Η Μαρία Μαυρικάκη για το «Εξαρτάται. Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση» στον Βόλο

Ο Σύλλογος Φίλων, Εθελοντών και Οικογένειας, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, το Βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μαυρικάκη «Εξαρτάται. Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση».

Θα μιλήσουν οι:
Κατερίνα Μαυρογιαννάκη, φιλόλογος
Κλαίρη Κουτρουλή, ψυχολόγος, υπεύθυνη Μονάδας Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ
και η συγγραφέας
Συντονίζει η Άννα Κουτσελίνη, έφορος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου
Μουσικό σχόλιο-έκπληξη:
Τάσος Κουλούρης, ειδικός θεραπευτής ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, Γ. Καρτάλη 48 - 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Δεν ήμασταν παιδιά εγκαταλειμμένα ή κακοποιημένα, γόνοι διαλυμένης οικογένειας, ούτε τίποτα πλουσιόπαιδα, που από την ευμάρεια οδηγούνται στην πλήξη και στους πειραματισμούς με τα διάφορα. Κοντολογίς, δεν ανταποκρινόμασταν σε κανένα από τα στερεότυπα που περιγράφονται ως οικογενειακό περιβάλλον των εξαρτημένων. Συνηθισμένοι άνθρωποι οι γονείς μας, τα παιδικά μας χρόνια χορτάτα από παιχνίδι στους χωματόδρομους της γειτονιάς. Στα εμβληματικά 60s εσύ, εγώ στα 70s, της μεταπολίτευσης καημένη γενιά. Αργότερα κατάλαβα πως αυτό που σου (μας) συνέβη μπορεί να συμβεί στον καθένα».
Τι σημαίνει να έχεις στο στενό σου περιβάλλον έναν άνθρωπο παγιδευμένο στις ουσίες; Επτά διαφορετικές φωνές απαντούν, περιγράφοντας τα συναισθήματα που προκαλεί στους γύρω του ο γιος, ο αδερφός, ο φίλος, ο σύντροφος, ο εραστής που εξαρτάται. Ηχεί όμως και η δική του φωνή.
Μια αφήγηση για το ακόρεστο του ελλείμματος, τις προσπάθειες θεραπείας και τις υποτροπές, τη μελαγχολία, τις ενοχές και τη συγχώρεση, μια ιστορία συνεξάρτησης, που αποτυπώνει γυμνή την αλήθεια της κάθε πλευράς.