Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας για ενήλικους αναγνώστες
50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη
Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας για ενήλικους αναγνώστες
Με συντονίστριες τη Νίκη Κωνσταντίνου-Σγουρού, δασκάλα, και τη Μαρία Τοπάλη, ποιήτρια-κριτικό
Βιβλία 4ης συνάντησης:
«Το μυστικό καταφύγιο» και «Όταν ήρθαν για εμένα» από τη σειρά «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων» του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη
?? Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα εδώ: https://patakis.cp.works/Diadiktiaki_Lesxi_Paidikis...
στο τηλ.: 2103650024 ή στο email: [email protected]
 
Φέτος, θα είμαστε δύο, η Νίκη Κωνσταντίνου-Σγουρού, δασκάλα, και η Μαρία Τοπάλη, ποιήτρια-κριτικός. Ελάτε λοιπόν να συζητήσουμε βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, στη Λέσχη Ανάγνωσης που θα συντονίσουμε από κοινού, με αφορμή τα 50 χρόνια των Εκδόσεων Πατάκη. Μας αρέσει να μιλάμε για αυτά τα βιβλία, να προτείνουμε η μία στην άλλη, άλλοτε να διαφωνούμε, άλλοτε να συμφωνούμε, να υπογραμμίζουμε όσα μας συγκίνησαν. Κι αυτό γιατί τα βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας όχι μόνο δεν υπολείπονται σε ποιότητα και ενδιαφέρον των βιβλίων που έχουν γραφτεί για ενήλικες, αλλά συχνά τα ξεπερνούνε κιόλας. Κόντρα στη σοβαροφάνεια και στη σπουδαιοφάνεια που συχνά κυριαρχεί στον δημόσιο και στον κριτικό λόγο, υποστηρίζουμε με θέρμη την αγάπη μας για τα βιβλία αυτά ως μια πολύ σοβαρή αλλά και πολύ απολαυστική υπόθεση, για μικρούς και μεγάλους.
Σειρά έχουν κατόπιν ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης, αλλά και ένα βιβλίο ξενόγλωσσο, που για την ώρα σάς το κρατάμε για έκπληξη. Αντιμέτωπες με το μεγάλο εύρος των συγκεκριμένων εκδόσεων, διαλέξαμε κάποια από τα βιβλία που μας αρέσουν και μας κινητοποιούν, ενώ αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού και των πρώτων του γυμνασίου.
Οι συναντήσεις μας απευθύνονται σε ενήλικες.
Θα γίνονται διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα και ώρα 19.00-20.30.
Επόμενη συνάντηση:
> 29 Μαΐου 2024
– μεταφρασμένο βιβλίο που θα ανακοινωθεί σύντομα
Πέρα από την κουβέντα και τον διάλογο, στο τέλος κάθε συνάντησης θα βλέπουμε μαζί και μια συλλογή από εκπαιδευτικές-δημιουργικές προτάσεις για δραστηριότητες με αφορμή το βιβλίο, που θα σας έχουμε ετοιμάσει. Αυτό το υλικό θα είναι διαθέσιμο για να το πάρετε μαζί σας, να το δουλέψετε στις σχολικές σας τάξεις ή στο σπίτι και να μοιραστείτε έτσι τον ενθουσιασμό ή τις απορίες που προκάλεσε η ανάγνωση.
Διαβάστε, ετοιμαστείτε, μείνετε συντονισμένες/οι.
Σας περιμένουμε, Νίκη και Μαρία