Η φυσική επιλογή
Charles Robert Darwin

Η φυσική επιλογή

ΚΩΔΙΚΟΣ · 11763
ISBN · 9789601677637
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ · On natural selection
Εικονογράφηση · Ester García
ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ · Ελληνικά
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ · Αγγλικά
ΒΑΡΟΣ · 0.286kg
ΣΕΛΙΔΕΣ · 192
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ · 13x21cm
ΗΜΕΡΟΜΗΝIΑ 1ΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ · Οκτώβριος 2018
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ · Οκτώβριος 2018
Διαθέσιμο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Κανείς δεν έχει συμβάλει περισσότερο στην κατανόηση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους από τον Κάρολο Δαρβίνο, του οποίου η θεωρία της εξέλιξης ανέτρεψε τα δεδομένα της βικτωριανής εποχής, μετέβαλε ολοκληρωτικά τις αντιλήψεις μας για τη ζωή πάνω στη Γη και εξακολουθεί να δέχεται επίθεση σήμερα από τους οπαδούς όλων των θρησκειών.

Στην παρούσα έκδοση δημοσιεύονται τα κεφάλαια της Φυσικής Επιλογής από την Καταγωγή των ειδών, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιβλία όλων των εποχών. Αξιοποιώντας πλήθος τεκμηρίων, ο Δαρβίνος υπερασπίζεται την ιδέα (την οποία και άλλοι πριν από αυτόν είχαν υποστηρίξει) ότι τα είδη εξελίσσονται, ανακαλύπτοντας επιπλέον έναν μηχανισμό που καθιστά πιθανή μια τέτοια εξέλιξη. Υποστηρίζει ότι η ζωή είναι σαν ένα δέντρο στο οποίο, καθώς οι ρίζες του αναπτύσσονται, σχηματίζονται διαφορετικά κλαδιά, τα είδη, τα οποία, με το πέρασμα του χρόνου, συνεχίζουν να διαφοροποιούνται, οδηγώντας στη δημιουργία νέων ειδών υπό την επίδραση πάντα ορισμένων περιοριστικών παραγόντων.



«Στον ενάμιση αιώνα που μας χωρίζει από τη δημοσίευση της Καταγωγής των ειδών, η θεωρία που αναπτύσσει το βιβλίο επιβεβαιώθηκε πλήρως. Μπορεί να παραμένουν κάποια ερωτήματα προς διευκρίνιση, αλλά η δαρβινική θεωρία για την εξέλιξη μας εφοδιάζει με ένα ουσιαστικό εννοιολογικό και ερμηνευτικό πλαίσιο για την κατανόηση του φυσικού κόσμου με ορθολογικό τρόπο, χωρίς να καταφεύγει σε μύθους». El Paίs

Σχετικά Αρχεία
Απόσπασμα Απόσπασμα από το βιβλίο
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
Απόσπασμα Απόσπασμα από το βιβλίο.
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
Charles Robert Darwin
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Charles Robert Darwin

Charles Robert Darwin (1809 – 1882). Γεννήθηκε στο Mount (Shrewsbury) και πέθανε στο Downe (London-Bromley). Ο νεαρός Δαρβίνος που ήταν πέμπτο από έξι παιδιά στην οικογένεια, ήθελε πάντα να γίνει χημικός και, λόγω των συλλογών από σκαθάρια, αχιβάδες, πεταλούδες κ.ά. που συντηρούσε στο σχολείο, σήμερα θα λέγαμε Βιολόγος.
[ + ]
Εργογραφία
Η φυσική επιλογή
Charles Robert Darwin

Η φυσική επιλογή

[ + ]
Ester García
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ester García

[ + ]
Εργογραφία Εικονογράφου
Η φυσική επιλογή
Charles Robert Darwin

Η φυσική επιλογή

[ + ]
Κριτικές
Δημοσίευμα Αυτοί που άλλαξαν τον κόσμο, Το Βήμα, 02.08.2020
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
Δημοσίευμα Νατάσσα Καρυστινού, Η φυσική επιλογή του Καρόλου Δαρβίνου με ζωγραφιές, ''ATHENSVOICE'', 19/5/2021
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]