Η Ιφιγένεια Θεοδώρου για «Το λίγο που τελειώνει» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι Εκδόσεις Πατάκη έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιφιγένειας Θεοδώρου για «Το λίγο που τελειώνει».

 

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την
Ελένη Κεχαγιόγλου
φιλόλογο, επιμελήτρια εκδόσεων
 
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι:
Ελένη Παπανδρέου, ποιήτρια
Κατερίνα Καλούδη, φωτογράφος
Νάγια Κωστοπούλου, ποιήτρια, υπεύθυνη Λεσχών Ανάγνωσης
 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί:
Lia Hide, φωνή
Παναγιώτης Κραμπής, πιάνο
Aki' Base, κοντραμπάσο
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου
Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
τηλ.: 231.0256173
 
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η Δέσποινα χάνει τον άντρα της έπειτα από σύντοµη σοβαρή αρρώστια. Θα ταξιδέψει στο Πήλιο µαζί µε τη Λιάνα και την Πέπη, φίλες της που της συµπαραστέκονται, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγµατά του στο εξοχικό σπίτι που ήταν για χρόνια το ησυχαστήριό του. Οι τρεις τους καλούνται να διαχειριστούν την απουσία του Μάνου, αλλά και τις δικές τους απώλειες, παλιά ανεξόφλητα πένθη, καταχωνιασµένες µνήµες, µυστικά και ψέµατα που ανατρέπουν τις ισορροπίες µεταξύ τους. Οι συζητήσεις και οι µύχιες σκέψεις τους, καθώς µοιράζονται σκηνές από το παρελθόν σαν ένα εσωτερικό ταξίδι ενάντια στον χρόνο, φωτίζουν αισθήµατα και πράξεις· αναλογίζονται όσα έχουν χάσει, όσα δεν πρόφτασαν ή όσα απερίσκεπτα επέτρεψαν να φύγουν µέσα από τα χέρια τους.
Η Ιφιγένεια Θεοδώρου καταδύεται στα βαθύτερα συναισθήµατα των ηρωίδων της κυνηγώντας το τέρας της απώλειας µε µόνο εφόδιο τον έρωτα.