Παίζοντας... με τις Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό
 Το σεμινάριο αυτό θα σας δώσει το ερέθισμα, ώστε να αξιοποιήσετε εύκολα και δημιουργικά, βασικές αρχές των φυσικών επιστημών στην καθημερινή διδασκαλία, συζητώντας όχι μόνο το ΓΙΑΤΙ αλλά κυρίως το ΠΩΣ. Θα σας προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά να γνωρίσουν την επιστήμη, να εξασκήσουν τις αισθήσεις τους, να καλλιεργήσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους για να καταφέρνουν να λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας. Θα σας δώσει ιδέες και τεχνικές για πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες – με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας, όπως νερό, λάδι, αλάτι, φακές, σφουγγάρια, μπαταρίες κ.ά. –,  που θα τονώσουν την αυτενέργεια των παιδιών και θα τα κάνουν να αισθανθούν μικροί «επιστήμονες», εξοικειώνοντάς τα με την επιστημονική μεθοδολογία.
 
 

 Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στις  13.00 

ΣυντονιστέςΒασίλης Γρηγορίου (εκπαιδευτικός – συγγραφέας) και Νάντια Παπαγεωργίου (εκπαιδευτικός – συγγραφέας)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές και βασίζεται στο βιβλίο «Παίζοντας... μαθαίνω φυσικά» των Β. Γρηγορίου, Ν. Παπαγεωργίου, Κ. Γεωργακούδη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί από τη σελίδα των Εκδόσεων Πατάκη στο Youtube το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 13.00. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει livestreaming με τους ομιλητές στις 14:30, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να γίνει συζήτηση. 

Συμμετοχή δωρεάν.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες - εγγραφές: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, 

e-mailsxoli@patakis.gr