Δημιουργικό εργαστήρι με την Andria Zafirakou με αφορμή τα 25 Χρόνια Τριγωνοψαρούλη

Δημιουργικό εργαστήρι για μια συμπεριληπτική και διαφορετική εκπαίδευση «Ο Τριγωνοψαρούλης στο σχολείο της επόμενης γενιάς»

Για εκπαιδευτικούς
(Η συμμετοχή είναι δωρεάν / Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής /
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στα 210.36.50.024, 071, ekdiloseis@patakis.gr)
Η δασκάλα εικαστικών Andria Zafirakou, μεγάλη νικήτρια του Global Teacher Prize, επισκέπτεται την Αθήνα με αφορμή τα 25 Χρόνια Τριγωνοψαρούλη
 
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 | 11.00-13.00
Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Εισηγήσεις
Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Δρ Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικός
Μέρος της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με μεταφραστική υποστήριξη
Βρείτε όλα τα βιβλία με ήρωα τον Τριγωνοψαρούλη εδώ: https://bit.ly/3hl2J8C
 
Από το βιβλίο της Andria Zafirakou
«Δίδαξε. Μπορείς; Τι χρειάζεται για να χτιστεί η επόμενη γενιά»
«Συχνά παρατηρώ τον θετικό αντίκτυπο που έχει στα παιδιά η πρόσβαση στην τέχνη. Έχω δει παιδιά που απελευθερώνονται από τη σιωπή και από τα τραύματά τους χάρη στη δύναμη που δίνει απλώς και μόνο ο χρωματισμός ενός καμβά. Έχω γνωρίσει σπουδαίους καλλιτέχνες που προέρχονται από τα πιο μειονεκτικά περιβάλλοντα και κατέληξαν να σπουδάσουν εικαστικά στο πανεπιστήμιο επειδή οι δωρεάν σχολικές λέσχες τούς έδω, σαν τη δυνατότητα να μάθουν την τέχνη τους. Έχω δει παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να εκφράζονται μέσα από μια εικόνα έτσι όπως δε θα μπορούσαν ποτέ να εκφραστούν με λέξεις. Έχω δει την αυτοεκτίμησή τους να μεγαλώνει, να νιώθουν πως στην αίθουσα εικαστικών βρίσκονται εκεί όπου ανήκουν, έχω δει ένα ταλαντούχο παιδί του έβδομου έτους να κάθεται δίπλα σε ένα παιδί του ενδέκατου και να επικοινωνούν σε ένα άλλο επίπεδο, γιατί τα ενώνουν οι καλλιτεχνικές τους ικανότητες. Αυτή τη συντροφικότητα μεταξύ τους τη βλέπω. Βλέπω την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές δεξιότητές τους να ανθίζουν. Βλέπω παιδιά να προοδεύουν σε άλλα θεματικά πεδία του προγράμματος σπουδών. Βλέπω παιδιά πιο ευτυχισμένα. Σε ένα μεγάλο σχολείο σαν το δικό μας, τα παιδιά είναι σαν φαντάσματα μέχρι να βρουν το «σπίτι» τους —εκείνο το ένα πράγμα που αγαπούν αληθινά—, και μόνο όταν το βρίσκουν συνδέονται με τα άλλα παιδιά».