Κατηγορίες

Πλησή, Παναγιώτα

Πλησή, Παναγιώτα

Πλησή, Παναγιώτα

Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΛΗΣΗ σπούδασε παιδαγωγικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο και εργάστηκε και στις δύο χώρες ως δασκάλα. Ασχολείται με το γράψιμο παιδικών βιβλίων και έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας Κύπρου και με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το βιβλίο της Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, που έχει μεταφραστεί και στα ιταλικά, βασίζεται στην προσωπική της εμπειρία ως μητέρας παιδιού με αυτισμό.

Με αφορμή αυτή την εμπειρία, τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τον αυτισμό. Παρακολουθεί σεμινάρια για το θέμα αυτό ενώ συμμετέχει και η ίδια ως εισηγήτρια και εμψυχώτρια σε σεμινάρια για την ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων. https://panagiotaplissi.gr/Η Παναγιώτα Πλησή και η Ελένη Λούβρου, εκτός από τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου της σειράς αυτής, έχουν συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, καθώς και ως εισηγήτριες σε σεμινάρια για τον αυτισμό.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς, που αφορά παιδιά 4 έως 12 ετών, έχει μεταφραστεί στα ιταλικά με τον τίτλο Autismo: Le regole non scritte del comportamento sociale per bambini e per ragazzi da 4 a12 anni και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anicia.

Ομάδα στο Facebook:

https://www.facebook.com/groups/332918220438807/

YouTube κανάλι: Τα βιβλία μας για τον αυτισμό

https://www.youtube.com/channel/UCVUI_dIKvwNAC5sDNRIPfjw

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν ( - Είδη)Page generated: 17/01/2022 03:20:01