Παρουσίαση του βιβλίου «ΒΑΓΙΑ» στο Ρέθυμνο

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης και οι Εκδόσεις Πατάκη, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Κλαψινάκης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Γερούκη
 
«ΒΑΓΙΑ - Ένα πρόγραμμα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού/bullying για το δημοτικό σχολείο»
 
την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 στις 18:30.
 
Στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.
 
Θα μιλήσουν οι:
Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρεθύμνου
Ελένη Μιχελουδάκη, εκπαιδευτικός, πρώην διευθύντρια δημοτικού σχολείου
Δημήτριος Καραμπίνας, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού Π.Ε. Ρεθύμνου, πρώην διευθυντής δημοτικού σχολείου
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Ελευθερία Σιμιτζή-Δέλλα, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Προσχολικής Αγωγής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.
 
«Ο σχολικός εκφοβισμός/bullying είναι τόσο υπαρκτός στις σχολικές μας τάξεις όσο και επικίνδυνος. Γνωρίζουμε πλέον με βάση επιστημονικά στοιχεία ότι, όταν ένα παιδί εκφοβίζεται στο σχολείο, οι συνέπειες είναι αρνητικές όχι μόνο για το ίδιο και την οικογένειά του, αλλά επίσης για τα παιδιά που εμπλέκονται στον εκφοβισμό και για αυτά που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει χωρίς να παρεμβαίνουν. Ο σχολικός εκφοβισμός/bullying δηλητηριάζει το μαθησιακό κλίμα και εμποδίζει τη γνωστική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να είναι ευαισθητοποιημένοι, ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι. Το πρόγραμμα ΒΑΓΙΑ είναι μια δομημένη και δοκιμασμένη εκπαιδευτική πρόταση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού στο δημοτικό σχολείο».