08 · 04 · 2025
Αρνί κλέφτικο από τη Χριστίνα Χριστοφή!
Στην αντίστροφη μέτρηση για τη Λαμπρή, η σεφ Χριστίνα Χριστοφή, που γνωρίσαμε τηλεοπτικά μέσα από την εκπομπή MasterChef, στην οποία έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, προσφέρει, για όσους δεν σουβλίσουν, την πιο must συνταγή για αρνί κλέφτικο από το βιβλίο συνταγών της «Φαγητάρες με κλειστά μάτια» που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη!
Αρνί κλέφτικο από τη Χριστίνα Χριστοφή!

Γιατί… «Τι θα ήταν ένα βιβλίο μαγειρικής γραμμένο από Κύπρια εάν δεν είχε αρνί κλέφτικο, έστω και πειραγμένο; Σαν να πας στη Γαλλία και να μη δοκιμάσεις ποικιλία τυριών»!

Προετοιμασία: 20’
Μαγείρεμα: 03:30’
Υλικά για 2-4 μερίδες 

Για το αρνί κλέφτικο
– 200 γρ. ντοματίνια
– 500 γρ. πατάτες baby
– 1,5 κιλό αρνί (μπούτι σε κομμάτια)
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 50 ml ελαιόλαδο
– 2 κ.γ. ρίγανη
– 1/3 κ.γ. κανέλα
– 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
– ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι 

Για το chimichurri με δυόσμο
– 30 γρ. δυόσμο φρέσκο
– 50 γρ. μαϊντανό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 μικρό κόκκινο τσίλι (χωρίς σπόρια)
– 50 γρ. gherkins (αγγουράκια τουρσί)
– χυμό από ½ λεμόνι
– 100 ml ελαιόλαδο
– αλάτι/πιπέρι 

Για το αρνί κλέφτικο
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
2. Πλένουμε τα ντοματίνια και τις πατάτες.
3. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια από το αρνί, τις πατάτες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, αφού το έχουμε σπάσει με το μαχαίρι, και το κρεμμύδι σε φέτες.
4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας έως ότου πάνε παντού τα μυρωδικά.
5. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο και μια λαδόκολλα στον πάγκο.
6. Βάζουμε όλα τα υλικά μας στη λαδόκολλα και κλείνουμε προσεκτικά.
7. Ψήνουμε το κλέφτικο στους 160°C για 3-3 ½ ώρες. 

Για το chimichurri με δυόσμο
8. Στο μπλέντερ βάζουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το τσίλι, τα αγγουράκια τουρσί, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και μπλεντάρουμε μέχρι να γίνουν μια σάλτσα. 

Για το γαρνίρισμα
9. Σερβίρουμε το κλέφτικό μας με το chimichurri. 

TIP
Λόγω του ότι είναι αρκετά βαρύ πιάτο, το διαφοροποιώ λιγάκι, φρεσκάροντάς το με τα ντοματίνια και το chimichurri από δυόσμο.

 

Εξώφυλλο του βιβλίου Φαγητάρες της Χριστίνας Χριστοφή.

Χριστίνα Χριστοφή, «Φαγητάρες με κλειστά μάτια» (Εκδόσεις Πατάκη, 2025)

 

Διαβάστε επίσης
Οι Εκδόσεις Πατάκη στην 21η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
02 · 05 · 2025

Οι Εκδόσεις Πατάκη στην 21η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

[ + ]
100 Χρόνια Andrea Camilleri – Συνέδριο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών αφιερωμένο στο έργο και στη λογοτεχνική κληρονομιά του
02 · 05 · 2025

100 Χρόνια Andrea Camilleri – Συνέδριο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών αφιερωμένο στο έργο και στη λογοτεχνική κληρονομιά του

[ + ]
«Το όνειρο των ηρώων» του Adolfo Bioy Casares
08 · 04 · 2025

«Το όνειρο των ηρώων» του Adolfo Bioy Casares

[ + ]
Αρνί κλέφτικο από τη Χριστίνα Χριστοφή!
08 · 04 · 2025

Αρνί κλέφτικο από τη Χριστίνα Χριστοφή!

[ + ]
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
28 · 03 · 2025

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

[ + ]
Η Μπόννι Μοντγκόμερυ είναι ο σπουδαιότερος ντετέκτιβ του κόσμου
21 · 03 · 2025

Η Μπόννι Μοντγκόμερυ είναι ο σπουδαιότερος ντετέκτιβ του κόσμου

[ + ]