Κατηγορίες

Κουτσάκης, Πολυχρόνης

Κουτσάκης, Πολυχρόνης

Κουτσάκης, Πολυχρόνης

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε το 1974 στα Χανιά. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2007 για το έργο του "Σύστημα ρολόι" και με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2005 για το έργο "Όταν ήταν ευτυχισμένος", που έχει ως θέμα τη ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου. Θεατρικά έργα του έχουν βραβευτεί και έχουν ανέβει στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας. To θεατρικό του έργο "Χωρίς εσένα" ανέβηκε από το θέατρο Αμόρε το 2008 και από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης το 2015. Έχει διασκευάσει το "Χωρίς εσένα" σε κινηματογραφικό σενάριο, τα δικαιώματα του οποίου αγοράστηκαν από την εταιρία παραγωγής Film Embassy Ltd. στο Λονδίνο.

To Baby Blue είναι το δέκατο έκτο βιβλίο του. Έχουν προηγηθεί οκτώ μυθιστορήματα και μία ποιητική συλλογή, που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, και έξι θεατρικά έργα, που έχουν εκδοθεί στον Καναδά.

Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του με τίτλο Μια ανάσα μόνο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2015 από τις Εκδόσεις Πατάκη και είναι το δεύτερο βιβλίο μιας αστυνομικής τριλογίας, η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται στην Κρήτη την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας ήταν το Καιρός για ήρωες (2013). Το προηγούμενο βιβλίο του, το ιστορικό μυθιστόρημα Όταν ήταν ευτυχισμένος (Eκδόσεις Πατάκη, 2013), βασίστηκε στο βραβευμένο ομότιτλο θεατρικό του έργο. Είναι Αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν ( - Είδη)Page generated: 27/11/2020 01:34:30