[Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ] Ημέρα Τριγωνοψαρούλη 2020 στο Ηράκλειο Κρήτης
[Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ] Ημέρα Τριγωνοψαρούλη 2020 στο Ηράκλειο Κρήτης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ημέρα Τριγωνοψαρούλη 2020

σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σάββατο 25 Απριλίου 2020 | ώρα: 11.00-14.00

Ο Τριγωνοψαρούλης, o αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας και πιστός σύντροφος χιλιάδων μικρών βιβλιοφάγων, γιορτάζει κάθε χρόνο μια δική του μέρα καλώντας παιδιά και μεγάλους να θυμηθούν και να φωνάξουν όλοι μαζί:

«Αγάπη δώσε και θα δεις να σ’ αγαπούν πόσους θα βρεις»!   

Ελάτε να συναντηθούμε όλοι μαζί παρέα με το μικρό κίτρινο ψαράκι και τον συγγραφέα του Βαγγέλη Ηλιόπουλο και να θυμηθούμε όλες τις ιστορίες του, στις οποίες πάλεψε για την αγάπη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλεγγύη, τη διάσωση του περιβάλλοντος, τη φιλία και την ισότητα.

Πρόγραμμα

11.00-14.00

Εικαστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Τριγωνοψαρούλη στον Ερευνότοπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

12.00-13.00

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος συναντάει τα παιδιά και μαζί βουτάνε στις ιστορίες του Τριγωνοψαρούλη

13.00

Βράβευση των νικητών του εικαστικού διαγωνισμού

«Παράξενα και διαφορετικά ψάρια στον βυθό του Τριγωνοψαρούλη»

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ειδικά φέτος, που για πρώτη φορά η ημέρα Τριγωνοψαρούλη γιορτάζεται στο Ηράκλειο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σας καλούμε να συμμετάσχετε με την τάξη σας σε έναν εικαστικό διαγωνισμό αφιερωμένο στα πιο παράξενα και διαφορετικά ψάρια που ζουν στον βυθό του Τριγωνοψαρούλη, στον βυθό της φαντασίας και να κερδίσετε βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου σας.

Πιάστε κόλλες, ψαλίδια, μολύβια, χρώματα, υπολογιστές κ.ά. και ζωγραφίστε-κατασκευάστε ψάρια που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε ένα «Ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας». Τα έργα θα εκτεθούν στον χώρο του μουσείου και τρία από αυτά θα διακριθούν τη μέρα της εκδήλωσης.

> Στείλτε τα έργα σας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Διεύθυνση: λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου, 71202, κόλπος Δερματά, Ηράκλειο Κρήτης) έως την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, υπόψη Κας Όλγας Μπερδιάκη.

> Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία του σχολείου, του υπεύθυνου εκπαιδευτικού και τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν.