Κατηγορίες

Παναγιωτάκης, Γιώργος Κ.

Παναγιωτάκης, Γιώργος Κ.

Παναγιωτάκης, Γιώργος Κ.

Όταν ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης ήταν μικρός, έλεγε ότι θα γίνει εξερευνητής ή, αν δεν τα κατάφερνε, συγγραφέας. Όταν μεγάλωσε, τον κέρδισε το σινεμά και εργάστηκε με διάφορες ιδιότητες στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους και έχει γράψει θεατρικά έργα και σενάρια για ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Έχει επίσης εργαστεί σαν συντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες (Athens Voice, Inside Story, Elegant Travel, Hitech, τις ειδικές εκδόσεις του National Geographic κ.ά.). Τελικά έγινε και συγγραφέας. Του αρέσουν οι ιστορίες µε καλό τέλος, αλλά παραδέχεται ότι και οι υπόλοιπες μπορεί να έχουν τη χάρη τους. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει, κολυμπάει και επισκέπτεται τα σχολεία στα οποία τον καλούν.


Έχει τιµηθεί δύο φορές µε το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης, όπως και µε την αναγραφή στη λίστα White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου.


Το μυθιστόρημά του Όταν ήρθαν για εμένα (το 2ο βιβλίο της τριλογίας «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων») τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο, με το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης και με την αναγραφή στη λίστα White Ravens.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν ( - Είδη)Page generated: 13/04/2021 10:07:57