Μετά τον Ταμερλάνο: Η άνοδος και πτώση των παγκόσμιων αυτοκρατοριών, 1400-2000 (e-book / epub)
eBook
John Darwin

Μετά τον Ταμερλάνο: Η άνοδος και πτώση των παγκόσμιων αυτοκρατοριών, 1400-2000 (e-book / epub)

ΚΩΔΙΚΟΣ · 09232
ISBN · 9789601652320
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ · After Tamerlane: The rise and fall of global empires, 1400-2000
Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 102124712
Υπεύθυνος Σειράς · Ευάνθης Χατζηβασιλείου
ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ · Ελληνικά
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ · Αγγλικά
ΣΕΛΙΔΕΣ · 648
ΗΜΕΡΟΜΗΝIΑ 1ΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ · Δεκέμβριος 2021
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ · Δεκέμβριος 2021
Άμεσα Διαθέσιμο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα βασικά έργα αναφοράς στο αντικείμενο της παγκόσμιας ιστορίας στη διεθνή βιβλιογραφία.
Γραμμένο από έναν από τους σημαντικότερους ειδικούς του θέματος, πραγματεύεται την άνοδο και την πτώση των αυτοκρατοριών από τις αρχές του 15ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού. Εξηγεί επίσης την επιρροή της γεωγραφίας, τον ρόλο των θαλάσσιων οδών και του εμπορίου, τη σημασία της ραγδαία εξελισσόμενης τεχνολογίας, των δικτύων, της οικονομίας, της δυναμικής των κοινωνιών – όλα ζητήματα που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στις μέρες μας. Διατηρώντας μια πραγματικά παγκόσμια οπτική, εξετάζει την αναδυόμενη Ευρώπη των νεότερων χρόνων, τον ισλαμικό κόσμο με έμφαση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, την Κίνα (το απόγειο της ισχύος της αλλά και την κρίση της τον 19ο αιώνα), την Ινδία, την επέκταση της Ρωσίας, την ευρωπαϊκή αποικιοκρατία, την άνοδο των ΗΠΑ, την εμφάνιση της Ιαπωνίας στο παγκόσμιο προσκήνιο, τον αυξανόμενο ρόλο της Αφρικής στις διεθνείς υποθέσεις (αν και ως αποδέκτη της ισχύος των άλλων), την αποαποικιοποίηση και την άνοδο του Παγκόσμιου Νότου, και συζητά την εμφάνιση «άτυπων» αυτοκρατοριών στη μεταπολεμική εποχή.
Συγγραφέας που διακρίνεται για την καθαρότητα και τη γοητεία της γραφής του, ο John Darwin παραδίδει ένα έργο που έχει ήδη αναγνωριστεί ως κλασικό και θα παραμείνει τέτοιο για πολλά ακόμη χρόνια.

Σχετικά Αρχεία
Link-ID Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 102124712
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
John Darwin
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

John Darwin

Ο John Darwin γεννήθηκε το 1948 στο Έξετερ της Αγγλίας. Δίδαξε ιστορία στo Πανεπιστήμιo του Ρέντινγκ (1972-1984) και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (1984-2019), όπου διετέλεσε εταίρος του Nuffield College. Από το 2014 είναι διευθυντής του Oxford Centre for Global History. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η ιστορία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και γενικότερα τα φαινόμενα ανόδου και πτώσης αυτοκρατοριών σε όλον τον κόσμο.
[ + ]
Εργογραφία
Μετά τον Ταμερλάνο: Η άνοδος και πτώση των παγκόσμιων αυτοκρατοριών, 1400-2000
John Darwin

Μετά τον Ταμερλάνο: Η άνοδος και πτώση των παγκόσμιων αυτοκρατοριών, 1400-2000

[ + ]
Κριτικές
Δημοσίευμα Ελευθερία (Λεύκη) Σαραντινού, Μετά τον Ταμερλάνο, tetragwno.gr, 2/8/2022
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
Δημοσίευμα Διονύσης Ν. Μουσμούτης, Μετά τον Ταμερλάνο, Περιοδικό "Ιστορία", 649, Ιούλιος 2022
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]