη Σβέλτα, το μοναχικό κορίτσι των στοών. Ο αποστολέας του είναι άγνωστος. Κι όμως, όταν η Σβέλτα λάβει αυτό το μήνυμα, μια πρωτόγνωρη δύναμη θα ανθίσει μέσα της και θα τη βοηθήσει να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Σύντομα, θα έρθει αντιμέτωπη με όλους τους ισχυρούς της πόλης. Ακόμη και με την ίδια τη βλοσυρή βασίλισσα. Έχει όμως πάρει την απόφασή της. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τη σταματήσει. Θα θελήσει να βγει στον έξω κόσμο. Και εκεί, ανάμεσα στα πανέμορφα ηλιολούλουδα και στις επικίνδυνες αραχνοφωλιές, θα αναζητήσει το μυστηριώδη αποστολέα του μηνύματος. Την ίδια στιγμή, σε μια άλλη πολιτεία, ένα αγόρι βιώνει κάτι παρόμοιο… Ένας κόσμος που μοιάζει αμετακίνητος, μα που τελικά ίσως και να μπορεί να αλλάξει. Όπως συμβαίνει και με το δικό μας κόσμο.


«Κινηματογραφική φαντασία, πολιτικός προβληματισμός. Ο Μικρόκοσμος έχει, όπως και τα προηγούμενα βιβλία του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη, έντονο το στοιχείο της γρήγορης, φανταστικής, ολοκληρωμένης αφήγησης. Η δομή, η ατμόσφαιρα και οι πρωταγωνιστές το φέρνουν πολύ κοντά στο σύγχρονο ανθρωπομορφικό 3D animated film».
– Μαρία Τοπάλη, Η Καθημερινή


«Ο αναγνώστης μεταφέρεται μέσα στο φρούριο μιας αποικίας μυρμηγκιών και συνοδεύει την πρωταγωνίστρια, ένα μυρμήγκι, στην πάλη της ενάντια σ’ έναν κόσμο που δε διαφέρει και τόσο από τον ανθρώπινο. Φέρνοντας αυτό τον κόσμο αντιμέτωπο με τα δικά της ιδανικά, του δίνει την ευκαιρία να αλλάξει».


– Απόσπασμα από το σκεπτικό της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου, που κατέταξε το βιβλίο ανάμεσα στα 250 καλύτερα του 2011 από 40 χώρες.


«Μέσα από την κοινωνία των εντόμων και την ιστορία της Σβέλτα, τα παιδιά βιώνουν καταστάσεις που καθόλου δεν απέχουν από αυτές της δικής τους ζωής. Ένα βιβλίο που μπορεί άνετα να διαβαστεί πάνω στην καλοκαιρινή άμμο, αλλά τα διδάγματά του σίγουρα θα ακολουθούν τα παιδιά για πολλούς ακόμη χειμώνες».
– Ιωάννα Σουφλέρη, ΤΟ ΒΗΜΑ


«Αφηγηματική δεξιότητα και τόλμη, ευφάνταστη εικονοποιία, πολύ χιούμορ και παιγνιώδες ύφος, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές. Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα μαθητείας, όπου συνυπάρχουν με συναρπαστικό τρόπο η συγκίνηση, το αστείο και ο κοινωνικοπολιτικός προβληματισμός. Ευφυές, εξαιρετικό!»
– Αλεξάνδρα Μπίζη, kosvoice.gr

Σχετικά Αρχεία
Απόσπασμα Απόσπασμα από το βιβλίο
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Όταν ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης ήταν μικρός, έλεγε ότι θα γίνει εξερευνητής ή συγγραφέας. Όταν όμως μεγάλωσε, εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Δούλεψε ως συντάκτης σε περιοδικά και ιστοσελίδες και έγραψε σενάρια για ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Τελικά έγινε και συγγραφέας.
[ + ]
Εργογραφία
Λιοντάρι και κουνέλι
Alex Latimer

Λιοντάρι και κουνέλι

[ + ]
Greenwild: Η πόλη πέρα από τη θάλασσα (Greenwild, βιβλίο 2)
Pari Thomson

Greenwild: Η πόλη πέρα από τη θάλασσα (Greenwild, βιβλίο 2)

[ + ]
Greenwild: Ο κόσμος πίσω από την πόρτα (Greenwild, βιβλίο 1)
Pari Thomson

Greenwild: Ο κόσμος πίσω από την πόρτα (Greenwild, βιβλίο 1)

[ + ]
Μικρόκοσμος
Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Μικρόκοσμος

[ + ]
O Ισιντόρ και το φεγγάρι (σκληρόδετο)
Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

O Ισιντόρ και το φεγγάρι (σκληρόδετο)

[ + ]
Καθετί το λυπηρό είναι ένα ψέμα (μια αληθινή ιστορία)
Daniel Nayeri

Καθετί το λυπηρό είναι ένα ψέμα (μια αληθινή ιστορία)

[ + ]
Τα παραμύθια του κλότσου και του μπάτσου
Δημήτρης Μελικέρτης
Σπύρος Γιαννακόπουλος
Ελένη Δικαίου
Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Μαρία Παπαγιάννη
Μάνος Κοντολέων
Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Τα παραμύθια του κλότσου και του μπάτσου

[ + ]
Το αγόρι από το Μπούχενβαλντ
Robbie Waisman
Susan McClelland

Το αγόρι από το Μπούχενβαλντ

[ + ]
Κριτικές
Δημοσίευμα Ελευθερία Ράπτου, 6+1 βιβλία για εφήβους: Μοντέρνες ματιές με μήνυμα την αγάπη, ''Bookpress.gr'', 11/4/2023
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
Συνέντευξη Γιώργος Παναγιωτάκης, «Η συνομιλία προϋποθέτει ισοτιμία ανάμεσα στα δύο μέρη», ''ΤΟ ΒΗΜΑ'', 30/6/2024
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]