Κατηγορίες

Μάγκνασον, Αντρί Σνερ

Μάγκνασον, Αντρί Σνερ

Μάγκνασον, Αντρί Σνερ

Γεννήθηκε στο 1973 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Σπούδασε λογοτεχνία και έχει γράψει διηγήµατα, ποιήµατα, νουβέλες και θεατρικά έργα. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για ενήλικες και για παιδιά, καθώς και με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε περισσότερες από 30 χώρες κι έχουν λάβει πληθώρα διακρίσεων. Το βιβλίο του Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη απέσπασε πολλά και σηµαντικά βραβεία. Ήταν το πρώτο παιδικό βιβλίο που έλαβε το Ισλανδικό Λογοτεχνικό Βραβείο και μεταφράστηκε ή παίχτηκε ως θεατρικό έργο σε 30 χώρες.

Το βιβλίο του Τιμακιστάν – Το σεντούκι του χρόνου βραβεύτηκε επίσης με το ίδιο βραβείο, καθώς και με το Βραβείο Βιβλιοπωλών για το 2013. Το βιβλίο του LoveStar βραβεύτηκε με το βραβείο Philip K. Dick το 2013 και με το Grand Prix de l’Imaginaire στη Γαλλία το 2016. Έχει έντονη πολιτική και ακτιβιστική δράση ενάντια στην καταστροφή των ισλανδικών υψιπέδων. Ζει στο Ρέικιαβικ.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως με την ποπ σταρ Bjork, για να δοθεί διεθνής προσοχή στο θέμα της καταστροφής των ισλανδικών υψιπέδων. Ο Αντρί Σνερ Μάγκνασον και η Bjork είναι μεταξύ των ιδρυτών μιας περιβαλλοντικής ομάδας, η οποία αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός εθνικού πάρκου που θα καλύπτει ολόκληρη την περιοχή των κεντρικών ισλανδικών υψιπέδων. Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του Τιμακιστάν – Το σεντούκι του χρόνου και το παιδικό μυθιστόρημά του Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν ( - Είδη)Page generated: 13/08/2020 17:58:27