Παρουσίαση του βιβλίου «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις»

 Οι Εκδόσεις Πατάκη

και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
σας προσκαλούν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 19:00
στον Πολυχώρο του Συλλόγου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
στην παρουσίαση του βιβλίου
Μαρία Κάλλας
Γράμματα και αναμνήσεις
(Μετάφραση: Ανδρέας Παππάς)
του Τομ Βολφ
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκος Μπακουνάκης,
δημοσιογράφος, συγγραφέας
Αλέξανδρος Χαρκιολάκης,
μουσικολόγος, διευθυντής του Συλλόγου
Οι Φίλοι της Μουσικής
και ο Τομ Βολφ.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός
Μαρία Ναυπλιώτου.
Συντονίζει ο συγγραφέας Χάρης Βλαβιανός.
Για την προσέλευσή σας είναι απαραίτητη η προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου.
Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).
 
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και ώρα 20:00
Προβολή της ταινίας Maria by Callas σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Filmtrade στον κινηματογράφο Δαναό. Μετά το τέλος της προβολής ο Τομ Βολφ θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Μια μέρα θα γράψω την αυτοβιογραφία μου. Θα ήθελα να τη γράψω εγώ η ίδια, ώστε να φωτίσω καλύτερα τα γεγονότα. Έχουν ειπωθεί τόσο πολλά ψέματα για μένα...»
Χάρη σε αυτό το βιβλίο που περιλαμβάνει επιστολές της μεγάλης υψιφώνου, καθώς και τις δύο απόπειρές της να γράψει τα απομνημονεύματά της (το 1957 και το 1977), η ευχή της Μαρίας Κάλλας γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη έως τα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής στην Αθήνα, από τα δειλά πρώτα της βήματα στον κόσμο της όπερας έως την παγκόσμια αναγνώριση, τα σκάνδαλα και τις προσωπικές της δοκιμασίες, από την εξιδανικευμένη αγάπη της για τον σύζυγό της έως τον παθιασμένο έρωτά της για τον Ωνάση, αυτή η έκδοση δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε την πραγματικότητα πίσω από τον μύθο. Άλλοτε ξεδιπλώνεται μπροστά μας η Μαρία, μια γυναίκα ευαίσθητη και εύθραυστη, και άλλοτε ο θρύλος Κάλλας, συχνά θύμα του μεγάλου ονόματός της, σε συνεχή αγωνία για την κατάσταση της φωνής της, έως και τον πρόωρο θάνατό της, σε ηλικία μόλις 53 ετών, στη μοναξιά του παρισινού διαμερίσματός της. Η συναρπαστική και γοητευτική αυτοπροσωπογραφία της μεγαλύτερης φωνής του 20ού αιώνα.