Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων crossover με συντονιστή τον Μάνο Κοντολέων - 3η συνάντηση
 
Οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν
στην 3η συνάντηση
της Διαδικτυακής Λέσχης Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων crossover
 
την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 | 19:00-20:30
 
Τον σχεδιασμό και συντονισμό έχει ο Μάνος Κοντολέων,
συγγραφέας και κριτικός με σημαντικό έργο στη λογοτεχνία crossover.
 
Μυθιστόρημα τρίτης συνάντησης:
Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί
 της Μάγιας Αγγέλου
 
Δηλώσεις συμμετοχής
Προλάβετε να κλείσετε μία από τις λίγες θέσεις επικοινωνώντας στο τηλ.: 2103650024 και στο email: ekdiloseis@patakis.gr
 
Τα μυθιστορήματα cross over είναι εκείνα τα σύγχρονα λογοτεχνικά έργα στα οποία το κεντρικό πρόσωπο είναι άτομο που διανύει την εφηβεία του, δηλαδή άτομο το οποίο αναζητά την ταυτότητά του μέσα σε έναν έντονα μεταβαλλόμενο εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο.
 
Γραμμένα με όλες τις απαιτητικές όσο και σύγχρονες προδιαγραφές μιας μυθιστορηματικής αφήγησης, προσφέρουν την ευκαιρία στους κάθε ηλικίας αναγνώστες τους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να αναζητήσουν —ή και να επανατοποθετήσουν— τη δική τους ταυτότητα.
 
Βασικός στόχος της «Λέσχης Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων crossover» των Εκδόσεων Πατάκη είναι να γνωρίσουν τα μέλη της ενδιαφέροντα λογοτεχνικά έργα αυτής της κατηγορίας, τα οποία και θα διευρύνουν τα λογοτεχνικά ενδιαφέροντα των ενηλίκων, αλλά και θα προσφέρουν έναν ουσιαστικό και ευαίσθητο τρόπο γεφύρωσης του χάσματος των γενεών.
 
Βασικές πληροφορίες
> Η συμμετοχή στη λέσχη είναι δωρεάν.
> Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας ZOOM και οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον σχετικό σύνδεσμο με τη δήλωση συμμετοχής τους.
> Οι συναντήσεις απευθύνονται σε ενήλικα άτομα κάθε ηλικίας και ενδιαφερόντων.
> Καλό (αν και όχι αναγκαίο) οι συμμετέχοντες να έχουν διαβάσει το έργο που θα συζητηθεί.
 
Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί
 
To «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί», το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μάγιας Αγγέλου που πρωτοκυκλοφόρησε το 1969 και έκτοτε επανεκδίδεται και μεταφράζεται συνεχώς, είναι ένα βιβλίο τόσο ευφρόσυνο και τόσο οδυνηρό, τόσο μυστηριώδες και τόσο αξιομνημόνευτο, όσο η ίδια η παιδική ηλικία. Η Μάγια Αγγέλου αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στις Νότιες Πολιτείες της Αμερικής: παιδικά χρόνια σημαδεμένα από έναν βιασμό, με αποτέλεσμα έναν βαθύτατο ψυχικό κλονισμό που της στερεί τη μιλιά για αρκετά χρόνια, εφηβεία που καταλήγει σε μια σύντομη ερωτική ιστορία, που της αφήνει έναν γιο. Σε μια εποχή κι ένα περιβάλλον έντονων φυλετικών διακρίσεων, η πίστη στη ζωή, η έμφυτη δύναμη για επιβίωση, η αγάπη για τις λέξεις που μπορούν να βάλουν τα πράγματα σε τάξη είναι τα όπλα μιας νεαρής κοπέλας που θα εξελιχθεί σε μια σπουδαία γυναίκα.
Το «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» είναι πλέον ένα κλασικό βιβλίο της αμερικανικής λογοτεχνίας, ένα βιβλίο που θα κερδίζει τις καρδιές και θα διαμορφώνει συνειδήσεις για όσο διαβάζουν οι άνθρωποι