Κατηγορίες

Αμπόνη-Τσούρα, Λυδία

Αμπόνη-Τσούρα, Λυδία

Αμπόνη-Τσούρα, Λυδία

Η Λυδία Αμπόνη - Τσούρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι βασικές της σπουδές είναι στα παιδαγωγικά (ΠΤΔΕ) και ο μεταπτυχιακός της τίτλος στη σχολική ψυχολογία. Είναι διδάκτωρ ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε επί εικοσαετία και πλέον στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Σήμερα είναι σχολική σύμβουλος της 23ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Αττικής.

Διδάσκει το μάθημα αναπτυξιακή ψυχολογία και προαγωγή της ψυχικής υγείας στην Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο καθώς και τα μαθήματα "κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες" και "συμβουλευτική γονέων" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιμόρφωσε επί τριετία εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε διάφορες ελληνικές πόλεις στα πλαίσια του προγράμματος "Διαχείριση προβλημάτων της σχολικής τάξης" του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Είναι εκπαιδεύτρια στις σχολές γονέων του ΙΔΕΚΕ, με θέμα "Οικογένεια και Σχολείο" και "Συμβουλευτική Γονέων".

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή και πανελλαδικά συνέδρια, όπου έχει δημοσιεύσει αποτελέσματα ερευνών της στην εκπαίδευση.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν ( - Είδη)Page generated: 29/11/2021 07:20:35