Almudena Grandes

Όταν φιλούσαμε το ψωμί

ΚΩΔΙΚΟΣ · 11574
ISBN · 9789601675749
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ · Los besos en el pan
ΤΙΜΗ ΕΚΔΟΤΗ · 15,50€
ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ · Ελληνικά
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ · Ισπανικά
ΒΑΡΟΣ · 0.483kg
ΣΕΛΙΔΕΣ · 368
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ · 14x21cm
ΗΜΕΡΟΜΗΝIΑ 1ΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ · Μάιος 2018
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ · Μάιος 2018
Διαθέσιμο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Με ποιον τρόπο αντιστέκονται, στο µάτι του κυκλώνα, ζευγάρια και άνθρωποι µονάχοι, γονείς και παιδιά, νέοι και ηλικιωµένοι στα πλήγµατα της κρίσης; Το Όταν φιλούσαµε το ψωµίδιηγείται, µε διεισδυτικό και συγκινητικό τρόπο, τη ζωή καθηµερινών ανθρώπων της διπλανής πόρτας: µιας οικογένειας που επιστρέφει από διακοπές αποφασισµένη να συνεχίσει απαράλλαχτη την καθηµερινή της ρουτίνα, ενός διαζευγµένου που ακούγεται πίσω απ’ τη µεσοτοιχία να κλαίει, της γιαγιάς που στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο µήνες νωρίτερα για να δώσει κουράγιο στους δικούς της, µιας γυναίκας που αποφασίζει να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξή της και επιστρέφει στην ύπαιθρο για να ζήσει στη γη που έθρεψε τους προγόνους της… Στο κοµµωτήριο, στο µπαρ, στα γραφεία ή στο Κέντρο Υγείας, οι ήρωες σ’ αυτό το σπονδυλωτό µυθιστόρηµα θα ζήσουν γλυκόπικρες στιγµές µιαςαπρόσµενης αλληλεγγύης, στιγµές αγανάκτησης και οργής, αλλά και τρυφερότητας και επιµονής. Και θα καταλάβουν γιατί οι παππούδες τους τουςέµαθαν, όταν ήταν µικρά παιδιά, να φιλούν το ψωµί.

«Τούτη είναι µια ιστορία µε πολλές ιστορίες, η ιστορία µιας γειτονιάς της Μαδρίτης που επιµένει να αντιστέκεται, επιµένει να παραµένει ο εαυτός της µες στο µάτι του κυκλώνα, µέσα σ’ αυτή την κρίση που απείλησε να τη φέρει τα πάνω κάτω κι ακόµα δεν τα έχει καταφέρει». Αλµουδένα Γκράντες

«Η Αλµουδένα Γκράντες αναδεικνύει τους ανώνυµους ή-ρωες του καιρού µας µε εξαιρετική τρυφερότητα και δύναµη». El Pa?s

«Μικρές ιστορίες µε απέραντη δύναµη. Ένα βιβλίο για την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την ικανότητα των ανθρώπων να ξυπνούν από τον λήθαργο». Libreria Muga

Σχετικά Αρχεία
Απόσπασμα Απόσπασμα από το βιβλίο
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
Almudena Grandes
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Almudena Grandes

Η Αλμουδένα Γκράντες (Μαδρίτη, 1960-2021) συστήθηκε στο κοινό το 1989 με το “Οι ηλικίες της Λουλού” (Κριτική, 1995, XI Premio La Sonrisa Vertical) και έκτοτε απολάμβανε αδιάλειπτα την εκτίμηση αναγνωστών και κριτικών. Είχε σπουδάσει γεωγραφία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, ενώ είχε εργαστεί σε γνωστό εκδοτικό οίκο της Ισπανίας.
[ + ]
Εργογραφία
Όταν φιλούσαμε το ψωμί
Almudena Grandes

Όταν φιλούσαμε το ψωμί

[ + ]
Κριτικές
Δημοσίευμα Τρεις ελληνικές μεταφράσεις της Αλμουδένα Γκράντες, ''ATHENSVOICE'', 30/11/2021
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]