Η Δήμητρα Κολλιάκου για το βιβλίο της «Αταραξία» στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ

Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Κολλιάκου «Αταραξία».

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι
Χρίστος Κυθρεώτης, συγγραφέας
και
Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας, καθηγήτρια ψυχολογίας
Βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ
Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού
Αθήνα
Τηλ.: 210 3388054
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Με αφορµή τη Διεθνή Συνάντηση Λογοτεχνών, η Αριάν, Ελληνίδα συγγραφέας που ζει στο Παρίσι, θα ταξιδέψει σε µια απόµακρη επαρχία της Κίνας. Σε µια πόλη που δεν θα µάθει να προφέρει τ’ όνοµά της, ψάχνοντας να αγοράσει τσάι, θα βρεθεί µόνη µε τον ποιητή Γε-Τιαν. Με την επιστροφή της στο Παρίσι, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδηµία, θα ξεκινήσουν µια αλληλογραφία που θα διαρκέσει λίγο και θα διακοπεί απότοµα.
Αντιµέτωπη µε τη νέα πραγµατικότητα –έναν σύντροφο που δεν αντέχει να περάσει και δεύτερο λοκντάουν στο Παρίσι, τη δουλειά της σ’ ένα λύκειο που παραµένει ανοιχτό και τις εβδοµαδιαίες συναντήσεις µε τον µόνο γιατρό που δεν φοράει µάσκα–, η Αριάν θα ξανακάνει το ταξίδι της στην Κίνα µε πυξίδα ό,τι διέσωσε η µνήµη κι ό,τι θα βρει ψάχνοντας από µόνη της. Ποια είναι η άλλη Ηµέρα των Νεκρών; Ποια είναι η ιστορία των δυο εραστών που τα ονόµατά τους δεν αναφέρθηκαν στην Κίνα ποτέ; Ο ποιητής της είναι δυνατόν να µην τους ξέρει;
Σε µια αφήγηση που γίνεται κυκλωτική, Δύση και Κίνα αναδύονται µέσα από το προσηλωµένο βλέµµα ανθρώπων που αγωνίζονται να γεφυρώσουν το χάσµα ανάµεσα στον φόβο και στην αταραξία.