Η Μαρία Μαυρικάκη για το «Εξαρτάται. Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση» στον Ευριπίδη στη Στοά

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου Ευριπίδης στη Στοά σε μια συνάντηση με τη Μαρία Μαυρικάκη με αφορμή το βιβλίο της «Εξαρτάται. Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση».

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους
Κώστα Γιαννακίδη
δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό
Μάκη Τσέλιο
σχεδιαστή μόδας
Τραγούδι και ανάγνωση από τη μουσικό
Τζένη Ντούρου
 
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι
τηλ.: 210.6800644-6
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Δεν ήμασταν παιδιά εγκαταλειμμένα ή κακοποιημένα, γόνοι διαλυμένης οικογένειας, ούτε τίποτα πλουσιόπαιδα, που από την ευμάρεια οδηγούνται στην πλήξη και στους πειραματισμούς με τα διάφορα. Κοντολογίς, δεν ανταποκρινόμασταν σε κανένα από τα στερεότυπα που περιγράφονται ως οικογενειακό περιβάλλον των εξαρτημένων. Συνηθισμένοι άνθρωποι οι γονείς μας, τα παιδικά μας χρόνια χορτάτα από παιχνίδι στους χωματόδρομους της γειτονιάς. Στα εμβληματικά 60s εσύ, εγώ στα 70s, της μεταπολίτευσης καημένη γενιά. Αργότερα κατάλαβα πως αυτό που σου (μας) συνέβη μπορεί να συμβεί στον καθένα».
Τι σημαίνει να έχεις στο στενό σου περιβάλλον έναν άνθρωπο παγιδευμένο στις ουσίες; Επτά διαφορετικές φωνές απαντούν, περιγράφοντας τα συναισθήματα που προκαλεί στους γύρω του ο γιος, ο αδερφός, ο φίλος, ο σύντροφος, ο εραστής που εξαρτάται. Ηχεί όμως και η δική του φωνή.
Μια αφήγηση για το ακόρεστο του ελλείμματος, τις προσπάθειες θεραπείας και τις υποτροπές, τη μελαγχολία, τις ενοχές και τη συγχώρεση, μια ιστορία συνεξάρτησης, που αποτυπώνει γυμνή την αλήθεια της κάθε πλευράς.